Tabung Masa Depan ...

Monday, June 03, 2013

Terlock & Kes Lupa Password Di Samsung Tab

Ni KA nak cerita, waktu balik kg En Hubby baru2 ni
Elok aje lepas charge Samsung Tab KA tu
Tengok2 dah terlock gara2 ada yang cuba menekan patern lock berulang2kali rasanyer
Sebenarnyer, boleh di unlockkan dengan mengunakan emel(Gmail + password)
Yang didaftarkan dengan Tab tersebut
Masalahnyer passwordnyer dah lupalah pulak, adoi! tepuk dahilah sekejap ..
Nak bawa gi kedai sah2lah kena sembelih at least RM 50 ni
So, KA minta tolong pakcik google ler apalagi.......
Banyak info tapi yang ini paling simple & terbaik
Meh KA kongsi sama2 caranyer  ! 

( ehsan google )
  1.  Mula2 matikan samsung galaxy tab anda
  2. Pada saat akan dinyalakan tekan tombol power dan volume up bersamaan 
  3. Lepas tombol power ketika anda melihat logo samsung tetapi tetap menekan tombol Volume Up sampai muncul layar Recovery
  4. Pada Navigasi menu pilih wipe data / factory reset dengan menekan tombol volume up atau volume down
  5. tekan tombol home atau power untuk memilih
  6. Pilih YES untuk melanjutkan
  7. dan terakhir pilih reboot untuk restart samsung galaxy tab anda
 Dan akhirnyer berjaya di unlockkan dengan jaya nyer !
Suka3...
Selamat duit kita hehehe
Moga bermanafaat juga untuk semua yer !

12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah sttle..lau tak terbg duit..hihih

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

laaaaa gitu je rupanya.... selamat rm50 kannn..kalo x...melayang $$$$ huhuhu

tapi saya xpernah lock/letak password... biarkan aje..huhuhu~

Farah Waheda Wahid said...

dulu pernah jugak settlekan untuk best friend saya...he he he...punyalah suka dia..sebab x yah nak terbangkan duit ke kedai...

but i do agree..sometimes it happens... well, human kan KA...

Haryati Faizal said...

ohhh...ada tunjuk cara dlm google ye... ermm... sib baik KA cerdik...klu tak melayang jugak duit kan...

che mid said...

Salam,..eee, banyaknya tombol!.. err.. duit 50 hengget, boleh le belanja kita..

ieda immi said...

fuh ! sib baik

saya x pernah guna lock macam nie

risau lupa lah

saya guna draw pattern jeww ekeke

Ann Ishak said...

saya pun guna draw pattern, bab2 lupa password ni memang selalu terjadi dekat saya :)

Maria Firdz said...

sy sama cam kak eida, guna parten security je.. sbb hubby pnh kna lock last kna g wat kt samsung center...

LiYa HaNiF :: said...

nasibbaik boleh yer KA.. klau tidak melayang dh duit tue... :)

mama aryan said...

bagus ni KA,kawan saya pernah juga terlock mcm ni,tp xtau nk buat apa2 jd pegi kedai jugaklah

Deqla Manjew said...

segalanya di hujung jari je kan.. cari je tips kat intenet..mudah... hihi..

Anonymous said...

Mantapp nih shareny..nuhun pisan juragan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...