Tabung Masa Depan ...

Tuesday, July 23, 2013

Abby Yang Kahwin, Adik Yang Sibuk Komen

Belum terlambat rasanyer nak ucap tahniah buat Abby Abadi kan.
Semua sedia maklum, Abby Abadi telah pun selamat bernikah dengan jejaka pilihannya, 
Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24 pada 9 Julai lalu dan sempena bulan Ramadhan ini, 
Abby telah mengambil peluang yang ada untuk berkenalan serta berbuka puasa 
bersama keluarga mertuanya di Tumpat , Kelantan sekitar minggu lalu.
Nampaknyer keluarga mentua dapat menerima Abby dengan baik.
Jadi kita doakan saja !

 

Adik sibuk tanya bila tengok gambar Abby & suami barunyer di akhbar ...
Adik :  Ini suami dier yer Umi ? Muda nyer....
KA : Iye ...
Adik :..... Umi, mana elok isteri tua ke suami lebih tua ?
KA : Mana2 pun boleh, kalau dah jodoh kan nak cakap macam mana..
Adik :  Abis tu, Umi tak kisahlah kalau Along kahwin dengan pompuan lebih tua?
KA : Kalau dah ketentuan Allah terima ajelah !
Adik :  Biar betul Umi, kalau tua dari Umi macam mana ??
KA :  ( Diam je ..... )
Adik :  Jadi Umi terimalah yer, kalau dapat menantu tua macam nenek2 tu ha....
KA : Eeee..  Adik ni sampai ke situ pulak.. Along pun x cakap ape2 !
Adik : Contoh aje lah....hehehe
KA : Adik ni macam2 lah !

  KREDIT INFO & FOTO TO OHBULAN 

( Mohon sama2 doakan moga my nephew yang terlibat dengan kemalangan 
di Putrajaya semalam kembali sembuh, sihat & ceria semula .. In Shaa Allah ! )

64 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tahniah kepada mereka

Nieyl said...

lawak betul la anak akak nie..
nak tergelak nieyl bace..
Ape2 pun jodoh tu adalah rahsia Allah..x semestinyer yg muda jodoh nyer muda..dan x semestinyer yg tua tu kena kwen ngan org yg tua jugak... :)

❤Kamsiah❤ said...

hehe..kalau nanti Cik Ta kawen dgn Zain Saidin...apa pulak komen adik ya...

lizz said...

tahniah untuk abby...
muka dier cam sama kan KA

AnneRaini said...

macam2lah adik ni...hehe

Azrul Azmi said...

Hahaha... Speechless KA.... Soalan maut tu...

beta kupu said...

bijak betul la adik ni berckp, like umi le daughter kot! hihi

beta kupu said...

bijak betul la adik ni berckp, like umi le daughter kot! hihi

ummuaidan said...

heheh..tension ummi jadinya..pelbagai soalan mencabar ygadik bagi..:)

Fyzal said...

Pandai adik berbual. Topik yg menarik adik bawakkan tu :)

Kakcik said...

Semoga anak buah KA segera sembuh sepenuhnya. Aminnnn

Semoga juga jodoh Abby kali ini berpanjangan ke hujung nyawa.

pena rozie said...

Semoga abby kekal hingga akhir hayat.....

Chic Na said...

hihihi.. over betul contoh adik tu..

QueeN TerataI said...

moga mereka berbahagia.. dah jodoh mereka kan.. doakan yg terbaik buat mereka.. wah2 adik.. bertanya mcm2 yer..

nea lopah said...

Hamboi adik..pandai mengomen yer..hehe

Asyifa Mustaffa said...

hehe....jauh benar imaginasi adik tu...:)

suri said...

haa.. ada hati nak suruh mama/papa pinangkan tuh

JunAina said...

Dah jodoh. Doa yang terbaik buat mereka berdua, moga jodoh akan kekal berpanjangan.

zakirasli .. said...

haha.. lawak la anak K.A ni :D harap2x anak saudara K.A smbuh seperti sediakala. Aminn

Nurfaezah Abdullah said...

yang penting bahagia dan tahu tanggungjawap masing2 ye kan kak? :)

fae dah click kat imotiv ad tu. tapi x tau lah if my click tu counted in. just takut if pihak pengiklanan tu only kira click stats from m'sian je. ada masuk dalam stats x? fae bruneian btw ^^

selamat berpuasa ^^

Kisah Si Dairy said...

amboi...demand betul soalan adik tu ye...sampai ke situ pulak..hehe

Kisah Si Dairy said...

amboi...demand betul soalan adik tu ye...sampai ke situ pulak..hehe

Deqla Manjew said...

haha.. mcm2 adik nih.. ada je soalan dia yg buatkan umi dia terdiam terus.. hihi.. suka la tgk pic abby dgn family mertua dia.. meriahnya time nak berbuka..oghe kelate mmg cam tu pun kalo berbuka, dudok kat bawah je.. huishh eksiden kat putrajaya? kat mana tu ? deqla keje putrajaya gak la.. apapun, moga dia kembali pulih sperti biasa..amin..

