Tabung Masa Depan ...

Friday, June 21, 2013

Akhirnyer Bertemu Jodoh Juga Kita Yer

Ingat lagi tak dengan kisah KA dan retis di N3 YANG INI SEMALAM !
Lepas tu, hampir semua yang komen nak tahu siapalah gamaknyer retis itu
KA mohon maaf banyak2 
Biarlah ia menjadi rahsia dan kenangan sahaja
Yang penting pengajaran yang kita dapat dari pengalaman itu 
Sebab KA & dier pun dah sama2 bahagia kan 
Even lagu2 retis tu banyak sangat berkisar tentang kisah cinta sedih Hu Hu Hu
Berbalik pada jodoh ini
Sebenarnyer KA dah lama mencari yang satu ini
Pergi mana2 duk pulun cari dan tanya
Sampai siap doa minta2 adaleh jodoh KA untuk berjumpa
Akhirnyer 2 hari lepas 
Bertemulah KA dengan sidier ini
Yang dah lama KA idam2kan

EGG CANDY !!!!!!!!!!

Bila tunjukkan satu kat Adik, cepat je dia cakap
ADIK : Oh, Umi cari telur puyuh ni ke, kat sekolah Adik banyak lah, Cikgu ada jual !
KA : Ini bukan telur burung puyuh lah Adik, cuma tengok betul2 !
ADIK:  Telur puyuhlah tu, kalau Umi cakap awal2 Adik dah belikan dah !
KA : Bukan telur puyuh lah, ini gula2 bentuk dan rupa dier je macam sama....
Adik ambil dan belek2.....
ADIK :  Eh... yelah ! Gula2lah Umi, Bak satu Adik rasa !

31 comments:

faraherda.razalan said...

Gula candy tu gula ape kak? Tak nah jumpe pun sy.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

egg candy?? nampaknya saya ketinggalan..xpenah jumpa lagi.. huhuhu

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, heee KA suka ni ek? sheila tak pernah rasa punnnnn

ummuaidan said...

Hehehe..berjodoh ngan egg candy lak yer..hhehe..sedap ker KA ..tak pernah rs..

wantie said...

eh dah lama le tak makan gula telur ni.

kau mengingatkanku di zaman kanak kanak la KA

beta kupu said...

Biarlah rahsia n jadi memori silam je la kan KA.....aah la dah lama xmkn gula2 tu, skrg dah xjumpa dah kot

JunAina said...

Masa kecik2 dulu selalu beli gula2 ni tapi pack dalam plastik ja.

Zura@Iwan said...

owhhh..
biarla rahsia..hehe

gula2 tu masa kecik2 ada mkn..now susah nk jumpa dh..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ramai yg jrg nmpk gula telur ni..huhu

Sue-Rya Qistina said...

kdg2 kenangan itu perlu disimpan utk diri sendiri...

are_lin@yu said...

rsa dlu kcik2 pnh mkn jgk ni..hihi

Ira said...

ingat lg gula2 ni..
mcm telur dinasour hehehe..

Acik Erna said...

pertama kali acik tau dan tengok gamabr diblog KA ni

Kakzakie said...

Dah sama-sama bahagia pun kan KA.

Kakak tak pernah jumpa gula-gula tu macam adik jugalah:)

QueeN TerataI said...

gula telur? x pnh tau pun jumpa pun x pnh... hehehe

Ibu Lala said...

dulu ms kat kpg ada jual. suka jugak gula2 ni..sedap.

lizz said...

ingatkan kan sidia tu saper tadi...egg candy rupernyer
aah la saya pun tak pernah tau ader gula2 telur ni...

SYANI said...

Tak suka gula telur ni sebab sakit langit2 dibuatnya..

Rasp said...

telur puyuh hehehehehe...
pandai lak dia nak belikan kat skol hahahahahaha...

i tak pernah try pula egg candy ni sis...

ummiross said...

hehe..Alhamdulillah berjodoh dengan candy tu, sedap ye KA?ummi tak pernah rasa lagi.

boni kacak said...

la.. gula2 ke tu???hahaha

QasehnyaRania said...

gula2 telur.tak pernah pon merasanya lagi.
apa rasanya? manis ke?

Haryati Faizal said...

rsnye cam penah mkn la...

Nastyna said...

saya macam lupa-lupa ingat jer gula-gula ni.

Fiza Rahman said...

Rasanya pernah makan gula2 nih. Susah nak cari.

Deqla Manjew said...

owh... ingat lagi ngan gula telur ni.. haha..dulu2 suka la beli.. x sgka skng ada lagi...owh xpela x nk bgtau... kuciwa rasa hati.. hukhuk..

Rinna said...

Pernah tengok tapi tak pernah makan plak.. :)

Raudzah Z said...

La kita pun ingatkan telur puyuh..camne rasa dia KA..

Chic Na said...

alaa knp cikna tak pernah tengok & makan gula2 ni.. sedihnya..

klik milkadeal. ;)

shasha yacob said...

xpernah pulak nampak telur nih hihi

Azian Elias said...

rasa manis je lah kan.. betul ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...