Tabung Masa Depan ...

Monday, June 24, 2013

Puisi Aku Keranamu Jerebu

Keranamu Jerebu
Dua hari terseksa jiwa ragaku
Sakit kepala, pedih mataku
Aduhai rasa berpusing2 duniaku .....

Keranamu Jerebu
Anak2 bersorak sebab tak payah pegi school mereka tu
Siap minta2 kalaulah dapat sekolah cuti seminggu
Amboi kemain lagi ye uols anak2 ku

Keranamu Jerebu
Segala yang dirancang terpaksa kutangguh dulu
Gara2 bahaya nyer kamu wahai jerebu
Boleh mengancam kesihatan seluruh keluargaku

( EHSAN PIC GOOGLE )
Dan
Keranamu jugalah jerebu
Masih ada rasa sakit pening yang masih bersisa itu
Membuatkan idea hari ini jadi tepu
Jadi kalau xde N3 janganlah  salahkan aku
Tapi salahkan Jerebu tu !.........
Eeeee.... pergi main jauh2lah jerebu ~

23 comments:

Maria Firdz said...

siap blh cipta puisi lagi.. hehe

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi

Kakzakie said...

Cuti sekolah diberi tapi kena ganti KA...

Shaiful Zaidi said...

menarik puisi ni...
lebih menarik jika dibaca dgn penuh penghayatan...hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

baik..kiter salah kan jerebu!

Aimaniman Ezaiza said...

keranamu jerebu,... cuti sekolah pun tak tau...ish ish ishhhhh

Sue Lynnda said...

hahaha.
kelakarlah puisi ni.

Khai♥Rin : anies said...

mata pedih...msk opis rs mengantuk... ;-)

are_lin@yu said...

kt serdang pn mkin truk ni kak..seksa nk nafas rsa.huhu

LydSunshine said...

Syarikat yang bakar utan untuk land clearing kat indon tu mmg kuang hajar.

JaSSNaNi said...

siap boleh berpuisi tu.. syabas la KA.. hehehe.. :) syuhhh syuhhh.. jerubu pergi kau jauh2..

Sue-Rya Qistina said...

huhuhuhu..jerebu ni pun terjadi akibat dari tangan manusia itu sendiri. ayat tth kerosakan di muka bumi ada Allah nyatakan di dlm Al-Quran. Semoga Allah makbulkan doa kita agar cuaca kembali pulih seperti sediakala. amin...

Fiza Rahman said...

Pandai akk berpuisi. Get well soon kak.

Rasp said...

clap clap clap....
wahhhh dedikasi khas buatmu Jerebu...

Nieyl said...

kat cyber nie sampai dah x nampak jalan dah nie...bangunan pun dah masuk asap nie...

Bin Muhammad said...

Nasib baik dlm jerebu masih jumpa blog ni hehe..
Jaga kesihatan ye KA :)

wantie said...

wah KA. Idea berpusi tetiba datang di kala jelebu yer.

Deqla Manjew said...

pndainya berpuitis pasal jerebu..susunan kata menarik je..

Ema Johari said...

terror akak buat pantun pasal jerebu...hehehe

Riedaffya ibrahim said...

siap berpuisi ye KA...semoga jerebu terus hilang

ieja amieja said...

assalam KA,
kena betul puisi jerebu KA tu...
rasanya sama je dimana keadaan jerebu yg teruk tu..budak2 mmg la suka dpt cuti..

Raudzah Z said...

Wah KA siap ada puisi lagi..nway jerebu memang menyebabkan jiwa kita pun sama berjerebu..suffocated lagi..

lizz said...

waa kagum ngan ka ni siap berpuisi lagik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...