Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 13, 2013

Cara Mudah Nak Centrekan Header Blog

KA pasti ramai yang suka tukar2 header blog kan.
Agak2 dah bosan dengan yang lama,
Tukar pulak dengan yang baru.
So, kali ini KA nak kongsikan tips paling mudah
Macam mana nak buatkan Header Blog kita betul2 di "Centre " atau ditengah2

Cara nak "centre" kan header 

 Langkah 1:
Pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

Langkah ke- 2:
Masukkan/copy paste code yang ini
#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;}

Langkah ke -3 & terakhir :
Tekan  'apply to blog ' ..

TARA dah siap dah !. Mudah sangat kan......
( Bila lah agaknyer nak tukar header baru untuk blog KA ni pulak yer ... hehehe )

( N3 AUTO PUBLISH - Masa terhad sgt2 untk blog skang ni )

20 comments:

Mawar Putih said...

Warh... sangat2 membantu. Tq KA :)

Mizz Aiza said...

tutorial yang baik KA..

BUNDA a.k.a KN said...

terima kasih info ini...

Nurzakiah Hanum said...

thanks for sharing

♥ Wina ♥ said...

laaaa senang aje rupanya!

dulu wina godek² kat HTML tu nak bagi header kat tengah²...dah lupa dah buat mcm mane dulu tp mmg payah hehehee

Cho Zila said...

mesti buatkan...

izan mama mia said...

wah ada totur lak..ehe..boleh dijadikan rujukan nnt

Khai♥Rin : anies said...

header blog sy ni org yg bat kn ;-) so reda je

Deq's Qienz said...

nice sharing..bgus tuk diorg y xtau cara nk centerkan header

Purnama Malam said...

Macam x percaya
Realiti dan Fiksyen

Purnama Malam said...

Macam x percaya
Realiti dan Fiksyen

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, yeayyy thanks sharing ilmu. hehehee :)

Cikda said...

tengs KA..cikda ni memang terkial2 bab nih.. hehehe

ummuaidan said...

thanks for sharing..centre nampak lg cantik kan..

mama aryan said...

saya memang tak reti bab2 mcm ni..yg ada tu pun cik rose yg buatkan

Bin Muhammad said...

Tutorial simple dan mudah di fahami...tapi xboleh right klik utk copy code tu...huhuhu

p/s: sudah tiba masanya utk refresh penampilan blog :)

Deqla Manjew said...

x penah lagi buat sendiri..slalu org yg buatkan..hihi... nice tuto... thanks for sharing..

ayut said...

tgk blog KA ada rerama jatuh..hihihihi ^^ ayut centre kan header pon dhh tak ingat macamane =.="

Fiza Rahman said...

Saya upah orang buat jer kak.

Wafi Adi said...

menjadi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...