Tabung Masa Depan ...

Monday, May 20, 2013

Hadapi Hari Isnin Dengan Fikiran & Attitude Yang Positif

Salam Pagi Isnin semuanyer.  
Ada ke yang ber"MONDAY BIRU" ke hari ini.
KA share yang ini dulu sementara nak godek2 apa2 gambar yang ada
Untuk N3 minggu ini yer !
Apapun yang terjadi, kena sentiasa kekal positif sebab banyak betul kebaikan
Yang mana antaranyer adalah :-

10. Positivity Improves Success Rate

9. Improved Job Performance

8. Optimism Increases Motivation

7. Happy Thoughts keep us Energized

6. Happiness is a stress-Buster

5. Positivity Improves Health

4. Optimism boosts Immunity

3. Improves Self-Esteem and Confidence

2. Brings Inner Peace and a Sense of Fulfillment

1. Helps you live longer and together 

Kadang2 terfikir juga, alangkah seronoknyer kalau dapat kembali ke zaman kanak2
Tak payah pening kepala memikirkan apa jua masalahpun kan !
Tapi.... tiba2 terfikir juga balik
Zaman sekarang ni, bahaya sangat kalau jadi kanak2
Takut kalau jadi mangsa dera, mangsa keadaan dan perkara2 lain yang x baik itu.....
Jadi, apapun kita hari ini
Hidup harus diteruskan
DAN
STAY POSITIVE YEAH ! 
( Kalaulah masa boleh diputar balik yer ANGAH !)

( N3 AUTO PUBLISH )

20 comments:

Mizz Aiza said...

betul tu KA.. hidup harus diteruskan walau apa pun terjadi.. kena terus pandang ke hadapan..

:: Mrs.Eady :: said...

nice :)

Nurzakiah Hanum said...

baiklah

maria firdz said...

ikhlaskan diri dalam berbuat sst.. pasti xde monday blues... nice sharing KA.. :)

ummuaidan said...

betul tuh KA.. be positif ..yg bestnya zaman student lah kot..:)

Mia Liana said...

wahhh... bagus ni..

Ibu Amirul said...

Semangat bila baca entry ni.... Think positive

AyueJean AJ said...

Nice tips kak.....
Zaman kanak2 memang best kak..
Kalau boleh semua orang nak balik ke zaman tu tau...

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, saya ni mmg tetiap hari isnin semangat saja.. tak tau la knapa.. heee , btw saya dah follow blik blog KA #891 :D

Ati Masrif said...

salam,

memang kena selalu baca motivasi2 mcm gini

utk terus bagi diri sendiri semangatkan :)

Ibu Lala said...

jom stay positif. salam isnin KA. no monday blues okeh..

nea lopah said...

nice sharing!

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

semangat sikit hari isnin dengan entry KA ni, hehehe...

QueeN TerataI said...

bila berfikiran positif insyaAllah segalanya akan ok.. xde rasa malas walaupun hari isnin... ;)

Rai Ourkizuna said...

yang penting kena positif! hoyeh~

Acik Erna said...

assalam KA..acik baru2 ni je tau adanya orang yang lemah nak pi kerja hari isnin.he he..acik rasa sama je..masa cepat je berlalu

Raudzah Zahari said...

Love the Monday spirit..always looking forward ..

mama aryan said...

salam isnin KA...

kena positif hari ni,byk keje yg menanti hehehe

MargeGoh said...

Thanks for sharing KA....memang terbaik.

hainom OKje said...

Haha tak kira kanak2 ke org tua...semuanya ada risiko yg kena hadapikan KA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...