Tabung Masa Depan ...

Monday, June 03, 2013

Tasbih With Love From Bandung

Balik kampung En Hubby di Kelantan baru2 ni
Dapatlah seutas tasbih sebagai cenderahati
Dari My SIL yang baru balik dari Bandung Indonesia bercuti2
Istimewanyer Tasbih ini 
Kerana dibuat dari batu2 gunung berapi
Dan takkan calar walau sedikit pun nanti
In Shaa Allah akan KA manafaatkan sebaik mungkin tasbih ini
Dan
Terima kasih Akak atas pemberian ini !
Adik sebenarnyer yang sibuk sangat & beria2 benar nak guna tasbih ini......


Dari Kaab bin “Ujrah,Nabi s.a.w bersabda:
“Beberapa kalimat yang diucapkan sesudah solat wajib,tidak akan rugi/kecewa orang yang mengucapkannya/ mengerjakannya, iaitu: tiga puluh tiga kali (33) tasbih (subhanallah),tiga puluh tiga (33)kali tahmid (alhamdulillah), dan tiga puluh empat(34) kali takbir(allahu akbar).”
[H.R. Muslim dan lain-lain.]

Dari Abi Hurairah r.a.,Nabi s.a.w bersabda:
“Barangsiapa bertasbih/mensucikan Allah(subhanallah) di belakang solat(fardu) tiga puluh tiga(33) kali, dan bertahmid/memuji Allah(alhamdulillah) tiga puluh tiga(33) kali,dan bertakbir/membesarkan Allah(allahu akbar) tiga puluh tiga(33) kali, maka jumlahnya menjadi sembilan puluh sembilan(99) kali.Kemudian mengucapkan(sekali):
Laailaha illallah wahdahu laasyarikalah lahul mulku wa lahul hamdu wa huwa a’laa kulli syai’in qadir.
Nescaya diampunkan kesalahan-kesalahannya meskipun sebanyak buih di lautan.”
[H.R. Muslim dan lain-lain.]

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

Rasp said...

cantik tasbih tu....
alhamdulillah dgn rezki yg diberi ni...

ummuaidan said...

Alhamdulillah..semoga tasbih yang special ni dpt beri manfaat utk akhirah..inshaaallah

Ibu Amirul said...

moga dapat dimanfaatkan sepenuhnya

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

nampak pun cantik hitam berkilat...

Bin Muhammad said...

Dari batu gunung berapi!...Wah, payah membuatnya, semoga digunakan ye KA...jgn jadi perhiasan pula. Hehe

ieda immi said...

alhamdulillah tanda ingatan kan kak
cantik ;)

nea lopah said...

cntik nya...

Rinna said...

Ada beli masa kat bandung hari tuh..:)

JunAina said...

Cantik tasbih tu. Jarang2 org gi bercuti beli tasbih kecuali org gi Mekah samada haji atau umrah.

che mid said...

Che Mid pun suka guna tasbih tu, che abang beli kt Bandung gak.. berat sikit tapi selesa di tangan..

Ann Ishak said...

alhamdulillah, di buat dari batu2 gunung berapa ek...istimewa ni :)

Shaiful Zaidi said...

semoga tasbih yg cantik itu dimanfaatkan.

QueeN TerataI said...

cantik! Queen pun baru2 ni dpt tasbih gak... moga tasbih tu dptdimanfaatkan..

p/s: kalo berminat dgn lotion tu just inform Queen ok

deq's qienz said...

cantek la.

Ira said...

cantik..
bagusnya adik.. rajin2 berzikir ye. :)

onlajer said...

Beli yang digital la wei senang nak kira hehe

Daddy Ziyyad said...

Unik tasbih tu...guna batu area Tangkuban Perahu ke?

suri said...

sy ada dapat tpi bukan tasbih keychain dari korea :)

Mimi Azirah said...

cantiknye tasbih

Deqla Manjew said...

wahh mmg special tu dari batu2 gunung berapi... cantik....

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Cantik tasbih tu.

Haryati Faizal said...

alhamdulillah.... bley digunakan ngan sebaiknya ye kA

mama aryan said...

cantik..ini mesti beli ditangkuban perahu kot,banyak org jual kat situ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...