Tabung Masa Depan ...

Thursday, September 26, 2013

Tangan Yang Memberi Lebih Muliakan Adik !

Minggu yang agak busy buat KA
BW mana yang sempat aje
Sampai lupa yesterday is one of my brother birthday !
Neway sempat wish him di FB semalam
Tapi yang paling sibuk sekali semestinyerlah Adik
Sebab yang ini her favourite Uncle
Bak kata Adik " Pak Lang, Adik beradik Ummi yang paling baik "
Sebab apa jua permintaan Adik akan dier penuhi sehabis baik
Belum masuk cerita disponsor itu & ini dan hadiah2 lagi
Angah & Along pulak sibuk kata
" Adik tu nak bodek2 lagilah tu !"
Tapi niat Adik sebenarnyer cuma nak berterima kasih
Tangan yang memberi itukan lebih mulia!
Ini hadiah & kad yang dier beli semalam di sekolah
Siap suruh Ustazah yang jaga kedai koperasi tu yang tolong balutkan
Sambil bagitau 
"Tolong balutkan ..Zah, Saya nak bagi hadiah kat pakcik saya !" 
Petang nanti baru dapat jumpa her Uncle untuk bagi hadiah ni...
Cause yesterday he's very busy at work whole day ler pulak !
Cerita Adik lagi 
" Ummi tau tak, semalam masa Adik tengah tulis2 kad birthday ni,
tiba2 Cikgu masuk kelas, terpaksa Adik tulis2 bawah meja habis senget benget tulisan Adik,
Adik takut Cikgu marahlah kalau buat kerja lain,
 tapi boleh pulak bila Cikgu masuk dier cakap,
Semua orang buatlah kerja sendiri.. Apalah Cikgu ni  ! " 
Rasa nak tergelak KA dengar cerita Adik
" Takpelah Adik, tulisan tu tak penting, yang penting 
niat kita ikhlas nak memberikan... Apa yang Adik tulis??
Sekali lagi KA nak tergelak bila baca isi tulisan kad itu
..... Apa yang ditulis biarlah jadi Rahsiakan
Tapi sesungguhnyer tulisan Edisi jujur seorang Adik !

19 comments:

lelamaisara said...

heheheh...teringat pulak dulu saya pon selalu tulis sesuatu kat bawah meja sekolah...heheeh

Mrs Velentine said...

adik ni so sweet..klik iklan nuffnang

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Farah Waheda Wahid said...

yang penting hati mesti ikhlas kan?

Sally Samsaiman said...

seronaok kalau ada yang ingat hari lahir kita...sally punya selalu orang lupa :P

nea lopah said...

Happy birthday pak lang!

Anis Salmizan said...

macam-macam cerita budak2 ni..yang penting di mana mereka berada jika kita di ingatan Alhamdulillah

QueeN TerataI said...

bagus betulla adik ni... ;)

nor laila said...

as salam, singgah rumah KA, kreatif ye KA ni

Kakcik said...

Bagusnya Adik. :)

mama maman aka yana said...

ikhlas itu yg bagusnya.. :)

Azrul Azmi said...

Lawak pulak... Ingat masa zaman sekolah rendah dulu... hehehe...

suri said...

hari kahir ke berapa ni sis ? comelnya kad itu.

Khai♥Rin : anies said...

suwiiitttt gitu adik ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hehe kelakar jugak dgr adik cerita

S.K.A said...

he3..budak2 ni comel je kan =) dgn prangai dia 2..smoga adik jd anak yg solehah..Amin..

Deqla Manjew said...

kelakar adik ni.. suka jugak menulis bawah meja masa skolah dulu..ngeee

D Yatie said...

Adik mcm veery mature

Ratu Hatiku said...

Hihihi...serius saya suka dgn sikap adik.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...