Ira said...

pandai la adik ni wat lawak..
hehee..
semoga mereka berdua kekal bahagia hingga ke syurga.
buat nephew KA.. semoga cepat sembuh :)

Mimi Azirah said...

hahaha...kata2 adik xmenahan

Mizz Aiza said...

hihi.. pandai betul adik ni.. semoga abby dan suaminya bahagia hingga ke syurga.. :D

are_lin@yu said...

hehe tu lakan..tp dh jodoh spa kta nk menolak kan..abby bktikan ada lg lki muda bkn lki org.hihi

Knor said...

sedapnya makan..

nampak baik2 keluarga sblh lelaki tu

hainom OKje said...

Hehe...adik ni memang pandai cakaplah....
Dah jodoh.... boleh tahan jugak jugak suami Abby tu

ieja amieja said...

semoga kali ini kebahagiaan milik mereka abadi..
buat sepupu semoga cpt sembuh yer..
selamat berpuasa :))

kiera'sakura said...

adik saje nak uji ummi dia hahahahaha :p lawak betoi adik nie

Hidayah said...

hehehehe...sengeh sengeh dayah baca..
keletah budak zaman sekarang kan..
macam macam soklan ditanya..
hahah..

Sylarius Yusof said...

Zaman sekarang orang lelaki dah tak kisah dengan usia pasangannya. Mungkin dulu-dulu je lelaki bujang kahwin dengan wanita berusia atau ibu tunggal akan dipandang serong.

wantie said...

adik nak duga hati seorang ibu le tu. pandai la adik ni. siap pakej nenek nenek pun keluar jugak.

Raudzah Z said...

Wah adik, bagi ummi soalan cepumas..he.he

man said...

Jodoh di tgn allah swt..dan semoga cpt sembuh

aizamia3 said...

boleh terkelu bila ditanya cenggitu.. huhuhu..

mama maman aka yana said...

amboi.. boleh tahan dia tanya yer.. kiki

Sama2 doakan.. kwn sy pun br lepas eksiden.. minta2 selamat la semuanya yer..

syiela said...

hehhehe.. pandai anak akak.. tapi contoh tu tak tahan

Masha Meisters said...

bijak ler adik ni ye....hehe
doakan je yng terbaik...dah jodoh

::NureeN:: said...

tahniah, moga drg bahagia..
nureen x tau pon abby kawin, klau KA x buat n3 ni, mmg x tau la..
ehee. lawak tol adik...

Kakzakie said...

Dah mama diam mestilah adik terus cakap apa yg diagakkan olehnya. Petah betul adik ni kan KA..

Khai♥Rin : anies said...

hehehehe...adik2..

Sayangku Zie said...

Tahniah... takpa bertanya tak salah... tapi kitalah yang kena layan soalan tu hehehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehehe kelakar sungguh adik ni laa..

suka bg soalan yg buat umi dia garu kepala..

ummiross said...

hehehe..jauh fikiran adik, seronok juga melayannya, boleh senyum2 dibuatnya.
KA..sekarang macam dah trend kan artis kawin muda.

Papa Mifz said...

semoga mereka berbahagia hingga ke syurga...

Qhaifa Nur said...

kelakarlah adik ni..bole fikir sampai gitu KA...
tahniah buat abby...

paridah said...

ANAK YG BIJAK MEMANDANG N BERFIKIR...KAK DOAKAN ANAK SEDARA KA SEGERA SEMBUH DARI SAKITNYA....

ieda immi said...

memang muda .. tapi kalau dah jodoh tuu x dpt nak elak dah kan ..

soakan terbaik buat mereka berdua

suami dia nie ada sisi yg berbeza2 lah ..

Tetamu Istimewa said...

Mudanya. Saya ingatkan lebih kurang sebaya dengan saya. Alamak...

Moga bahagialah ya.

Aimaniman Ezaiza said...

Anak kecil pun perasan perbezaan usia mereka, baru2 kahwin bolehlah, kalau dah lama nanti bila sebelah pihak terasa yg satu kurang matang dan 1 lagi terlebih matang, ..l tapi apa2 pun semoga mereka kekal hingga syurga..,

Haryati Faizal said...

payah jugak nk menjwb soklan camtu ye...hihi...

hana hadi said...

isteri/suami tua dari emak.. ish susah jga nak jawab tu..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Tahniah utkmereka,semoga bahgia hingga ke akhir hayat.Aaminnn

Kancil 8349 said...

tahniah buat mereka..pemikiran budah memang diluar jangkauan

Ummiarissa Mahdi said...

amboi jauh nya fikiran adik tu berfikir...melangkaui orang dewasa...

saya doakan kesembuhan nephew KA semoga cepat sembuh...

ANNA MARIANA said...

tahniah buat abby..
dan buat nephew sis, anna doakan moga beliau cepat2 sembuh...

Riedaffya ibrahim said...

bole ke situ adik berpikir kan...cerdiknye

Fiza Rahman said...

Hehehe...terdiam KA dgn soalan adik yer ☺☺

mama aryan said...

semoga jodoh mereka berpanjangan..insha Allah

adik ni mcm2 dia ye..pandai nak uji ummi la tu..hehehe

Rinna said...

Hehehe Tekedu KA yer.. heheh.. Iye laa semua tu jodoh dari Allah kan.. :) redha aje laa..

Mrs Velentine said...

bila adik dah bersuara mcm2 yg dia tanya...semoga anak saudara akak cepat sembuh

intanfirdaus247 said...

tahniah kepada pasangan..haha..intan baca pasal adik duk tanya kak Ka..tergelak intan..haha..kelaka la adik ni..
Semoga sepupu kak KA cepat2 sembuh..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...