Tabung Masa Depan ...

Saturday, April 06, 2013

Makan Pisang Sabtu Ni Yer !

Khasiat Buah Pisang, rasanyer ramai yang dah tau kan
Sampai ALONG pun beritahu KA
Waktu Acara Merentas Desa yang disertainyer
Banyak peserta top2 larian kebanyakkannyer bawa pisang lari bersama
Sebagai pembekal tenaga
Ok, KA share yang ini pula

 

 Tapi, kalau x silap KA, air tebu & buah pisang adalah antara 2 makanan yang patut 
dihindari untuk pesakit diabetes, betul ke ? 
Ada sesiapa nak jawab ! Silakan..........
Boleh kita kongsi2

( N3 AUTO PUBLISH )

27 comments:

ANIM said...

rasanya pisang emas aja kan KA

Zira Aziz said...

..smlm kat sek ade acara merentas desa..tp xde sorg pn bwk pisang..almaklum le..15min dh sampai finishing line hahahha..

mummY daniSha said...

betul..org yg ada diabetes kene control makan pisang gak...

Aimaniman Ezaiza said...

Kalau tengah diet, dan cuba nak kurus.. org slimming centre tu suruh mkn buah tp bukan pisang sbb tinggi kalori..

Kakzakie said...

Kakak suka pisang rastali dan pisang emas yg kecik-kecik tu KA...

wantie said...

tak sure pulak tentang tu. Tapi kan KA..
T ni kalau makan pisang terus susah nak membuang. Then my biras pulak, tk boleh makan pisang langsung sebab dia mengidap penyakit " Karang Angin"

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Norhaizan hakim said...

Memang tak semua orang boleh makan pisang. Saya pun macam kakzakie, suka pisang emas yg kecil tu..

onlajer said...

suka juga makan pisang ini hehe

Herma Julianny said...

a'aa..
masa sy melawat pak cik sy yg menghidap diabetes, dia mmg tak dibenarkan makan pisang..

Papa Mifz said...

terasa lama pulak tak makan pisang...huhu

CeqGu said...

Boleh jadi betul kot ka, sbb pisang kan ada karbohidrat yg tinggi.... mkn berpada2

tirahzairi said...

pisang jugak tinggi kalorinya...hihi

MystoryPic said...

Alamakkk... KA, kebetulan saya tengah makan pengat pisang yang baru masak ni sambil layan blog n blog walking kenkawan...

kasihredha said...

Dulu akak suka pisang lemak Manis...susah nak dpt skrg ni...pisangnya kecik2 je

eita said...

baru habis makan pisang pagi tadi...

Chic Na said...

bos cikna suka makan pisang. satu hari mmg pisang je meal dia. hehe..

Chic Na said...

bermekap2 kat sini. :)

nea lopah said...

antara buah feveret saya.

Bin Muhammad said...

Betul...Pisang mengandungi kandungan gula yg tinggi. Tidak bagus utk pengidap diabetes. Kerana gula yg tinggi itulah ianya dapat memberi tenaga segera kpd badan.

Tihara said...

org diabetes pantang ni.
saya suka pisang berangan, tau2 dah 5 biji saya makan..hoh

m.u.l.a.n said...

pisang mmg the best.. tapi apa2 buah yg manis pon, sape yg ada diabetes kena makan sikit2..

Empayar Utama said...

Pernah dengar cerita (entah betul ke tidak) anggota keselamatan, mereka belasah pisang banyak-banyak sehari awal sebelum pemeriksaan kesihatan

Ibu Lala said...

Ooo ye ke. Sy x suka sgt pisang ni. Suka pusang emas je.

MargeGoh said...

Thanks for sharing. Info yang menarik.

Fiza Rahman said...

Anak saya suka makan pisang.

Mrs Velentine said...

anak2 mv pun suka makan pisang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...