Tabung Masa Depan ...

Monday, May 20, 2013

Candice Glover Pemenang American Idol S12

KA, bukan ikuti sangat pun rancangan ini, tapi agak teruja dengan kisah pemenangnyer kali ini.
Tahniah atas kejayaan yang bertolak dari semangat beliau,
Yang tak pernah kekal erti putus asa dan terus mencuba walau pernah gagal sebelum ini. 
Tak termasuk lagi cerita mereka2 yang mencerca, memandang rendah keupayaan 
dan mempersoalkan paras luaran beliau !
SEBALIK SEMUA ITU...
Bagi KA, beliau sememangnyer layak sangat bergelar juara !

Candice Rickelle Glover (born November 22, 1989) is an American singer who rose to fame 
as the winner of the 12th season of the U.S. reality-singing competition American Idol. 
 The first female winner of the show since Jordin Sparks won in 2007, 
Glover is the fourth African-American winner in American Idol history, 
and the only winner to have auditioned three times before being cast for the live shows.
 Her debut album Music Speaks is scheduled for release on July 16, 2013.
I'M BEAUTIFUL BY CANDICE
Yes u are Candice !
( N3 AUTO PUBLISH )

27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

power2

aTieYusof Family said...

suara mantap..mmg layak bergelar juara.. jarang tgk rancangan ni..tgk di you tube je..:)

Sheila Salim said...

assalamualaikum KA, sheila dah tak pandai layan citer gini. hehehehehe taniah buat pemenang :D

Raudzah Zahari said...

Actually KA..American Idol ni one of my favorites reality show..tak pernah miss..and this time rasanya American dah buat pilihan yang betul eventhough this girl macam reserved sikit..Congrates to her

Mia Kassim said...

Salam isnin KA... :D

mama aryan said...

tak sempat nak tgk

Farah Waheda Wahid said...

superb voice.... *_^

With Julia said...

X sangka candice menang...ju mmg suka dia KA...pernah tgk tp x ikut sgt ...suara dia sgt harmonyyy...

eLL said...

sore dia memang sedap. baru aritu tgk pemilihan finalis pompuan. tetiba dah juara? haha, ketinggalan ketapi nih

review jujur said...

suaranya keren gan nih orang. ane mesti merinding ngedengernya

tutorialjitu said...

punten.. orang mana teh ya... ane pusing ama bahasa agan

Khai♥Rin : anies said...

Semangat dia tu..kagum!

ieda immi said...

owh dia menang !
dah lama betul x tgk nyanyi2 nie huhuh

paridah said...

USAHA PASTI JAYA

Sue-Rya Qistina said...

dahsyat suara dia kan

shasha yacob said...

wah, memang sgt berbakat. :)

Cikda said...

realiti program yg cikda gigih melayan - Amazing raze..hehhe

Deqla Manjew said...

deqla x penah tgk.. tp best suara dia..

ummiross said...

Ooh dia ni yang menang, ummi pun tak pernah tengok rancangan ni, tapi masa duduk hotel hari tu sempat juga layan, sempat juga tengok dia menyanyi.

MargeGoh said...

Suara dia best...vokal mantap. Kagum dengan semangat jitu beliau.

Teena Tna said...

X penah pun tgok malaysian idol..huhu

Mizz Aiza said...

suara power.. :D

eita said...

langsung tak tahu perkembangan ..
huhuhu..
takde astro...

Tihara said...

alamak lama dah saya tak melayan AI ni. :)

nea lopah said...

Patut dia menang. suara power!

hainom OKje said...

Tak setanding dgn yang pemenang yang dah tua tukan KA....

Fiza Rahman said...

Alaaaa...tak bley view.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...