Tabung Masa Depan ...

Thursday, April 04, 2013

Kisah Band Adik !

Ingat tak KA cerita, tentang rezeki yang dah Adik terima
Yang lebat sungguh di bulan ketiga
Dan semalam balik2 aje KA dari kerja
Adik terus tunjuk kad lapuran yang ini pula
Sambil sibuk2 tanya
' Umi dah tulis kat blog kan Adik dapat No. 3"
KA jawab " Dah cerita dah "
Sengih2 Adik sambil kata
" Nah ini dier buktinyer "
Terus aje KA jawab
" Tak payah bukti2lah Adik, Umi percaya lah "
Adik bangun terus kata
" Mana boleh, nanti Umi kata itu taktik Adik nak dapat hadiah aje "
KA senyum aje bila Adik jawab semula
" Tapi yang ini Umi x payah bagi hadiah lah, cuma nanti bila buat birthday Adik buat besar2 sikitlah yerrrrrrrr .. hehehehe"
Dan2 aje ......" Amboi , Adik " 
Yang ini untuk Sekolah Agama
Bila KA kata "Sekolah Kebangsaan macammana"
Adik jawab selamba jer
" OK je, x caya Umi tanya Teacher, sebab sekarang darjah satu, pakai band2 aje "
KA tanya lagi
"Abis Adik band ape, Jangan Band Kpop sudah ler"
" Eeeeeeeee   Apalah Umi ni , Kpop pulak, itu Angah lah! " jawab Adik sambil gelak !

 YANG INI SIBUK ADIK NAK EXPLAIN SATU2, EVEN KA KATA XPE KA BOLEH BACA SENDIRI.... MACAM TULAH ADIK SELALU !
 
Sebagai parents, pasti akan terus mendoakan kejayaan anak2 kita 
Di Dunia & Akhirat kan!

( Aduhai kebusyan sikit ari ni,  nanti KA terjah kembali yer !)

21 comments:

paridah said...

tahniah untuk adik yg sukses dlm examnya. mamanya tentu bangga sgt. anak2 yg cerdik bijak ni xsusah nk mengurusnya KA

Bin Muhammad said...

Semoga adik terus bersemangat dan cemerlang! Nak tak nak, ibu bapa kena tunjuk juga sedikit penghargaan sbgai sokongan dan dorongan

ummuaidan said...

Alhamdulillah..semoga adik terus berjaya dunia akhirat..:)

Lelaki Ini said...

moga pandainya sampailah besar..
amin2!

Haryati Faizal said...

betul tu KA setiap masa ni mendoakan anak2 agar sentiasa cemerlang...

♥ Wina ♥ said...

amboi siap tanya lagi dah tulis kat blog eheheheee

AyueJean AJ said...

Tahniah...
Semoga terus berjaya... =D

Riedaffya ibrahim said...

tahniah adik...

~ yus ~ said...

Adik sebaya anak ketiga saya Abid ya kak, darjah 1. Abid pun katanya dapat no 3 sek agama, belum bawa balik buku lapuran lagi, sek pagi samalah, dia kata, guna band lah ibu, mana ada nombor...hihi.

LiYa HaNiF :: said...

alhamdulillah .. moga terus berjaya... :)

Norhaizan hakim said...

Tahniah untuk adik..semoga Allah akan me'minjam'kan lagi banyak kejayaan untuk adik selepas ini.

Nafisa81 said...

pakai band2? apa tu?

nea lopah said...

Tahniah!

nea lopah said...

Tahniah!

Budak Kampung said...

ingat zaman BK skol agama dulo2

http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/04/andai-aku-bisa-menggantikan-kesakitan.html

wantie said...

Tahniah untuk adik. moga terus succes di masa hadapan.

Chic Na said...

well done adik! ;)

cuci mata @HiShop.

Ummi Iman said...

Tahniah. Moga terus berjaya

ALoNa CintamaniszLite said...

keletah berbicara...pandai pulak tu..
syabas utk adik..

mama aryan said...

tahniah utk adik..seronok tgk pencapaian anak2

Mrs Velentine said...

Tahniah Adik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...