Tabung Masa Depan ...

Saturday, August 31, 2013

Salam Kemerdekaan Yang Ke 56

Anak2 KA, Along & Angah waktu kecik2 dulu
Tak pandai pun sebut bendera dan tak reti apa tu bendera
Tapi, gara2 tengok cerita2 kemerdekaan di TV
Pantang nampak bendera je
Melompat aje mereka berdua sambil sebut MERDEKA, MERDEKA
Jenuhlah KA & En Hubby dok asyik sibuk betulkan
Bukan merdeka, itu bendera, bendera Malaysia
Pun tetap mereka akan sebut MERDEKA bila nampak bendera
Berbeza pulak dengan Adik
Kecik2 lagi dier dah tau itu bendera Malaysia
Dan Adik tahu sangat bendera Malaysia ni pasti akan dikibarkan
Sepanjang bulan kemerdekaan di laman rumah KA !
Apapun salam kemerdekaan untuk semua
DI MERDEKARAYA 2013 tahun ini
Kemerdekaan yang ke 56 buat kita
Dan harap2nyer merdekalah juga diri & pemikiran kita yer !

SAYA SAYANG MALAYSIA ! 
Dalam meraikan kemerdekaan negara kita
Jangan lupa mendoakan kesejahteraan negara2 lain
Yang sedang bergolak sekarang ni yer !

(N3 AUTO PUBLISH)

16 comments:

Norhasniza Khalid said...

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan KA... :)

Haryati Faizal said...

salam kemerdekaan KA

Asyifa Mustaffa said...

Merdeka..!
Salam merdeka KA...:-)

Nisa said...

Selamat Hari Merdeka buat kalian semua!

Zira Aziz said...

bdk2 slalu sebut meNdeka..meNdeka..hehe

Salam keMERDEKAan KA..semoga Malaysiaku Berdaulat,Tanah Tumpahnya Darahku terus aman..

adrianna syaz said...

Slmt mnymbut ari mrdeka KA..:-)

Yumida Huda said...

salam kemerdekaan jugak sis KA
thn ni umah kte org xde gantung bendera
bendera malaysia sentiasa berkibar di hati

done isi tabung di blog KA ni :)

Chic Na said...

selamat hari merdeka..

Mia Kassim said...

Selamat menyambut Hari Merdeka yang ke 56 !!

Che Rosliza Che Mat said...

Selamat menyambut merdeka..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam kemerdekaan KA.. aiza isi tabung KA.. :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam kemerdekaan kak

Nastyna said...

HAhahaa tu la kan dulu2 time Merdeka jer baru nampak Bendera, sebab tu kami pun masa kecik panggil bendera tu "merdeka".

ayut said...

:) merdeka...adik cpt blja dr yg ats2x tu.hihihi.

Raudzah Z said...

Salam kemerdekaan yang 56 KA...Bertuah kita jadi anak merdeka kan..

Deqla Manjew said...

salam merdeka raya kak KA.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...