Tabung Masa Depan ...

Tuesday, August 20, 2013

Bila Rumah Jadi Muzium !

Woman turns her home into museum with collection of 56,800 tin boxes.
Yvette Dardenne, from Belgium, first started collecting lithographed tin boxes 22 years ago - 
now she has a collection of 56,800. The items, considered everyday objects to some, 
are displayed in five different buildings in her farm and have now 
become an unusual tourist attraction.
 









Kalau rumah KA lah macam ni , alamak orang datang nak beraya
Tak jadi beraya gamaknyer
Dok membelek benda2 alah ni jer   hehehe ~
 
INFO & PHOTOS CREDIT HERE 

( Idea tengah tepu ni & mood masih ke laut & busy dgn kerja huh ! )

33 comments:

ZazaMyMoon said...

best jg hobby mcm ni yer KA..
tapi kalau dah bnyk sgt dlm rumah, agak semak je mata memandang
Better buat 1 muzium kann KA

Asyifa Mustaffa said...

cmne nak jemput orng dtng umh cmni ni...? pelik la diaorng ni...mcm2...

Bin Muhammad said...

Banyaknya koleksi dia...unik hobi ni! tapi xsesuai buat saya le...menyemak ajer hehe

Nurzakiah Hanum said...

wow semua barang2 antik

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam KA..cantik2 koleksinya yer..geram tgk!TP ya lah,klu dah rupa ini rumah....payah la org nak dtg :D

wantie said...

nak susun tu senang la KA la. nak menjaga dan mencuci benda alah ni. mak ai..jenuh.

Nieyl said...

wow!sgt menarik...:)
nie klu budak2 terlanggor nie..
mak ai..jenuh la nak susun balik kan..hihihi~

Dylla Abas said...

tp koleksi dia cantik2...unik!

ANNA MARIANA said...

WOW..
sangat kreatif :)

Kakcik said...

Kegilaan manusia yang pelbagai...

Maria Firdz said...

owh.. serabutnya..

Qashmere said...

Pelik tapi menarik

Qashmere said...

Pelik tapi menarik

Papa Mifz said...

erk...dah hobi dia macam tuh agaknya kan...

Dzureen Darwis said...

Saya pun nak start lah kumpul ape2 hehehe

Kella said...

banyak nyeee.. adoii!!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

unik betul idea dia.. :D

Deqla Manjew said...

byknye koleksi dia.. boleh jugak ni buat muzium.. mesti ramai yg dtg tgk..

Kakzakie said...

Dia boleh pandang masa akan dtg in advance. Kalau tempat kita budak dtg satu-satu hilang KA:)

Nurfaezah Abdullah said...

agaknya berapa ribu dia spent to buy all those tin boxes hehehe.

nea lopah said...

seronok g umah dia ni, bnyk menda nak membelek...

Cikda said...

salam KA.. meh sini pelok kiri pelok kanan..

waduhh giler la pompuan nih.. tabik spring cikda kat dia.. cantik pulak tu disusunnya.

KA - selamat hari raya & maaf zahir batin

Aishah Jahirah said...

fulamak macam2 ada.....

ieda immi said...

huwaaa nangis tgk umah macam nie ..
dia ada umah lain koot sbb dah buat rumah nie macam muzium !

Raudzah Z said...

Amazing KA..most of the collections are so cute..antique somemore

Norhasniza Khalid said...

wow!!.. orang beraya memang tak balik lah jawabnya.. hihi

mama aryan said...

kalu rumah mcm ni risau saya..habis la bersepah dikerjakan dek anak2 saya nanti

Ema Johari said...

rumah diaorang tak ada anai-anai agaknya..kalau rumah ema...habis hancur masuk perut anai-anai..

hainom OKje said...

Dah kata minat menyimpan......habis rumah buat letak barang antik...ada tempat khas tu...

Khai♥Rin : anies said...

org kalu dah minat wat apa shj pon sanggup

Chic Na said...

cane nak kemas & lap habuk tu? huhu..

Ira said...

huhu.. klu rumah ira la camni, mesti habuk tebal seinci. hehe..
cemana la dia jaga ye brg2 tu..

Fiza Rahman said...

Dasyat tu. Tak rimas ker dia duduk dlm rumah yg crowded dgn brg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...