Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 10, 2013

PRU 13 5 Mei Untuk Buat Pilihan Terbaik

BERITA COPY PASTE AJE NI
Yang penting kali ini
Buat pilihan yang tepat & terbaik bukan saja untuk diri sendiri
Bahkan untuk negara Malaysia yang tercinta ini
Pilihan di tangan kita sendiri !
Jangan lupa mengundi nanti...

( Dari Google Image )
PUTRAJAYA – Hari pengundian bagi pilihan raya umum ke-13 ditetapkan pada Ahad 5 Mei, manakala tarikh penamaan calon pada 20 April, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan hari ini.

Pengundian awal ditetapkan pada 30 April. Tempoh berkempen ialah selama 15 hari. Tempoh berkempen pada pilihan raya umum 2008 ialah selama 13 hari.

Ketika mengumumkan tarikh-tarikh itu, Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata seramai 13,268,002 rakyat Malaysia layak mengundi kali ini, berdasarkan daftar pemilih yang digazetkan Khamis (11 April).

Pilihan raya umum kali ini membabitkan 222 kerusi Parlimen dan 505 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

Abdul Aziz membuat pengumuman itu pada pukul 12.30 tengah hari di ibu pejabat SPR di Putrajaya, yang disiarkan secara langsung oleh RTM dan TV3 – Bernama

24 comments:

MaMa Rey said...

betul tu..
jom p mengundi pilihan ditagn sdiri..

wantie said...

kalau boleh sekarang jugak nak mengundi. renti semua tuding tuding jari tu.

Nurzakiah Hanum said...

jom undi

Fiza Rahman said...

Betul tu. Pilihan ditangan kita.

boni kacak said...

nak undi diri sendiri boleh tak??hahaha

JaSSNaNi said...

saya datang dari daddy ziyyad blog... salam kenal ye.. and terus follow sini..

PRU 13 nanti tak sabar saya nak balik kg.. mengundi kat sana..

Ibu Amirul said...

marilah mari kita mengundi
tunaikan kewajipan pada negara

Riedaffya ibrahim said...

dekat da kan..

ummiross said...

Tak sabar pulak nak mengundi tahun ni..

N.Aima K said...

marilah mari pergi mengundi

Haryati Faizal said...

jom ngundi...

Sue-Rya Qistina said...

x larat dah layan politik yg dok tuduh sana sini. kita nak tgk result, bkn dgn ceramah pung pang sana sini. huhuhu

Hilmirda Daud said...

Jom mengundi.. tak lama lagi ni..

Knor said...

HA AH NAK BUAK BILIK GERAKAN REMPEYEK SEKALI..SAMBIL MENGUNYAH..SAMBIL MENGUNDI..

rinduan citarasa said...

penat menanti
slmat mengundi

Bitt (doubeIS) said...

aduhhh damn! nama saya masih error lagi bila semak....eeeee dah tak tahu nak buat mcm mana...

Herma Julianny said...

saya dah mendaftar, tp saya takkan mengundi rasanya.. opss...

Si Matatajam said...

Harap2 Pilihan M Kali ni tepat lah!

Raudzah Zahari said...

Jom mengundi kawan-kawan..dah lama tunggu ni..

Bin Muhammad said...

Musim pilihanraya kini kembali...Teringat lagu Mari Mengundi, sekarang dah xdimainkan pula...

lizz said...

tak sabar nak gi mengundi...

nea lopah said...

Marilah mari..kita mengundi...

BUNDA a.k.a KN said...

betul, jom kita mengundi...undi itu rahsia..

Mrs Velentine said...

yeah jom mengundi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...