Tabung Masa Depan ...

Wednesday, July 24, 2013

Kisah Berbuka Puasa Adik & Adab2 Nyer

Adik bulan puasa ni ada kurang sikitlah mulutnyer bertanya
Kalau tidak aduhai ada2 je yang dia nak tanya & nak cerita
Sampai bila disuruh baca doa berbuka
Boleh cakap lagi "Adik penat ler ! "
 Tapi sehari dua ni dah berubah pulak dier
Sibuk cakap awal2 lagi dier
Nanti buka puasa biar doa berbuka Adik yang baca
Seronok sangat Adik bila dapat baca doa berbuka
Dan sambung lagi dengan doa makan sama
Siap bagi tau lagi pada semua
Lepas ni biar dier aje yang baca doa 
Setiap kali waktu berbuka puasa
"Hari2 biar Adik yang baca sampailah hari raya !"

 ( SHARE DARI FB )
Semalam berbuka puasa dgn whole family di Putrajaya
Di rumah my 1st sister sambil lawat my nephew yang ditimpa musibah tu
Dia oklah, tapi sayu hati tengok luka dibadan yang berjahit
Calar2 yang teruk sungguh di seluruh badan
Dan keretakan tulang bahu dier lagi tu 
Moga segera sembuh menjelang raya nanti In Shaa Allah
Dan
Biasalah bila sampai je waktu berbuka semalam
Adiklah yang paling sibuk nak baca doa
Tapi kali ini baca bertiga dengan sepupu2 dier !
Adik, Adik iakan sajalah kemahuan dier !

20 comments:

beta kupu said...

mcm2 la adik ni...comel!

Nurzakiah Hanum said...

al-kisah :)

wahida said...

bagus adik, pandai baca doa...rajin baca doa...

nea lopah said...

Seronok berbuka ramai2 kan kak?
Bagus nya adik..org dewasa pun kena ikut jugak ni =)

Asyifa Mustaffa said...

sweet jer...msti spnjang hari puasa...adik x sabar tggu time buke..sbb nak baca doa ya...:-)

Acik Erna said...

adik dah bersemangat semula tu..dah 15 hari adik dah kurang rasa letih

paridah said...

seronok menikmati saat2 berbuka bersama keluarga tersayang kan...n berdoalah agar dipertemukan lg dgn ramadan tahun2 berikutnya...inn sya Allah

Mrs Velentine said...

adik ni mmg penghibur kan kak KA

eima said...

waahhh bagus...fahim kami suruh baca doa mkn je ...sbb tu je die tau...huhu

Dylla Abas said...

semangat yg harus dipuji...thumbs up utk Adik :)

Chic Na said...

kalau adik takde sehari konfem akak sunyi kan.. hihi..

Ema Johari said...

sweetnya adik..

wantie said...

semagat tu nak baca doa. tak nak mengalah. tender baca doa sampai raya plak tu. adik..adik

Maria Firdz said...

Mcm2 glagat adik.. Hehe

Raudzah Z said...

Salam 15 ramadhan KA..untuk adik jugak..

Mizz Aiza said...

bagus betul adik.. semoga saudara KA cepat sembuh..

Haryati Faizal said...

alhamdulillah...bagus adik ye...

Deqla Manjew said...

putrajaya kat mana tu kak..? huhu.. moga dia cpt sembuh ye.. ;)

Fiza Rahman said...

Bagusnya adik.

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah…pandai adik..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...