Tabung Masa Depan ...

Thursday, July 11, 2013

Hari Puasa Pertama Adik Dengan Kisah Cucu Inggeris

Dalam N3 KA sebelum ini salah seorang teman blogger
Yang juga antara yang paling rajin singgah di blog KA
Dan baru selamat melahirkan baby keduanyer
Minta KA report tentang Adik di bulan puasa
Ini komen dier.....
"Selamat menyambut puasa yer KA sekeluarga..
nanti report tau adik penat giler ker tak first day posa..hehehe...
semoga puasa tahun nie yg terbaik yer..."
Oklah untuk UMMUAIDAN @ UA
KA kongsi cerita Adik puasa semalam... 

Alhamdulillah langsung tak penat Adik semalam
Dan dapat melaksanakan ibadah puasa di hari pertama dengan sempurna
Cuma semalam anak tekak Adik tiba2 request nak makan nasi ayam ler pulak
Dan nak minum air teh bunga
Even segala jenis menu nasi dan lauk dah dimasak
Dan sedikit juadah kuih muih dah KA belikan
So, KA usahakan juga beli sebungkus nasi ayam dan teh bunga untuk dier
Dan memang habis pun Adik makan dengan berselera !

Sambil tunggu2 waktu berbuka
Adik duduk berbual2 dengan KA 
ADIK :  Umi, Umi suka tak kalau dapat cucu Inggeris ?
KA :  Kenapa pulak ?
ADIK :  Yelah cucu Inggeris kan cantik !
KA : Macam mana nak dapat cucu Inggeris tu ?
ADIK : Kalau Along kahwin dengan T*ylor Sw*ft tu contohnyer, 
lepas tu dapat anak, 
nanti Umi dapatlah cucu Inggeris, Umi suka tak !
ALONG :  Sapa dik ? T*ylor Sw*ft !!
ADIK :  Contoh je ye Along !.. Contoh je ! Umi suka tak !
KA : Tak kisahlah janji kena masuk Islamlah ...
ADIK :  Kalau tak Islam, tak jadilah yer Umi !
KA : Yelah ....
ALONG :  Memang tak jadilah !
ADIK :  Itu dah ketentuan, kita kena terimalah Along !
ALONG :  Kalau tak jadi, Adik kenalah kahwin dengan pelakon 'Man In Black" tu,
nanti dapat juga cucu Inggeris Umi, tapi kaler dier tak berapa nak cantiklah !
ADIK :  Eeeee..... yang tu dah tualah, Adik muda lagi !
ALONG : Kalau dah ketentuan kita kena terimalah Adik, Kena redha..Ha Ha Ha
KA : Ha Ha Ha
ADIK :  Allah je yang tau sapa jodoh kita yer Umi !
KA :  Betullah tu  !
Tiba2 Angah datang sambil nyanyi2 lagu K-pop
KA :  Kalau dengan Angah ni, mau Umi dapat cucu korea nanti !
KA & ALONG : Ha Ha Ha
ANGAH : Apa ceritalah tu !


Antara ALONG, ANGAH & ADIK
Yang mana satulah akan bagi
KA cucu Inggeris tu..... He He He

( Aduhai....Akan busy lagi ke KA hari ni !!!!! )

23 comments:

Empayar Utama said...

Haha nak timang cucu Inggeris dah?

❤Kamsiah❤ said...

hehe..anak perempuan saya ada melawak...kenapa mak dulu tak kawen dgn org putih...kalau tak..dia tentu comel mcm Diana Danielle hehe..

Nurzakiah Hanum said...

cute

Ira said...

Adik kot.. hehehe..
pandai la adik ni, kecik2 da ckp psl jodoh :)

ummuaidan said...

Alhamdulillah bagusnya adik dpt sempurnakan first day puasa..nasi ayam, teh bunga..mmg cukup menyelerakan tuh..
untung KA nanti dpt cucu pelbagai bangsa..heheh

Ema Johari said...

tetiba angah jadi blurr...hehehe

Deqla Manjew said...

hahahaha.. mcm2 la adik ni tau.. yg along pulak suka menyakat adik dia.. apa yg mmbuatkan dia tanya psl cucu inggeris pulak ni..? hihi

Rasp said...

jadi international family gitu hahahahahhahaha...

Bin Muhammad said...

Macam sungguh jer nak cucu inggeris KA...Mungkin sembang2 petang Ramadhan ini menjadi kenyataan satu hari nanti, Hanya Allah yg tahu...

mama aryan said...

Salam KA...

bagus adik puasa.
hahahah...nak gelak baca dialog adik ni,ada2 je celoteh dia ye,mesti hari2 KA terhibur dgn kerenah adik ni kan..

Kakzakie said...

Macamanalah adik boleh terfikir macam tu kan KA.

Budak perempuan senang sikit nak belajar puasa itu kakak setuju..

suri said...

lembut saya melihat wajah mereka

AnneRaini said...

hahaha.. mcm2 lah adik ni..

Noe said...

hahaha..kelakar la plak membacanya... dapat menantu obersea la nanti KA..hehehe

Tahniah pada adik..

Si Matatajam said...

Selamat berpuasa buat KA sekeluarga

Raudzah Z said...

Ok nanati dapat cucu Inggeris, buat entry banyak-banyak ya KA..sure comnel-comel...he..he

Kancil 8349 said...

menarik ceritanya

Khai♥Rin : anies said...

kira menantu omputih la yek heheheheheh...jgn lupa jemput kami nnt heheheh

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...bijak betul adik ni..
leh citer pasal cucu inggeris.
kalo anak2 sy orang inggeris ni dorang cakap orang putih, mmm...sbb sy pun tak ckp orang inggeris. ikut mak dorang ler ni, hhe..

ni mesti mak adik ni pun bijak...kan??

Aishah Jahirah said...

salam KA...selamat berpuasa...
wah inggeris n korea ye...kalau da jodohkan..

lizz said...

amboi adik nak dapat anak buah orang putih siap suruh along kawin ngan taylor swift lagi...cerlass

eima said...

wahh kecik dah bincang pasal kawen ..hahha

Mizz Aiza said...

untung kalau betul dapat cucu inggeris tu.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...