Tabung Masa Depan ...

Thursday, September 19, 2013

Permohonan Masuk Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik Malaysia Sessi 2014

Berkongsi sedikit info pada mana2 yang berminat !

Permohonan ke Kolej Vokasional (KV) dan Sekolah Menengah Teknik (SMT),
 secara dalam talian (online) telahpun bermula pada tarikh 17 September 2013 (Selasa) 
sehingga 25 Disember 2013 (Ahad) demikian merujuk kepada pemberitahuan di
Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM 

Kolej Vokasional / SMT »
Murid-murid yang menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2013 adalah
 dipelawa untuk memohon ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik seluruh 
Malaysia bagi sesi pengambilan tahun 2014

 Berminat boleh lah ke laman web ni untuk permohonan secara online 
 
 Antara Syarat Kemasukan Murid Ke Kolej Vokasional / SMT »
Syarat Umum.
i. Warganegara
ii. Tingkatan Tiga Tahun 2013
iii. Sihat dan Sesuai Fizikal
iv. Bebas daripada Penyakit Kronik

 Dan link ini untuk maklumat lanjut 

SEMOGA BERJAYA !

20 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, sheila dulu mohon takdapat. sedih betul... heeeee. good luck pada yang memohon. study hard :)

Azrul Azmi said...

Thanks... Perkongsian yang bagus...

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Ujie said...

Thanks info!
Tgh plan nak hantar anak sedara..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok adik2 boleh apply yer :-)

Farah Waheda Wahid said...

siapa2 yang minat, cepat2 apply... hu hu hu...

Knor said...

mohon ye anak2..

Kakzakie said...

Anak kakak tak ada yg PMR tahun ini KA..

suri said...

rasa nak jadi anak2 pula belajar sekolah balik samapi umh makan heeee

Haryati Faizal said...

good luck pd calon yg apply

Mimi Azirah said...

sape layak jom mohon

ummiross said...

bagusnya perkongsian ni KA, senang bagi yang berkenaan nak rujuk.

QueeN TerataI said...

anakku kecik lg.. hehehe

Cheida_Mymee said...

sy aplly dulu guna borang je..
siap cop satu2 sijil pengesahan huhuhu..
nk tahu result plak call jbtan apa ntah..
allhamdulillah rezki dpt.
tp skrng untung,
blaja kt sekolah teknik dpt diploma terus kalau x silap.. ke sijil ntah dah lupe..
gud luck pada yg memohon

Nafisa81 said...

zaman kita dulu...belum ada aplikasi permohonan online...so, lepas dapat result ramai2 gi beli borang kat teknik berhampiran. pastu, hari2 dengar bunyi motor posmen je..kejar..kot2 dapat surat tawaran

wantie said...

hmmm... dah boleh apply dah ke.

thanks sharing

Ema Johari said...

mudah...semua pakai online jer

S.K.A said...

cpat2..peluang ni tuk sesiapa yg berminat =) nice sharing..

Noe said...

kepada ibu bapa yg terlibat..boleh la apply

Tetamu Istimewa said...

Sekarang ni semua permohonan guna online. Suka tak suka kena juga belajar guna teknologi ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...