Tabung Masa Depan ...

Monday, September 09, 2013

Bila Diri Ditimpa Musibah

Biasanyer....
Bila ditimpa ujian & musibah, kita diajar untuk mengucapkan kalimah istirja’ –
 innalillah wa inna ilaihi rajiun
Sepertimana Firman Allah:
“…Iaitu orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka berkata sesungguhnya
 kami milik Allah dan kepada-nyalah kami kembali.” Al baqarah 156

Sesungguhnyer setiap ujian & dugaan yang mendatang,
tanda Allah s.w.t sayangkan kita....

 Salam Takziah Buat Keluarga Allahyarhamah Maimon Mutalib
Yang meninggal dunia Sabtu lepas
Setelah sekian lama menderita kanser  payu dara
Moga roh Allahyarhamah di cucuri rahmat
Dan ditempat di kalangan orang2 yangberiman
AL FATIHAH

Dan doakan juga buat artis Nabila Huda yang ditimpa kemalangan
lewat petang semalam bersama anak tersayang Keisha
di lebuhraya KARAK - KUALA LUMPUR !
Terimalah qada & qadar yang telah ditentukan Allah swt...
 
( CREDIT : WWW. ROTIKAYA.COM)

53 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

al-fatihah utk arwah..

nuyui a.k.a miss YUI said...

jntik lactacyd.

Norhasniza Khalid said...

ingatlah Allah....

salam takziah buat allahyarhamah....
semoga cepat sembuh anak nabila tu ye..

Knor said...

yg atas tu dah tahu yg bawah tu..belum tahu..ni baru tahu..semoga selamat hendaknya..

kesian kat anaknya..teringat kat kisah zaiton sameon

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...KA,

Dugaan .. malang memang x berbau kan.

mselim3


Nurzakiah Hanum said...

al-fatihah
dan semoga cepat sembuh anak nabil

Budak Kampung said...

alfatihah..saat nya akan tiba jua

wantie said...

alfatihah.

tu ke keta Nabila yg accident tu? mak ai sampai terbalik. mcm mana keadaan dia.

tengok anaknya tu. ciannya.

Mummydearie said...

Al Fatihah dan salam takziah buat keluarga Maimon. Ada baca juga ttg pemergiannya. Bila terbaca ttg Nabila, teringat pulak kes kemalangan Zaiton Sameon dan anaknya...

pena rozie said...

Al fatihah....

Kakzakie said...

1. Innalillahi wainna ilaihirojiuun.. Pergi juga setelah lama bertarung dgb breast cancer

2. Nasib baik 4WD kalau kereta biasa entah macam manalah anak dia ni kan. Mesti trauma...

Asyifa Mustaffa said...

Al Fatihah...
moga apa yg terjadi...ada hikmahnya...

sy minat sngt tgk arwah berlakon...mmg 'hidup' la wataknya...

Che Siti Maryam said...

Takziah ...

Nieyl said...

Takziah pada keluarga mereka...
Semoga anak nabila huda kembali sihat,,:)

nor laila said...

as salam, takziah buat mereka

Raudzah Z said...

Alfatihah untuk arwah dan Takziah untuk keluarga mereka. Yang pasti Ujian datang dalam pelbagai bentuk KA..

aNIe said...

Semoga roh arwah dramatis Maimon ditempatkan bersama org2 yang Allah redhai.. Al-Fatihah.. dan semoga Nabila Huda dan anak2nya dlm keadaan yg tidak membimbangkan...Aameen

Nour Adieb said...

inna lillah...

:: Mrs.Eady :: said...

Al-fatihah

Kakcik said...

Innalillahhiwainnailaihirojiun...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

innalillah wa inna ilaihi rajiun.. al-fatihah untuk arwah.. takziah untuk nabila huda, semoga cepat sembuh..

Papa Mifz said...

Al-Fatihah buat arwah...

Aimaniman Ezaiza said...

Yupp redha dgn qada dan qadarnya, cuma sbg manusia kita kena berusaha utk lebih berhati2... takziah buat yg ditimpa musibah,..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, kalau nak join Review Blog tu takda fb pun takpe. Takda masalah punya. Just submit link blog dan follow blog sheila je pun boleh :)

ANIM said...

Alfatihah buat Allahyarhamah Maimon..
selalu berlakon jadi emak..

Dugaan buat Nabila Huda..Ada sesuatu kebaikan yang nak Allah berikan untuknya selepas ini..Amin...

Bin Muhammad said...

Innalillah...tiada siapa yg mampu melawan takdir. Terima dengan redha...

eima said...

mudahan roh kak mon di tempatkan disamping org beriman ....
abil semoga cepat sembuh ....

ummiross said...

Al fatihah..moga rohnya dicucuri rahmat.

Deqla Manjew said...

innalillah wa inna ilaihi rajiun.. Al-faithah buat arwah Maimon Mutalib.. dan moga Nabila dan anaknya cpt sembuh. aamiin..

RedRose said...

Al-Fatihah buat Allahyarhamah. setiap yang hidup pasti akan mati.
Semoga Nabila dan anaknya juga diberikan kesihatan yang baik selepas musibah yg menimpa. amin....

Chic Na said...

Innalillahiwainnailaihiraji'un..

Ema Johari said...

Al-Fatihah dan salam takziah

LiYa HaNiF :: said...

al fatihah...

yg pasal nabila huda tu liya pun baru je tahu ni...

Tihara said...

al fatihah untuk arwah,

n moga anak nabila cepat sembuh, sian

maszmadi said...

al-fatihah buat arwah...

moga nabila, driver n anak nabila cepat sembuh..

Vee said...

al - fatihah . semoga allah mencucuri rahmat keatasnya dan diletakkan dikalangan orang - orang yg beriman ... semoga nabila huda cepat sembuh ... dah melawat mr nuff ... thanks .

Yumida Huda said...

al fatihah buat arwah
moga anak nabila cepat sembuh..sure dia still lg rs trauma
kesiannye

yumida isi tabung Nuffnang sis KA sini...selamat menabung :)

ieda immi said...

Alfatihah buat arwah

Dan semoga anak nabila lekas2 sembuh

ieda immi said...

alfatihah buat arwah

Dan semoga anak nabila cepat2 sembuh

Pykaa Pdott said...

Alfatihah untuk arwah dan semoga nabila n anak tersyg cpat smbuh amin .

S.K.A said...

Al-fatihah utk arwah..bt nabila huda smoga cpat smbuh dan tabah la..ujian Allah tu tanda Allah sygkn kita

MystoryPic said...

Innalillah hiwainna ilaihirajiun

Baru hari ni tahu berita pasal perginya pelakon Maimon Mutalib tu...

Ratu Hatiku said...

Al Fatihah buat arwah...

Noe said...

Takziah untuk keluarga arwah..Alfatihah..

Semoga anak Nabila cepat sembuh..

izan mama mia said...

al-fatihah untuk arwah dan mg anak nabila cpt sihat semula

ANNA MARIANA said...

al-fatihah..
moga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

ZazaMyMoon said...

Alfatihah & takziah.. suka tgk arwah belakon..
Baru tahu harini kes Nabila Huda accident.. hope everything will be fine.. InshaAllah..

nea lopah said...

Takziah utk keluarga arwah.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Al-Fatihah buat arwah.. Takziah buat keluarga..

Maria Firdz said...

Takziah buat kluarga arwah...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alfatihah

hainom OKje said...

Alfatihah.... suka tengok Arwah berlakon...

Fiza Rahman said...

Al-fatihah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...