Tabung Masa Depan ...

Tuesday, September 17, 2013

Aduhai Tengok Gambar Pun Dah Rasa Sakit Acaner !!

Mind-bending moves at the International Contortion Convention

" Some people find it difficult to touch their toes - but not these performers. 
Contortionists are twisting and moulding their bodies into incredible shapes during 
this year's International Contortion Convention in Germany. At least 100 participants 
from 16 countries around the world are gathering for the three day event "
KA tengok gambar je dah leh rasa sakit sini & sana hehehe !!!
Bit out of the ordinary? Contortionist Zlata poses in front of a man sitting at a bus stop in Bergisch Gladbach, Germany
Sarah Luna (R) and Helena Moon demonstrate their talents at the International Contortion Convention.
Balancing act: Contortionists Sarah Luna (L) and Helena Moon, both from Paris, are just two of the 100 participants for the convention.
The 27-year-old is the star of the convention. Commonly known as the 'World's Bendiest Woman', Zlata and can twist her body into a number of mind-bending shapes.
Zlata makes a spine-bending pose ahead of the International Contortion Convention.
Contortionist Zlata relaxes in a pose during a photo shot in a park in Bergisch Gladbach, Germany.
Don't try this at home: Zlata, real name Julia Guenthel, is a Russian born contortionist and is so flexible she can fit into a 50cm squared box.
Performers and trainers will meet at in Bergisch Gladbach for performances, workshops and activities during the convention

38 comments:

Nurzakiah Hanum said...

lembutnya
x patah kan

Farah Waheda Wahid said...

he he he, memang macam plastik badan dia ni kakak KA... teringat pula pada kelas gymnas sewaktu sekolah dulu...

Dzureen Darwis said...

Oh sakitnya :(

ummuaidan said...

wah lentiknya badan..kalau kita..nak lipat duapun dahsakit..

♥ Wina ♥ said...

adoiii badan spring ni

Kisah Si Dairy said...

umaiiii...sy pun rasa cam nak patah pinggang dah nie..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, aduhaiii. ngeri pula pandang gambor ni... lentok habis tulang2 depa ni

nuyui a.k.a miss YUI said...

kemain bdn dia..

nuyui a.k.a miss YUI said...

jntik escape

:: Mrs.Eady :: said...

Tergeliat tgk!

Kak Bunga said...

salam KA...lama x singgah sini...adehhhh lenguh badan KB tengok..huhuhu

Noe said...

klu noe buat ni..mau sebulan x bangun2 kut...hehehe

Ibu Amirul said...

Adoi yaiii... liuk lentok bdn diorang...

Asyifa Mustaffa said...

ini mmg kena lentur dri kecik ni KA...klau da besar gini...mmg xdapat laaa...

wantie said...

mesti dorang ni nampak dunia ni dari pelbagai perspektif.

kalau deme ni jadi photog mesti best, banyak angel boleh snap tapi dorang duduk setempat jerk.hehehe

❤Kamsiah❤ said...

biasanya tgk akrobatik dari China..ada aksi2 mcm tu...

QueeN TerataI said...

erk! aduiiiii

aTieYusof Family said...

uikss... terkejut den nengok pic2 ni.. tak sakit ker? kan....:)

Sayangku Zie said...

wah lentok habis... adus memang sakit rasanya kan...

Raudzah Z said...

So fragile...I wish I could do that KA...

Masha Meisters said...

biar betul dyeorng ni hek!
awal thun haritu g genting...mat salleh tu boleh masukkan badmintaon ti masuk and keluar badan ddye....terkezuttt!

Kakzakie said...

Dah macam anak patung getah anak kakak aje KA... boleh dilipat-lipat anggota dia:)

lizz said...

waa badan dier flexible

Ema Johari said...

tegang urat tgk mereka..hehehe

Ira said...

mesti dia da biasa buat kan?
ada sorang trainer yg ajar kitaorg writing skill, dia blaja yoga dr kecik, skali dia tunjuk camne dia blh keluarkan tulang lengan yg smbg dgn bahu tu.. kitaorg rasa ngeri je nk tgk.. huhu... x sanggup nk tgk.

Nastyna said...

Dorang ni takder tulang ker apa? Sendi semua boleh putar putar jer.

Maria Firdz said...

Mmg de org mcm ni.. Pnh kn msuk berita.. Org getah...sbb dia leh lipat je bdn dia.. Heee.. Kelebihan dia kot kn..

Deqla Manjew said...

ish..kita plak yg seriau tgk..haha.. lembut ka tulang depa ni...??

J.Syazwana said...

hahaha tengok pon dah rasa macam nak patah pinggang. huhu

Khai♥Rin : anies said...

tulang plastik ke ni?

Si Matatajam said...

Ya Allah..melentiknya badan

Chic Na said...

lembutnya tulang dia..

done hi-shop..

S.K.A said...

he3..ni org ckap melentur tubuh biarlah dri kecil =) wahaha..lembut btol tulang dia..siap boleh lentur2

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

ngeri pula aiza tengok.. kalau patah macam mana la kan..

Kancil 8349 said...

kalau Kancil pasti patah tiga...hehehe

hainom OKje said...

Haa kau...ko ada? hehe Pergh!!! model gini baru betu2 model ni hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wanita plastik nih

ALoNa CintamaniszLite said...

amboii...lembut tul tulang diorang tu.
Sy ni KA...lemak byk..tulang pun tak liat cenggini..huhu..nk menggaru kat belakang pun tangan payah nk sampai..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...