Tabung Masa Depan ...

Monday, June 17, 2013

Meriahnyer Pelbagai Majlis Dalam Satu Hari

Hari Sabtu lepas benar2 berkenduri KA
Satu kenduri untuk pelbagai majlis sebenarnyer di rumah My Untie, Acik Ayu
Majlis Cukur Jambul, Marhaban & Aqiqah
Untuk si Comel - Nur Sofea Damia ( My Cousin's Brother Daughter)
Kenduri & Tahlil Arwah serta bacaan yassin untuk Arwah Pakcik KA 
Juga Kenduri Kesyukuran sempena menyambut Ramadhan tak lama lagi
DAN
Majlis Pertunangan My Cousin's Sister juga - Nur Afiqah yang sweet giler 
Selamat Bertunang Dear !
Jom layan antara gambar2 sekitar majlis...
 
( DARI FB KAK IDA )
( DARI FB KAK IDA )
 

Paling best mestilah
part2 lepaking sambil gossip2ing bila dah lama x jumpa kan!
Sambil2 mengeratkan lagi ikatan silaturrahim sesama saudara mara 
DAN YANG PASTI
Sampai sekarang masih terasa2 kesedapan Coklat Kek yang mabeles giler tu
Sponsored by Untie KA yang satu lagi tu , Acik Ina !
Len kali sponsorlah lagi yer ...He He He

" Hikmah bersilaturrahim ialah dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur sebagaimana disebutkan dalam hadis Rasullullah Shallallahu ‘alaihi wasallam:
مَنْ َأحَبَّ َأ ْ ن يُبْسَ َ ط َلهُ فِي ِ رزْقِهِ، وَيُنْسََأ َلهُ فِي َأَثِرهِ، َفلْيَصِلْ رَحِمَهُ.
(رواه مسلم)
Maksudnya: “Barangsiapa yang suka dimurahkan rezekinya dan dipanjangkan usianya maka hendaklah dia menyambungkan kekeluargaan (silaturrahim).” (Hadits riwayat Muslim) "

16 comments:

are_lin@yu said...

wahh mriah mjlis..2 dlm 1 erk..hehe

Ema Johari said...

memang meriah..semua kejar sebelum bulan Ramadhan...

Deq's Qienz said...

meriahnyaa..

xila xotmy said...

meghiah meghiah...dan kek tuuuuu buat kitaorg jelesh...nyummeh ;p

LydSunshine said...

Sampai 5 sambutan dalam satu majlis. Mmg sempoi.

Knor said...

sendawa kek..kenyang perut KA..kan

lizz said...

waa betul banyak agendnyer tu..kalo saya memang suka lakan bab2 kenduri boleh makan bayak...lauk kendurikan best

Ann Ishak said...

best betul dapat bersama2 keluarga kan :)

paridah said...

grand majlisnya...yg penting usai sempurna...syukur alhamdulillah...

Rasp said...

alololo comeinya baby....
majlis tunang skarang dah macam leh terus akad nikah kan sis...
meriah....
tapi tul yg best part2 sembang2 tu lah...

ieja amieja said...

assalam..
padatnya ari sabtu dia..periuk kat umah gantung je la x yah masak kan..yg penting dpt g jumpa sedara mara dan berkumpul dlm kemeriahan mcm2 majlis..

JunAina said...

KA majlis macam nilah baru dapat berkumpul saudara-mara, pas tu banyaklah cerita.

ALoNa CintamaniszLite said...

berseri wajah orang bertunang, hehe. Mesti KA tumpang jgk seri tu, kan..kan..ngee

Deqla Manjew said...

meriah kedua majlis... selamat bertunang buat mereka.. ;)

mama aryan said...

memang seronok dpt berkumpul ramai2, gosip2 kan KA..saya pun mcm tu kalu berjumpa adik-beradik

hainom OKje said...

Majlis 2 dalam 1 yeh...senangkan...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...