Tabung Masa Depan ...

Friday, June 14, 2013

Resepi Aroma Terapi Bunga Rampai KA

Bukan resepi acar rampai yer
Tapi resepi bunga rampai hehehe
Sebenarnyer, KA buat dan letak di atas meja kerja KA yang satu lagi itu
Bila rasa2 stress & tension
Harumannyer memang dapat menenangkan KA lah
Cara nak buat memang senang sangatlah
Yang penting mesti ada ,Pisau kecil atau gunting
Daun pandan & bunga2 hidup, yang plastik tak main yer
Perfume.. yang ini semua mesti adalah kan
Mula2 
Racik2 atau gunting2 halus daun pandan dan bunga2 tadi
( Kalau malas buat besar2 sikit pun xpelah yer !),Gaulkan2
Spraykan dengan sedikit perfume, gaul2kan lagi sampai sebati
Siap Dah...
Terpulang lah nak letak dalam apapun
Boleh bertahan selama 3 - 5 hari
Kalau malas spray2kan dengan perfume tu lagi
Kalau rasa rajin buat baru ajelah yer !
He He He


Memang menjadi
AROMA TERAPI TERBAIK BUAT KA
Bila stress nak kena buat kerja orang lain ni !

( N3 AUTO PUBLISH )

14 comments:

LiYa HaNiF :: said...

aroma terapi memang membantu bila stress... :)

Maria Firdz said...

Bunga rampai mmg wangi... Hmm.. Blh jadia aromaterapi kan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama tak bau mcm ni,,hihih

izan mama mia said...

bau bilik pengantin..hik

QasehnyaRania said...

boleh try ni

Sue-Rya Qistina said...

bestnya bau daun pandan! mcm bau dlm bilik pengantin. hehehe

Farah Waheda Wahid said...

inilah namanya potpourri semulajadi...he he he...

roslita thalib said...

wahh simple je sebenarnya. lepas ni boleh try sendiri. hehe

Raudzah Z said...

Yang hijau to daun pandan kan KA..kita suka taruk dalam kereta sampai kering..bau dia best..

MargeGoh said...

Wah idea yang sangat kreatif KA....memang best macam ni boleh tukar2 jenis wangian selalu.

wantie said...

boleh try ni... nak tiru jugak le cara KA ni

Nur-nba said...

Rajinnya Kak KA buat bunga rampai..

baby comel said...

saya tak pernah buat benda ni tau :)

Deqla Manjew said...

wangian semulajadi mmg terbaiklah.. nyaman je baunya.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...