Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 20, 2013

Jodoh Di Tangan Tuhan Even Hampir Kahwin Dengan Retis

Kadang2 duduk sembang2 dengan kawan2
Saudara mara, adik2 yang masih tak bertemu jodoh
Kesian juga, Mendengar cerita tentang sessi tensionnyer
Nak menjawab pertanyaan manusia, " Bila lagi nak berumah tangga ???"
Sesungguhnyer jodoh di tangan tuhan.
Meh KA nak story sikit dulu2 punyer cerita
Waktu muda belia remaja dulu2 
Memang banyaklah kawan2 KA masa ni kan
Tapi satu yang KA paling serius dalam diam
KA sebenarnyer pernah rapat, Dengan seorang retis
( Penyanyi satu kumpulan rock yang terkenal dulu2 )
Berkenal, rapat, saling menyokong
Tiap kali habis show pasti dier akan call OR KA akan call dier 
Saling berhubungan dan memang sangat2 rapat 
Mula2nyer semuanyer ok, hinggalah orang tua KA dapat tau !
( Alamak dah macam filem cinta x kesampaian lah pulak yer )
Tapi, Arwah Abah yang memang kuat agama
Tidak begitu merestui persabahatan kami ini
Jadi sebelum kasih & rasa sayang itu makin mendalam
Perlahan2 KA putuskan hubungan
Tiada lagi pertemuan, tiada lagi panggilan & tiada lagi utusan surat KA kirimkan
Walau dia ada cuba berhubung semula....
Nak dijadikan cerita
Bila KA bekerja di salah sebuah pejabat kemudiannyer
Alangkah terkejutnyer KA
Bila Si dier sebenarnyer merupakan salah seorang kawan baik Boss KA pulak
Ini KA tau waktu mendapat senarai nama2 yang wajib dijemput dan hadir
Waktu wedding boss KA itu
Jadinyer KA tak hadirkan diri waktu majlis wedding Boss KA tu
Sesungguhnyer kita kena percaya
Jodoh pertemuan di tangan Allah swt
Kita sebagai manusia hanya boleh merancang
Dan pentingnya kalau boleh
Sebuah perkahwinan itu, harus mendapat restu ibu bapa kita  !
KA harap beliau dapat terima apa yang telah berlaku 
Semuanyer,  atas kehendak yang Maha Esa, KA bahagia kini
Dan rasanyer dier juga dah bahagia dengan sepasang cahayamata !
Apapun KA tetap suka dengan lagu2 dier .....

( EHSAN GOOGLE
 SEMALAM YANG DITINGGALKAN, TELAH MENCATAT SERIBU KENANGAN
ADA RASA YANG MEMAUT JIWA, MASIH TERPAHAT DI KAMAR HATI
MASIH SEGAR DALAM MEMORI ......

( Pst : En Hubby pun tau cerita ni, tu yang dok sindir2 KA je tentang retis yang satu itu Hu Hu Hu )

So, kalau jodoh x sampai lagi tu, sabar & doa ajelah banyak2 yer !
( EHSAN GOOGLE )

 ( SORRY N3 TERLEBIH SUDA PAGI2 NI !)

28 comments:

ummuaidan said...

Wah kemain lagi KA yer..hehhe..jodoh yg skrang the best kan..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

itulah..itu rahsia ALLAH..

Nurzakiah Hanum said...

simpan kenangan tue

Fiza Rahman said...

Wah...siapa retis tu KA ☺☺

~MakLady~ said...

tu la dia JoDoh. x siapa pn tahu siapa bkl jodoh kita. Jodoh rahsia Allah...

waww KA glamer gak ye dlu. rapat dgn retis. hmm bleh ke ML tau sape retis tu? hahaha mana la tau, bleh bisik2 ... la la la.. anyway KA sgala yg berlaku kn ada hikmahnya. Syukur Allah pinjamkn rasa begitu... Redhooo Airline jerr.. ;-)

Ratu Hatiku said...

Setuju dgn KA.. mcmana kita sygkan seseorg tu jgn sesekali kita membelakangkan org tua kita. Restu dari mereka amatlah penting..

