Tabung Masa Depan ...

Tuesday, July 30, 2013

Kisah Kapten Adik & Pelampung

Dalam blog kan dah selalu KA cerita
Tentang Adik & cita2 dier
Apalagi nak jadi tentera
Tentera Laut ler pulak minat dier
Tapi siap cakap tak nak jadi yang biasa2
Tapi nak jadi Kapten ler !
( MENUNG ADIK SEMENTARA TUNGGU BUKA PUASA )
 Ingat lagi cerita Adik
Waktu dalam perjalanan shopping2 raya with my sister2
One of her Auntie tanya apa cita2 dier..
Adik :  Nak jadi tentera lah, tentera laut !
Untie : Apa kelas pulak nak jadi tentera laut 
Adik :  Ok ape tentera laut tapi bukan yang biasa2lah
Untie :  Abis tu ?
Adik :  Jadi Kapten lah !
Untie :  Amboi nak jadi Kapten, pandai berenang ke tak ?
Adik :  Tak pandai........Kenapa pulak ?
Untie :  Yelah, nanti jadi apa2 kat tengah2 laut, Kapten yang kena beri arahan tau.
Adik :  Ala, apa susah2, Adik pakai je lah pelampung !
Untie :  Ha Ha Ha ada pulak Kapten pakai pelampung !

( Bila idea tepu, cerita adik lah jadi penyelamat selalu, harap2nyer tak jemu ! )

23 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, adik ni pandai berkata2 ya. hehe nanti jangan lupa bagi dia masuk kelas berenang. mana tahu cita2 dia boleh tercapai :)

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi lawaklah adik tue..

nea lopah said...

sweet nya adik =)

Nurzakiah Hanum said...

:)

Raudzah Z said...

Masa kecil-kecil ramai aje kawan-kawan kita yang nak jadi tentera KA..macam best je ya..

wantie said...

kalau kena pakai pelampung, sape nak selamat sape ni dik.

tak pe masih ada masa tu. boleh je belajar berenang dari sekarang.

ANIM said...

KA, hidup saya bergelumang dengan anak2 sekolah rendah, cerita anak2 lah yang menarik buat saya..hee

Ummu Amar said...

:)..seronok dgr kanak2 berbicara..klu dia betul2 minat..beri dorongan dan sokongan yang berterusan..

adyna said...

Adik berfikir di luar kotak :) sesuai dan umur nye

pena rozie said...

Hehehehe.... Sila belajar berenang. Kapten x leh pakai pelampung la syg....

Nastyna said...

hihi kapten la paling selamat, boleh rembat pelampung awal2 hihihi. Insya Allah, ada jugak cita2 dia, moga tercapai.

hana hadi said...

hahah lawak la adik ni. ada je jawapannya

Aine Ainun said...

Pandainya adik=)
dia selalu tengok tentera laut ke KA..?=)

Dulu masa kecik2 saya cunma tau nak jadi cikgu ja..padahal x faham apepun..heheh

Ummi Iman said...

Pandai adik. Boleh belajar berenang.

Mizz Aiza said...

bagusnya adik.. bercita-cita tinggi, semoga tercapai cita-cita tu.. insya-Alalh..

Pykaa Pdott said...

Hehe senang je ayat adik " pakai la plmpong " hehe

Kancil 8349 said...

comelnya...pandai bercerita

MystoryPic said...

Budak2 ni ada jer idea dia orang... yang nyatanya budak2 kalau cakap bunyinya ikhlas jer

ANNA MARIANA said...

alamak, pakai pelampung?
hahahhahaa...

Deqla Manjew said...

alamakkk dik.. wat malu la kalo kapten pakai pelampung..hahaha..citer adik mmg seronok dibaca.. x jemu pun.. ;)

kiera'sakura said...

hihihi kapten selamatkan diri dlu ihihi

MaMa Rey said...

hehehe..pandai si kapten ye..selamatkan dirinya..:D

S.K.A said...

ha3..pndai adik mnjawab =) he3, bhya klau jd tntera laut ni, sbb xramai prmpuan..smoga tercpai la cita2 adik tu..ni la adik ye..sweet je =) smoga jd anak yang solehah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...