Tabung Masa Depan ...

Tuesday, June 18, 2013

Ayat2 Spontan Bertih Jagung Adik

Kata Angah & Along
Dengan Adik ni memang kena sabar banyak2 !!!!!
Ini baru umur 7 tahun, kalau dah besar nanti camner lah Ummi...... Poning !

Ayat Satu ...
Satu hari Angah hilang duit.  Puas di cari2 tak jumpa.  Sampai Angah naik feed up dan terus kata xpelah.
Terus aje Adik menyampuk macam ni 
" Duit tu Angah, ingat senang ke nak dapat, cuba Angah pikir2 sikit, 
boleh tak kita hidup tanpa duit , 
sikit pun duit tu Angah, kena carilah sampai jumpa "

Ayat Dua ....
Satu hari Adik bercerita tentang kisah penjual ikan yang selalu dier jumpa.
En Hubby sibuk tanya berapa umur penjual ikan tu.
Adik jawab tak tahu.  En Hubby suruh juga Adik agak2 aje umur dier.
Jadi terus aje Adik keluar ayat macam ni ..
" Mana boleh agak2 macam tu Abah, Adik kena pastikan betul2 dulu. 
Kadang2 rupa orang tu tua tapi  x semestinyer umur dier pun tua juga, 
kadang2 muda lagi tau Abah ! "

Ayat Tiga
Satu hari Adik terlupa nak buat homework.  Dah malam baru dia teringat nak buat .
En Hubby mulalah dok bising2 sikit.
Cepat aje Adik jawab ...
" Kan dah cakap, Adik terlupa, nak buat macam mana, 
Abah pun kadang2 terlupa juga kan,
Terlupa nak ambil Adik balik sekolah lah.  
Sampai lambat jemput kadang2.  
Boleh pulak terlupa macam tu ! "


He He He
Versi Peace Adik.....
Adik, Adik, memang macam2lah dier ni !
Banyak lagi cerita Adik ni, 100 hari 100 malam pun x habis nak tulis nanti !

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)

Fiza Rahman said...

Hehehe...petah betul anak dara KA nih kan.

Cikda said...

hihi..ada betul apa yg adik cakap tu.. hehehe.. dah busar boleh jadik lawyer.. :)

Shaiful Zaidi said...

petahnya adik bercakap..

AnneRaini said...

hahhaha... tanda budak bijak tu kak KA..

Mama Vogue said...

amboii pandai nyer dia mengulas ye.. bijak betul..!!

Kakzakie said...

Betul kata Along dan Angah ini baru 7 tahun... kalau lagi besar lagi banyak idea dia kan..

Sue-Rya Qistina said...

haha..petah sgt ni. boleh kawan ngan anak sulung saya tu

wahida said...

amboi adik, keletah sungguh ye..ada je jawapan dia tu...

zulaikha megat said...

terdiam abah tu yer..haha

QasehnyaRania said...

adik ni petah berkata2 ni. anti latih diri masuk pidatoye dik :)


meh tgk ni
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/pemilik-halal-cheese-powder-dan-pure.html

Marge Goh said...

Hahaha lucunya ayat2 spontan Adik....KA kena banyak bersabar ya ;)

Tihara said...

haha memang bijak adik ni. jawapan dia matang je kan
:)

beta kupu said...

heheh klaka la adik ni, mcm dah 'dewasa' je gaya ckp dia tu

izan mama mia said...

petahnyer dia

zaza nizam said...

hahahahaa... adk byak mulut !

eita said...

petah sungguh berkata2..leh masuk pidato ni

Chic Na said...

mesti seronok layan adik bersembang.. ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

istimewa nya adik...
leh masuk pidato, perbahasan, syarahan, debat...

Nastyna said...

Hahaha tersenyum saya baca kisah adik ni. Pandai kan dia, and it is very good yang dia sangat prihatin dan alert, dont take things for granted.

Kancil 8349 said...

hebatnya berkata2...

Raudzah Z said...

Bijak adik ni...peace yo!!!!

ieda immi said...

hhahah kan .. bukan main adik !

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Macam2 .... Hoooo

mama aryan said...

bijak adik ni berkata-kata ye

Deqla Manjew said...

hahahaha... mmg kena byk sabar ni..pandai btl dia menjawab.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...