Tabung Masa Depan ...

Friday, September 20, 2013

Jadi Duta L.A Coffee Bersama Awal & Scha !!!

 Coffee ni pada KA memang terbaik !
Mungkin ramai yang dah tahu KA ni ada gastrik
Silap makan & minum, Terlebih stress sikit
Pastilah akan datanglah kawan baik tu, Cik GASTRIK !
Memang bercinta nak tunggu sakit tu baik
Aduhai sapa yang pernah rasa tahulah betapa siksa & perit !

Dan2 aje semenjak dua menjak KA kena serangan gastrik ni
Tup2 tengok kat pantry office yang comel ni
Dah ada yang belikan L.A Coffee pek putih suci
Apalagi kenalah pakat2 cuba sendiri !
Entahlah idea sapa nak tukar ke Coffee ni
Ada pulak yang terlebih prihatin kat KA ni
Sampai siap tukar coffee lagi hehehe

" Terbaru varian kopi KOPIKO, KOPIKO Kopi Asid Rendah, adalah coffeemix 
dengan faedah risiko rendah ketidakselesaan perut. Formulasi mesra gastrik datang
 dari biji kopi dipilih dengan teliti dan proses pemanggangan terkawal, mengurangkan 
tahap keasidan dalam kopi anda "

Pendapat KA Tentang L.A Coffee :
Even KA penggemar Tea, tapi disebabkan selalu kena gastrik ni,
Tea dah kena slow2 dikurangkan, apalagi dah kena warning dengan En Hubby
Coffee ni memang sedap dengan aroma terbaik lagi
Dan serius KA tak kena serangan gastrik langsung bila meminumnyer setakat ni
Tidak terlalu manis & sedap diminum ketika panas2 lagi
 Atau kalau suka dengan ais kena buat dengan 2 peket L.A Coffee ni
Serius , uols kena cuba sendiri !
Memang gastrik friendly
Tak caya tengoklah iklan Awal Asshari dan bini dier Scha Alyahya di TV !
 Amboi macam Duta Baru L.A Coffee lah pulak KA ni

( Nota Kaki : 
TQ pada yang suggest tukar ke kopi ni gara2 KA asyik kena serangan gastrik akhir2 ni, 
nanti KA belanja nasi lemak daun pisang lagi yer He He He )

31 comments:

Sheila Salim said...

assalamualaikum KA, sheila tak try lagi ni.. hehehe. nnati nak beli :D

Raudzah Z said...

Alhamdulillah kita takda serangan ni..kalau tak susah jugak coz kita sekarang memang sensitif dengan any caffeine product..Nescafe is the worse..coffee ok lagi..boleh lah..

eB said...

kopi o ader ke?

D Yatie said...

kte takder gastrik.
kte peminat coffee.
bila terlalu light kita tak lalu. sobs!

BUNDA a.k.a KN said...

dah macam duta coffee L A.. bunda belum try lagi..nak jugak..

mama maman aka yana said...

mmg besh kan kopi dia.. mama suka.. :)

wantie said...

Ada beberapa tiub lagi je Nescafee rich T tu. nak habiskan yg tu dulu. pas ni nak beli la yg ni.

eden nak torai jugak

Deqla Manjew said...

tgk iklan depa mcm best je.. tgk plak pic ni.. pergghh tang buih dia tu membangkitkan selera..huhu..

Mummydearie said...

Mula2 ingat LA to Los Angeles rupanya Low Acid yek! :D

Cheida_Mymee said...

saya dah cube..
macam tak boley ngam juga..
sy pon sekarang mengurangkan abih semua tea dan kopi..
disebabkan gastrik dan pedih ulu hati yg teruk masa raya hari tu..
sedihnyaaa huwaa

SarahSyafiq said...

tak gemar kopi.tp masa pantang je paksa minum.pastu anak kembung2 tiap kali minum kopi.sekarang apa jenis pun tak brani nak cuba.hehe

Nurzakiah Hanum said...

tengok cm best

Nieyl said...

yeke..wah~mcm best jer...

hainom OKje said...

Kawan okje pun baru baru ni kena gastrik lama....bolehlak rekomen kat dia

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

mungkin aiza kena cuba juga kopi ni lepas ni..

Yumida Huda said...

sedapnye minum kopi ni
ske bau aroma kopi..sedap!
yumida isi 3 tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

Kak Yon said...

dah habis stok kopi kat rmh nnti bolehlah tukar kopi ni..

zaza nizam said...

zaza xtry lgi ni..

hana hadi said...

kkadang2 terpengaruh dengan iklan juga.. hehe

hana xminut segala jenis kopi nka nescafe ka? sedap x? rasa pahit?

hana hadi said...

kkadang2 terpengaruh dengan iklan juga.. hehe

hana xminut segala jenis kopi nka nescafe ka? sedap x? rasa pahit?

Chic Na said...

wahh nak cuba gak lah.. heheh..

cikNor said...

wahh...cam best jer :)

Lilynn Wifey Sham said...

hhihi ada bakat jd duta gak ni.. neway, hrp KA x kena serang cik gastrik lg yer..

adyna said...

Terbaik la coffee ni ;)

Zira Aziz said...

..ade nmpk kopi ni kat umah..tp x pnh try lg..

Sally Samsaiman said...

tuuu diaaa...KA jd duta terus..hehehe...duta berbayar ke idok..?

Tetamu Istimewa said...

Macam sedap pula tengok kopi tu.

ummiross said...

Ada tengok iklan kat TV hari tu, ummi pun ada gastrik juga KA,nak try jugalah kopi LA ni.

Noe said...

x pernah rasa lg

Maria Firdz said...

Nak tru gak lah.. Sy ni mmg pnggemar kopi...tpi tggu lpas bersalin lah...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani jrg minum kopi hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...