Eye_nee said...

amboi KA....retis lagi tu...kumpulan ROCK gitiewww....tp itulah takdirkan geng...perancangan Allah melebihi perancangan kita...

Mrs Velentine said...

kak boleh tau artis tue sape.....hehehehe,,,tapi kalau dah bukan jodoh apa nak buat kan...tahan telinga lah dengan hubby kak KA

hainom OKje said...

Siapalah agaknya retis tu ye.... mailah kongsi...cer bagi tau lagu apa yg dia nyanyi?

Ibu Amirul said...

wahhhh
sapa lah retis tu yek...

Khai♥Rin : anies said...

bleh wat filem ni kak ;-)

aTieYusof Family said...

Dah ketentuan Allah kan jodoh dgn hubby..semua pasti ada hikmahnya..doakan kebahagiaan masing2..:)

Maria Firdz said...

betul3.. restu tu amat penting.. keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapa...

Cikda said...

wahh.. mesti KA ni ala2 retis jugak dulu2 kan...hehehhe

tapi betul la KA, jodoh mesti ada restu ibubapa..chenta mcm mana pun kalau kawen tak dapat restu.. emmmm... :(

heheheh..cikda macam nak teka je siapakah retis itu.. hihihihi

Ira said...

wah.. x sangka ye.
betul tu, setiap hubungan perlu ada restu dari org tua.
terima jodoh kita seadanya sbb setiap yg Allah tentukan, itu la yg terbaik buat kita.

smga mereka yg blum dpt jodoh, akan bertemu jodohnya. yg masih memilih, buat la pilihan yg terbaik. :)

eima said...

sape tu nk tau ..ala cite la ...

Kakzakie said...

Kalau tak KA mesti selalu masuk paper ye:)

Tap betullah kata KA jodoh kita adalah takdir dan ketentuan yg telah ditulis di loh mahfuz..

Cho Zila said...

ha.. siapakah artistu. rasa nak tautu sangat kuat... betoi jodoh pertemuan adalah kuasanya.....

wantie said...

betul tu KA, perkahwinan harus direstui oleh ibu bapa. baru boleh bahagia.

T pun tak berdendam dengan Ex. cuma terima kasih yang tak terhingga kerna mengajar T apa itu sebuah percintaan.

yang pastinya T bahagia sesangat sekarang ni. Doakan yang dia pun bahagia.

Pengalaman mematangkan. betul tak?

Deqla Manjew said...

wahhh teruja tau baca kisah cinta KA dgn retis tu.. teruja jugak nk tau sape retis tu?? deqla suka lagu2 lama tau.. tu yg mcm nk sgt tau nih.. please la..bgtau... hihi... smua kenangan tersimpan kemas dlm memori.. yg pasti akak sekrg bahagia dgn family akak..

Deqla Manjew said...

deqla ni sekejap panggil KA, sekejap panggil akak.. haha.. sorry kalo x senang.. ;)

LydSunshine said...

Sape kah artis itu KA? Bagi la klu skit. Nak tau gak *bz bodi.

Raudzah Z said...

Wah KA ni mesti rockers dulu-dulu...gambar satu..he..he. Alhamdulillah sekarang dah bahagiakan..

Nastyna said...

wow KA. saya tumpang glemer jap la.

Tu la kan, restu ibu bapa penting, and even KA masih muda rumaja time tu, KA tak ikut jiwa gila-gila remaja. Plus, memang kalau bukan jodoh.

beta kupu said...

Nasib KA x kena terjah dengan melodi ye?! hehe

Chic Na said...

siapa tu kak? hehe..

betul tu bercinta mcmana pun kalo bukan jodoh memang tak kemana jugak. percaya pada ketentuanNya.

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..rezeki bercinta dgn retis. xpelah KA, bkn jodoh KA dgnnya..hehehe

Noe said...

kenangan lama mmg seronok klu diingatkan semula...restu ibu bapa mmg penting...klu KA kawin retis...mesti KA pun jadi glmer macam retis jugak...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...