Tabung Masa Depan ...

Monday, April 29, 2013

Kisah Hasil Tangan Adik Semalam

Cuti2 semalam Adik xde buat apa2
Homework semua dah disiapkan awal2 lagi macam biasa
So sibuk pulaklah dia mencari paper plate ini pula
Dan getah gelung 2 ketul aje
Bila ditanya nak buat apa
Sengih aje sambil cakap " Tengok ajelah "

 
 
 
( BUAT TOPENG RUPANYER... )

Bila En Hubby tanya
" Adik ni nak jadi apa sebenarnyer, besar nanti "
Cepat Adik jawab
" Eeee.... berapa kali Adik cakap, Pegawai Tentera Lautlah  Abah !"
En Hubby jawab balik
" Habis asyik buat kerja2 macam ni aje, buat Topenglah, macam mana nak jadi Tentera  Laut "
Adik jawab
" Ini hobi jelah Abah, bila ada masa lapang Adik buatlah....."
En Hubby jawab lagi
" Abah rasa elok Adik jadi pilotlah..... juruterbang tu kan lagi bagus !"
Selamba je Adik jawab balik
" Eeee........ Abah ni nak naik Kapal Terbang free lah tu , ingat Adik tak tau !"
HaHaHa  Pecah tawa KA & En Hubby !

( N3 AUTO PUBLISH )

23 comments:

ummuaidan said...

Oklah tuh adik sesangat kreatifnya dimasa lapang...takper leh jd tentera laut yg kreatif...:)

Lelaki Ini said...

hahaha...adik, adik...
kecik2 pun dah pndai pikir tektik ayah!
ahahahaha.

ieda immi said...

ahaaaaaa !
soo cute & kreatif !
anak2 nie macam2 kan kak
kita x terfikir kan ;)

paridah said...

bijak...bijak...adik ni. anak yang bijak memang senang diurus...bersyukurlah...

nea lopah said...

kreatif nya...

are_lin@yu said...

alahai comelnya..kreatif ;-)

Acik Erna said...

assalam KA,seronok baca kisah adik..cerdik..pandai berbahas..

Acik Erna said...

assalam KA,seronok baca kisah adik..cerdik..pandai berbahas..

Bin Muhammad said...

Jawapan spontan adik sungguh lucu dan di luar jangkaan... :)

With Julia said...

hehehe lucu lah adik..suka baca telatah dia tau KA...sungguh seronok bila tanya anak2 besar nak jadi apa kan...

Sue-Rya Qistina said...

so creative! comel je..

Nieyl said...

hihi~bijak...bijak... :)

yan's cottage said...

kreatif juga anak2 KA nie ye....ada aje yang nak di buatnya....

Ratu Hatiku said...

hihihi cute jerk..

Cho Zila said...

itulah yang hebatnyer adik pandai dia menjangkau luar dari kita fikirkan...

Haryati Faizal said...

kreatifnya adik...bagus...

mama aryan said...

hehehe...ada je jawapan adik ye

wantie said...

hahahaha.... boleh pulak dia terfikir yang abahnya nak naik kapal terbang free...

Cikda said...

mmg panjang akal budak ni.. hahaha.. cikda pun tergelak dgr jawapan dia tu...(dah boleh baca pikiran abah dia la ..)

Aishah Jahirah said...

alahai teringat dulu2 lukis kat piring kertas ni..... wah bijak dia jawab soklan abah dia...

Chic Na said...

pandai adik berkraf. ;)

Fiza Rahman said...

Adik yg rajin dan kretif ☺☺

Deqla Manjew said...

hahaha.. lawak pulak baca dialog tu... nak naik kapal terbang free la tu... kohkohkoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...