Tabung Masa Depan ...

Thursday, July 04, 2013

Kenapa Natasha Hudson Tukar Nama Anak ?

Hari tu kan KA ada buat N3 tentang kelahiran cahayamata kedua buat Natasha.
Pada awalnya Natasha dan suami, Carleed telah memilih nama indah buat bayi comelnya itu
sebagai Naeema Taqiyyah yang membawa maksud memudahkan, keberkatan, ketenangan, 
soleh serta bertaqwa.
Akan tetapi setelah mengetahui Taqiyyah turut mempunyai maksud kurang elok,
 sehingga ia melibatkan pengikut ajaran Syiah, Natasha telah mengambil keputusan 
untuk menukar nama bayinya kepada Naeema Kalila.
 Baguslah.  Anak2 memang berhak untuk diberikan nama2 yang baik kan.  
Teringat kisah orang tua dulu2, kalau nama tu tak serasilah, atau nama tu terlalu berat
untuk dibawa sampai menyebabkan anak2 selalu sakit dan demam,
pasti nama mereka akan ditukar.  
Sebab itulah nama dalam IC lain, nama panggilan mereka lain pulak.
Kebetulan pulak bila nama panggilan dah ditukar, 
Kesihatan mereka akan kembali pulih seperti biasa...... 
Wallahua'lam

Apapun baby Natasha ni memang cukup comellah !

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ada sebabnya

Fiza Rahman said...

Ada dgr kat radio aritu. Comelnya anak dia.

Maria Firdz said...

tindakan yg baik... :)

Farah Waheda Wahid said...

nama baru tu pun sedap juga... *_^... suka nama yang ringkas dan senang...

atty's said...

sedap nama baru tu pun ..

Sue-Rya Qistina said...

bagus tindakan natasha tu, at least dia wat research dan ambil tindakan sewajarnya. nama tu kan satu doa

wantie said...

tindakan yang bijak.

Masya said...

apapun moga baby tu makin sihat dgn nama yg baik.. comel² muka anak natasha...

Deqla Manjew said...

alhamdulillah.. bagus la dia sedar dari awal lagi. cantik kan dia ni.. adik dia pun cantik.. hrp2 adik dia pulak bertudung lps ni... ;)

Raudzah Z said...

Alhamdulillah pilih yang terbaikkan..

Ema Johari said...

comel anak dia

Haryati Faizal said...

alhamdulillah... kdg2 tu la kita rase makna dia dah elok tp bl org yg teror bab agama ni tegur... baru kita tau kan...

Noe said...

sedap nama tu...baby pun comel..

hainom OKje said...

Suka tengok dia bertudung! Cantik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...