Tabung Masa Depan ...

Thursday, June 20, 2013

Kisah Floria 2013 & Adik

  Semalam duk sibuk menggodek2 handphone KA
Saja nak tukar gambar kat wallpaper tu
Selama ini duk tepek gambar
KA, hubby & Anak2
Tapi, sejak semuanyer dah ada handphone sendiri
Rasa nak tukar bubuh gambar diri sendiri ajelah pulak
Tiba2 Adik datang sibuk tanya

Adik : Umi buat apa tu ?
KA : Saje tukar gambar kat handphone ni, dah bosan lah ! OK tak ni Adik !
Adik : Eee.... Tak cantiklah
KA : Kenapa pulak
Adik : Eh.. bukan tak cantik tapi tak sesuai !
KA : Cantiklah ni , gambar Umi masa pesta floria 2012 tu, ada bunga2 lagi ni!
Adik : Oh, Umi nak gambar masa floria yer, letak yang ini barulah sesuai !
KA : Kenapa pulak yang tadi tak sesuai Adik? Sama je gambar masa floria tu kan ?

Adik :  Sebab gambar tadi takde gambar Adik kih kih kih
KA : Adik ni macam2lah !

Kenangan Floria  2012 Adik Yang Demam masa tu !
 
 DAN JANGAN LUPA UNTUK TERJAH 
FLORIA 2013 INI YER....

 

 Festival Bunga dan Taman 2013
 Tarikh: 22-30 Jun 2013
 Lokasi: Presint 2, Pesisiran Putrajaya
 Tema: Orkid - Khazanah Tropika

 Waktu Operasi:
 9.00 pagi - 10.00 malam (Isnin - Khamis)
 9.00 pagi- 12.00 tengah malam (Jumaat - Ahad)

 YURAN MASUK: PERCUMA

30 comments:

Farah Waheda Wahid said...

he he he... adik nak Ummi letak gambar dia jer... *_^

Shaiful Zaidi said...

kat Putrajaya ka?...lama tak ke Putrajaya..

Sue-Rya Qistina said...

jom ke floria! kami akan buat persembahan di sana nnt :)

wahida said...

adik ni mcm2 la...ada je akal dia yer...heheh...

Nurzakiah Hanum said...

jom2

aTieYusof Family said...

hehe..pandai adik..mesti best klu dapat pegi lagi ke pesta bunga ni..
mcm kami ni jauh, tak dapek lah nak pegi..hehe:)

mama maman aka yana said...

cumil.. :)

Zamani Abe said...

aiseh.. kalau zam ade kt semenanjung time tu leh buat photoshoot

Rinna said...

Setiap tahun ada pesta bunga tak pernah lagi pergi.. :)

wantie said...

ade ade ajelah adik ni kan..

Papa Mifz said...

tak minat sangat flora flora nih...fauna minatlah...hehe

Zura@Iwan said...

hahaha..
pandai tul adik ni..

m.u.l.a.n said...

tak pernah sampai ke pesta bunga tu.. tapi pastinya best..!!

Mizz Aiza said...

hihi.. bijaknya adik.. insya-Allah akan pergi jika tiada aral melintang.. :D

Teena Tna said...

Hehe, adik nak ibu dia selalu tgok gambar dia..

Chic Na said...

bestnya nak ikuttt.. hehe

klik hi-shop. ;)

shasha yacob said...

awlololo, comey pulak si adik buat lawak hihi

Nastyna said...

pandai adik buat marketing, harus la ada gambar dia hihi.

Kancil 8349 said...

cantik

Raudzah Z said...

comel aje adik ni..nway mana gambar KA..

Nizam.Ariff said...

esok nak g sana.. yeay!

ANIM said...

hihi..saya memang tak pernah letak gambar sesapapun kat hp saya walaupun diri sendiri. wallpaper sedia ada jelah dari dulu...

p/s adik memang bijak

Bin Muhammad said...

Belum pernah miss Floria Fest ni, plan minggu depan pergi...amik cuti, xsuka pergi hari minggu...ramai sgt orang. Nak bergambor pun payah!

hana hadi said...

hahaha motif utama yang tu sebenarnya

Mira Adzlia said...

mcm mnearik je nk pegi fest bunga nih nih..hihi :)

♥ Wina ♥ said...

tiap² tahun berazam nak pegi tp x kesampaian

harap² this year bolehlah gi tgk buna :)

Deqla Manjew said...

yeahh..start esok kan.. hihi..dkt je ngan opis deqla..tp lom tentu lagi deqla pegi..hahaha...

Haryati Faizal said...

klu dkt teringin gak nk pi...

Noe said...

ada gambar adik..baru sesuai..hehehe...x berkesempatan lg nk g...tp kena gak g...

Fiza Rahman said...

Hahaha...tak sesuai sbb tak der gambar adik yer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...