Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 13, 2013

Kena Perli Gara2 Teduhan Kasih Adi Putra

Tiap petang bermula pukul 7 sekarang ni melayan yang satu ini
Demam Teduhan Kasih ler apa lagi
Mula2 Adik yang minat sangat
Lama2 KA dah terjebak sama
Diadaptasi dari novel sebenarnyer
OKlah cerita ni for KA
( Cuma Along dok perli2 aje "Umi ni tengok sebab ada ADI PUTRA tu kan !" )
Ada ku kisah Along He He He
Yang penting lakonan pelakon2nyer mantapkan !
Suka lakonan Adi Putra, Sherry Ibrahim & Nabila Huda....

 
 
( PIC2 EHSAN FB ADI PUTRA )

Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? 
Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? 
Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. 
Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL.

Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat 
Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku 
dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, 
dia melafazkan talak. 
Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi 
di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, 
dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku
 di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan 
dan kenangan semalam - IFFA

"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, 
kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. 
Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, 
seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup 
sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan 
terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan 
cadangan abang ini." -EHSAN.

Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai 
separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. 
Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa 
lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk 
aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja 
 kami menumpang teduh.
Hu Hu Hu ....

( N3 AUTO PUBLISH )

32 comments:

Azian Elias said...

Aduiiii..tangkap leleh lah tgk cite tu...now we all dah ada tv kat dining area..if not sanggup record dulu..

Nurzakiah Hanum said...

best kan ceta nie

Ira said...

Kami pun layan citer ni..
Hehe...
Best!!!

Qashmere said...

Dah jadi fenomena dah ni. Semua orang duduk depan tv jam 7. Sebab saya pon mengikuti cerita ni. Bestttttt...mesti ramai yang jadi director belakang tv "kenapa tak macam ni kenapa itu dan ini". Sama la kiterrrrrr

Qashmere said...

Dah jadi fenomena dah ni. Semua orang duduk depan tv jam 7. Sebab saya pon mengikuti cerita ni. Bestttttt...mesti ramai yang jadi director belakang tv "kenapa tak macam ni kenapa itu dan ini". Sama la kiterrrrrr

Qashmere said...

Dah jadi fenomena dah ni. Semua orang duduk depan tv jam 7. Sebab saya pon mengikuti cerita ni. Bestttttt...mesti ramai yang jadi director belakang tv "kenapa tak macam ni kenapa itu dan ini". Sama la kiterrrrrr

Kakzakie said...

Kakak nak belilah novelnya kalau ada peluang KA. Nampak best aje ceritanya:)

ieja amieja said...

assalam..sejak seminggu ni layan jgk gara2 ank sulung hari2 tgk citer ni..hurmm..sedap jgk cte ni..

ZazaMyMoon said...

hehe kita pun dah kemaruk dengan cerita Teduhan Kasih ni petang2 KA..
makin hari2 makin tak sabar nak tahu nxt episode

Cikda said...

cikda tak ikuti la TK ni KA..cikda pulak sudah terjebak dgn Dahlia.. sebab ada faizal hussain..hahahah..nampak sangat dah tua kan sebab minat pelakon veteran..wakakkaka

Sue-Rya Qistina said...

saya pun jatuh cinta dgn teduhan kasih. best sgt2! hubby pun tumpang sekaki, pdhal dia bkn minat pun ngan drama melayu. pulak tu, hero nya adi putra. mmg fav saya la :D

aTieYusof Family said...

sy pun peminat tegar drama ni..tak pernah tinggal.. best sgt! suka adi putra & sherry Ibrahim..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm saya pernah cuba nak layan citer ni..sbb adik dah paksa2 suruh tukar channel...katanya nak tgk drama ni.. tp, bila cuba layan..saya dah mengantuk sgt... sbb saya mmg xsuka citer melayu... alih2..saya paksa tukar balik channel ntv7.. layan citer cina lg best.. hehehehehe~

Mizz Aiza said...

suka juga tengok drama ni.. memang mantap lakonan mereka sampaikan aiza rasa meluat tengok sikap nabila huda dalam cerita ni..

Purnama Malam said...

Jom follow saya
Realiti dan Fiksyen

eLL said...

best gak layan petang2 kak. jahat betul watak nabila dan zarina tu kan.

faraherda.razalan said...

Hensem Adi Putra tu tp sy tak lyn le cite ni.

LydSunshine said...

Betul ke org kata drama ni lagi best dari Adam dan Hawa?

mama aryan said...

salam KA....

saya tak dapat tengok pun citer nih

Bin Muhammad said...

Cerita2 menarik siarkan waktu senja/maghrib...saje jer, mcm nak melalaikan pula...

Daddy Ziyyad said...

saya tak follow...so tak tau nak komen...ahahaha

suka suka said...

Tak sempat tengukla...sampai rumah lambat...

Papa Mifz said...

banyak juga yang cerita pasal cerita nih..best sangat yer kak citer tuh..??

wantie said...

sib baik symtom lepak depan TV kul 7 tu tak menular kat T.kalau idak memang tak bolehnak tinggal.

nak layan misiku Kuza pun asyik terbabas je..

Deqla Manjew said...

suka sangattttt drama niii... terbaikkkkk....!!!

Deqla Manjew said...

ehh lupa pulak nk komen psl adi putra.. suka tgk dia berlakon dlm citer nih.. hero malaya!! hensem mcm shah rukh khan!! hikhik..

ayut said...

hit skrg cite ni..gan lagu2x ye skali hit :))

Ibu Lala said...

kite pun tgk gak citer ni. terjebak start smlm.

Fiza Rahman said...

Saya memang dah tersampuk tgk citer ni ☺☺

hainom OKje said...

Okje tak layan cite nie .... Sherry Ibrahim tu mcm okje kurang minat jee

Haryati Faizal said...

tengah dok layan citer ni la...hihi

Chic Na said...

tak sempat nak follow citer ni.. huhu..

klik nokia asha. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...