Tabung Masa Depan ...

Thursday, May 02, 2013

Cerita Rama2 Lelaki Adik

Semalam Adik buat homework matematik nyer
En Hubby yang duk sibuk bantu sama
Ada satu soalan dimana Adik kena lukis 3 lagi rama2
Untuk dapatkan jawapan 12 + ? = 15 yer ?

En Hubby :  Abah rasa, Adik lukis rama2 lagi cantiklah dari yang buku ni lukis !
Adik :  Hrmmm...
En Hubby :  Tapi kenapa dua rama2 ni x banyak coraknyer ?
Adik : Ini rama2 lelakilah Abah!
En Hubby : Kenapa pulak rama2 lelaki ?
Adik :  Yelah lelaki kan x suka corak2 banyak sangat !
En Hubby :  Abis rama2 yang last ni kenapa lain macam pulak ?
Adik :  Mana ada, sama ajelah, sesungut dier aje lain sikit !
En Hubby : Ha yang ini mesti rama2 p*nd*n yer Ha Ha Ha
Adik : Eeeeee..... Abah ini !
KA : Ha Ha Ha


( Maaflah,  Kurang BW, Mood KA Agak Ke Laut Semenjak Dua Menjak Ni....)

31 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Rai Ourkizuna said...

haha..comel lah adik ni..

Farah Waheda Wahid said...

ekekekeke...conversation yang comel di antara adik dan abahnya... ^_^

Dylla Abas said...

hahaha...rama2 pun ada p*n**n jgk ek :p

❤Kamsiah❤ said...

hehe..pandainya menjawab..corak melambangkan jantina rama2 ya

:: Mrs.Eady :: said...

huhuhu...hehehee..

ummuaidan said...

Hahaha.lawak betul adik nie..:)

m.u.l.a.n said...

heheee rama2 pondan..

Knor said...

ke laut juga

JaSSNaNi said...

pandai kanak2 skrg ni kan KA... mcm2 dia tau.. dia pulak yg explain kat kita..

Cho Zila said...

pandai betoile rdiakan.. suka ngan jawapan dia selalu mencuit hati...

Nieyl said...

hihi~bijak nyer die...:)

Bin Muhammad said...

Rama2 adik pun ada pelbagai rupa, jenis dan warna tapi rama2 KA sama jenis jer yg berterbangan... hehe

BUNDA a.k.a KN said...

hahaha, kalu rama2 pompan tentu pakai skirt ngn corak2..

Kakzakie said...

Rama-rama pondan tu yg adik mesti tak setuju hihi..

wantie said...

si abah pun pandai jugak ngusik adik. ngeee

JunAina said...

Kesian rama2 tu...tiba2 jadi tutttt...hahahaa...

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Ada je ideanye kn..

ummiross said...

hehe tentu seronok berbual dengan adik, petah!.
Take care ye KA, moga mood kembali ceria.

Raudzah Zahari said...

so cute and please KA, not too worry too much k..doa byk-nyk..pasti yang datang adalah yang terbaik untuk kita...

Ira said...

hehe... klaka2..
pandai adik melukis.. rajin2 lukis ye..

With Julia said...

hehhe comel lah percakapan antara si ayah ngan si anak...hehhe best lah bila tgk anak2 makin bijak seiring dgn usianya....syukur KA...mood ke laut itu pasti ada tiap2 bulan...moga KA terus ceria dan dipermudahkan urusannya ye :)

CeqGu said...

hahaha, ngape akak tak buh jer gambar rama2 yg adik lukis...mesti lagi menarik hehe, sian kat cikgu kena imagine sendiri hehe

Haryati Faizal said...

seronok dpt luangkan masa ngan anak2 kan...

Ena's Stories said...

heheh..abah ngan adik sama je kelakar..

Fiza Rahman said...

Hahaha...abah pon suka menyakat erk kak.

MargeGoh said...

Adik yang comel & celoteh...kreatif sungguh Adik ya.

Chic Na said...

kikiki.. rerama p****** pun ada. hehe..

iron man!

hainom OKje said...

Haha....paandai je adik mereka cerita...

Deqla Manjew said...

lawak la adik ni... rama2 pun ada jantina lelaki ehh ??

Devi said...

Pandai bikin ketawa Adik ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...