Tabung Masa Depan ...

Monday, July 29, 2013

Bila Xde Idea, Up Cerita Adik Ajelah Yer

Hari ni sibuk sikit 
Faham2 ajelah lepas balik dari cuti sakit & cuti2 4 hari
Serabut sangat
Sakit2 pun masih bersisa2 lagi sikit2
Aduhai... cuba2 jugalah jengah kawan2 nanti yer
Idea pun kontang
Paling senang up cerita Adik ajelah
Yang ini kerja tangan dier lagi semalam
Waktu tunggu2 waktu berbuka
Bila ditanya apa ni ?
Adik : Ini hiasan dinding, Adik malas nak color2lah Umi, 
penatlah puasa2 ni ! .. Tapi Adik tolong Umi amik gambar yer ... hehehe

 Macam tulah Adik
Masih lagi dapat berpuasa penuh sampai hari ini.. Alhamdulillah
Mulut memang kurang sikit bercakap puasa ni
Tapi tangan tu masih jalan dengan kerja2 tangan dier tu..
Bila ditanya tentang puasa
Cepat aje dier jawab
Adik :  Adik puasa kerana Allah ! ..
Adik, Adik..

28 comments:

Kisah Si Dairy said...

kreatif jugaklah namanya tu...
ini pun entry jugak,xsemestinya blog kita hanya cerita pasal kita kan...hehehe

intanfirdaus247 said...

Salam Kak KA...Kak KA sakit apa kak..kesiannya..intan doakan kak ka cepat2 sembuh ya..raya da dekat ni..

ZazaMyMoon said...

hehe comelll ;)

aizamia3 said...

Alhamdulillah dan semakin pulih.. ;)
Adik seorang yang kreatif.. ;)

Asyifa Mustaffa said...

Apakah itu?? X berapa nmpk sbb pkai phone...hehe
kreatif gak tu...

Khai♥Rin : anies said...

bdn berpuasa, otak still berjalan..kreatif la adik ni ;-)

lieyalatif said...

alhamdulillah...adik kuat!! heheeheh....anak2 lieya pun penoh lagi KA...syukur kan....

kreatif la adik nie...bijak2...

Nurzakiah Hanum said...

great

Aine Ainun said...

berapa taun adikni...pandai =)

Riedaffya ibrahim said...

bagus jawapan adik..

❤Kamsiah❤ said...

bertuah ibu dapat anak mcm adik..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bagusnya adik. semoga cepat sembuh ye KA :)

Deqla Manjew said...

rajin adik.. ada je idea dia .. wahh puasa penuh.. betul tu adik, puasa krn Allah, bkn krn nak upah kan dik..? hihi..

eita said...

bagus betol adik...

Maria Firdz said...

Kreatif gmbr tu.. Moga KA pulih sepenuhnya..

nea lopah said...

Bnyk2 berehat KA.

ummuaidan said...

Bagusnya adik nie..besar tuh pun dah paham matlamat sbenor..bangga kan..

Mrs Velentine said...

kreatifnya adik

Tetamu Istimewa said...

Baguslah macam tu. Kan lebih baik kalau murid saya kurangkan bercakap, lebihkan kerja.

Dzureen Darwis said...

Wah bagusnya adik, senang hati mendengar

Bin Muhammad said...

Rehatlah dulu ye... faham sangat2
Semoga cepat sembuh spt sediakala

wantie said...

bagus tu adik. Amirul ni sejak puasa nak sembahyang subuh ngan magrib je.. waktu lain kaki longlai katanya..

tapi bila ke fardu ain, boleh pulak dia sembahyang asar. Tak pe la kan.. lebai magrib pun lebai magrib la..

Ira said...

semoga cepat sembuh..
wah rajin nye adik..
lps ni xyah la ummi dia cari hiasan dinding lg.. :)

Cho Zila said...

memang cerita pasal anak2ler paling seronok dibaca... suka ...
tahniah adik...

Fiza Rahman said...

Lama MC kak. Semoga cpt sembuh.

Tahniah adik. Masih penuh puasa.

Mimi Azirah said...

adik nih memang kretip la...

ALoNa CintamaniszLite said...

takpe...adik kan comeyyy...hehe..

Mizz Aiza said...

bagusnya adik.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...