Tabung Masa Depan ...

Tuesday, June 04, 2013

Cerita Tentang Angah Si Anak Kedua !

  Selalu sangat cerita tentang Adik, 
pasti ramai yang bosan kan.  So, let's cerita tentang Angah ler pulak !
Anak Kedua & yang tengah dari Tiga Beradik
Berada di kelas KRK sekarang,
 sebab x nak duduk asrama dan berpisah dengan Umi kan Angah !
( GAMBAR CANDID TERBARU ANGAH NI ! )
 Antara ciri2 anak kedua yang KA petik dan kutip2 dari laman2 sesawang dan FB juga adalah :-

1. ANAK MANJA MAK
walau apa pun alasan, dia pasti akan diutamakan oleh mak !
 
2. ANAK DEGIL
dikatakan lebih degil, keras kepala & tidak mendengar kata, semua dia yang betul..kemahuan dia kuat & kalau buat sesuatu mesti bersungguh-sungguh...tak boleh ditegur...kalau ditegur, mesti tarik muka...degil & tak boleh bertoleransi... 
 
3. TAK PANDAI PUJUK
tak pandai pujuk pasangan dia...

4. BERCINTA
kalau bercinta, sangat setia & sanggup berkorban...

5. HITAM / PUTIH
apa yang dia katakan semua dipegang, kalau dia kata hitam, hitamlah...kalau putih, putihlah...boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan...
 
6. HATI
walaupun dia nampak keras hati, tapi sebenarnya hati dia lembut juga... 
 
7. BERDIKARI
very independent, tapi mudah bergaul, ke mana pun dia pergi, sekejap je dah dapat kawan... 
 
8. ARAHAN
payah nak terima arahan & lebih suka buat hal sendiri, senang kata, tak boleh kerja dengan orang...

9. PEMAAF & CARING
tak dinafikan pemaaf & caring, very take care of his/her family...
 
10. PAKAIAN
sentiasa nak pakaian yang up to date & kemas...
 
Nak kata 100 % betul pun tidaklah, tapi 75 % tu ada kot.  
Cuma, sikap, perangai & kebolehan Anak yang tengah ni memang 
tak dapat kita jangkakan.  Sebab KA pun Angah juga  He He He !

22 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA,cantik dan manis angah ni. kirim salammmm :)

QueeN TerataI said...

besar dah anak KA ni...

wantie said...

dah besar anak KA. cantik pulak tu. seiras adik la muka dia.

sudipVSsenduk said...

Cantik! mesti ikut ibunya

Ann Ishak said...

cantik anak dara KA ni :)

Acik Erna said...

Angahn acik pun macam tu..tapi acik nampak ayahnya lebih berhati2 bila bercakap dengan angah ni

paridah said...

cantiknya putri tengah ni bijak lagi...

hana hadi said...

hana anak tengah dari 3 adik beradik..hehe

tapi yang no 1 tak kot.. huhu

Knor said...

cantik manis..

no7 mcm adibah

hazwan hairy said...

dh bsr2 rupanya ank kak KA..HEHE

eiela said...

dah besar dah anak KA nih rupanya

Bin Muhammad said...

Salam...buat Angah ye...hehe
KA pun Angah...

che mid said...

Setuju dgn Sudip.. banyak ikut ibu ni.. rasanya sikap kepimpinan pun tinggi kut..

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

baca entry nih terus teringat dekat kakak sy yg no 2.. lebih kurg jgklah 2...hehehehe

Nastyna said...

Very pretty, nampak matured sangat dia KA.

Wieeee saya pun anak nombor dua, and ya.... tak 100% betul, ada la few points yang kena batang hidung hehehhe.

ummuaidan said...

Oh nie lah angah yer..sweet dan comel jer orangnya..anak manja mak yer...hehehe

Juhariah Johari said...

Wah lawa dia, moga jadi anak soleh dan membahagiakan keluarga. Amin.

aTieYusof Family said...

Manis je tgk Angah ni..
dah besor...:)

hainom OKje said...

Ohh ni anak KA no 2 yeh.... Angry Bird pun no 2 gak! mmg.. agak keras kepala sikit hehe...

Zura@Iwan said...

sama la..sy pun Angah juga...

manis orgnya..ahhaa

Cik Kay Jue said...

like3..

Deqla Manjew said...

kata org anak no 2 ni rajin.. betui ke? hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...