Tabung Masa Depan ...

Thursday, July 04, 2013

Luahan Rasa Seorang Pekerja

Dear En Boss,

1st Reminder - Saja2 mengingatkan

Project Administrator & Admin/HR Manager tu, dah sah2 lah dua tugas yang berbeza.  
Nama jawatan pun x sama.  Kalau ada bunyi & bau2 rimau pun tang Admin tu aje !
Project Admin. skop kerjanyer bla, bla, bla, bla.....
Admin/HR Manager skop kerjanyer blaa,blaa,blaa,blaa.....
Macammanalah saya yang dah memang more to project & site works ni
Alih2 nak kena pangku kerja yang tugasnyer asyik sibuk nak ambil tau hal2 pekerja ni 
Memang sah2 lah  x berapa nak minat kan....
Apalagi  kerja pangku memangku ni tanpa nan hado apa2 extrassssssss
Saya boleh lakukan, Saya memang boleh lakukan ( tapi En Boss sendiri mau fahamlah kan !)
Oklah.. tulis lebih2 pun bukan dapat apa pun khen...........!

Sekian,  terima kasih .
Saya yang benar
Pekerja 1 Dalam 2 Mu ( Bukan kenang daku dalam doamu)

( N3 Auto Publish - 
Nak kena gerak ke KWSP menyettlekan kerja HR berkaitan pembayaran &
pendaftaran pekerja baru. Lepas tu nak kena settle hal2 pentadbiran pulak 
Adoilah .... Jadi Busy Bee ler lagi gamaknyer hari ini ! BW nanti2 yer )

37 comments:

lieyalatif said...

ni kire luahan perasaan la KA yeak...alahai...sian....gitu le nasib pekerja kan....hope semua ok yeak....hak kite kene kite pertahankan...ecewah!

Nurzakiah Hanum said...

take ur time

Fiza Rahman said...

Kena minta gaji lebih ni kak. Buat dua kerja. Fight for the right ☺☺

syiela said...

hehehe sabar KA...

selamat 'memangku' ye :)

♥ Wina ♥ said...

rasa tak adil kalau kena buat keje orang lain kan?

sabar..sabar and selamat bekerja!

Farah Waheda Wahid said...

bila jadi multitasking secara berlebihan dan percuma ni yang kadang2 rasa kesengsaraan tu... apa pun, selamat menjalankan tugas kakak KA... *_^ gambatee....

Knor said...

bznya KA..tak pe..

kerja itu juga ibadah

atty's said...

selamat membizikan diri.. KA

faraherda.razalan said...

Hehehehe....

Gitu le dilema keje kite kan? Bukan nak merungut tp klu nak suh kite keje lebih, byr lebihlah kan?

ct rahani said...

arap2 boss baca luahan hati KA ni kan.. mana tau dpt bonus lebih nti.. hehe.. :)

zakirasli .. said...

sabar2x..

keli menari said...

memang ade bos mcm tu,saje cr angin kita.hehhe

Mak Wardah said...

Betul KA, bab mangku memangku ni satu bab yang sayapun tak berapa suka...buang masa jer...

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..mcm2 kan

kesoma rai said...

cenggitulah yang namanya kerja.. cita cita yang duk tulis kat report card masa kecik dulu cuma tinggal kenangan.. haha..

Khai♥Rin : anies said...

ceh nganda2 je bunyi nyer

wantie said...

faham sangat KA kalau buat kerja orang lain ni. T pun baru dok merangkak rangkak belajar buat kerja HR. baru tau bila nak kena bayar KWSP tu. kalau lewat kena denda.

socso pun sama.. law dia pun baru dok bertaktih belajar. kerja yang sedia ada pun dok kejar kejar. Tapi ok la kan. bos bayar sebaloinya..

meeting nanti KA usulkan le kat bos.

nuyui a.k.a miss YUI said...

uik..mcm3 keje tu.

AnneRaini said...

busy busy busy...hehehe

LydSunshine said...

Bengang betul KA dgn bos. Hehehe...

adrianna syaz said...

Salam KA..pepg dah ada luahan perasaan ni..hehe :D

Mizz Aiza said...

sabar ajelah KA.. tiba-tiba kena memangku pula ya..

Nursaila Norman said...

request dekat boss amek staff baru utk kerja admin/HR tu..ramai nak keja kat luar ni..hihi :D

Umi Nazrah said...

salam singgah. biasa lah kita pekerja bawahan. kena lah ikut arahan. tapi selagi arahan tu terkandung di bawah SOP kita, ok je. kalau tak, takleh nak watpa la :D

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. pekerja 2 dalam 1 itu.. nampak cam hangat hati je ni.. hehehe.. kita smlm..

Hanih Borhan said...

Hahaha, tengok2 satlagi dok tak dok Encik Boss dok baca blog kita... Terus kena panggil masuk pejabat ;p

QueeN TerataI said...

kan... selalu sgt dh kena.. boss kedek.. kihkihkih.. keja tambah tp money x tambah ye x? kihkihkih sabo.. sabo walaupun kdg2 x sabo

Deqla Manjew said...

alahaii.. tumpang simpati je la..x dpt den nak nolong...hukhuk.. apapun dah nama pun keje kan.kena la buat..bos oh bos.. sila la baca luahan hati pekejemu ini..

Raudzah Z said...

Wah ada love letter to the Boss ya...sometimes the unexpected happens KA..so redha ajelah In Shaa ALLAH ada extra somewhere k..

Masha Meisters said...

alohhhhh....sabau jela...hehe
tak lama lagi naik pangkat la tu ....hehe...smile :)

Kakzakie said...

Cuba betul-betul bentangkan tugasan yg tak tercapai dek tangan ini KA pada bos. Kalau tak memang KA yg tercungap-cungap sendiri. Kesian kakak baca..

Papa Mifz said...

suarakan ajer dekat boss akak tuh , kalau bukan skop kerja then patutlah bayar lebih sikit...kalau tak cari pekerja lain kan...:)

Ema Johari said...

sabar yer KA

Bin Muhammad said...

Tak pe...kena luahkan apa yg terbuku di hati...kerja tanpa keikhlasan rasa kurang seronok dan sungguh2.

Tapi kena buat juga kan...at least dah luahkan..tenang sikit

ros_reeza said...

entry luahan perasaan pada bos.. harap bos mendengar.. :)

Noe said...

kena mintak elaun la jawabnya..elaun memangku...mana leh keje free jer..2 keje lak tu

hainom OKje said...

Memang sah sah berbeza KA.... Gayanya tahun depan naik pangkatlah ye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...