Tabung Masa Depan ...

Saturday, September 14, 2013

Ternak Labah2 Ke Orkid

Entahlah, ada yang panggil Orkid Labah2
Bagi KA, yang ini dipanggil Orkid Kampung je 
Tapi, yang bestnyer tentang Orkid ini
Bunganyer boleh bertahan dalam tempoh yang lama
Dah lah proses nak menanam dan menjaganyer sangat mudah
Even En Hubby duk bising2 kadang2, tanam jelah pokok lain
Duk buat semak je banyak2 kata En Hubby
KA buat pekak je  !
Tetap nak simpan orkid tu... He He He


 Biarlah penuh dengan sarang labah2 sekalipun
Ada KA kisah ... !

( Happy weekend yang panjang minggu ni untuk semua yer ! )

(N3 AUTO PUBLISH )

25 comments:

AyueJean AJ said...

Orkid ni kalau dah petik pun tahan lagi kan kak KA kan...

che mid said...

Bila dah berbunga macam tu, en Hubby tentu tak marah-marah lagi kan..

Tihara said...

orked ni memang pemes masa dulu2 tapi yg kat rumah saya dah pupus..sayang

Ummu Amar said...

takpe..takpe..teruskan KA!heheheh..labah2 pun labah2 lah kan?

wantie said...

ada jiran T tu KA, gila dok tanam pokok orkid. sampai ke thailand dia gi beli... penuh umah dia ngan pokok orkid. Tapi kalau org mintak benih dia mcm tak suka la pulak..

tak pe lah.. lagipun T bukannya rajin tanam pokok bunga pong. Mak T suka la..

tak pe pekakkan je la telinga tu. at least dapat udara segar kat umah. utk kesihatan bersama jugak kan..kan..

Masha Meisters said...

orkid labah2? hehe...tak pernah pulak dengar...yang penting orkid cantik!

suka suka said...

Kalau dah bunga cam tu sayang nak buang.. wah byk sungguh ya.. pandai KA jaga... saya tak pandai bela orkid..

Noe said...

cantik orkid ni...noe ada gak tanam orkid tp lama dah x berbunga...hehehe...tuannya rajin menjaga...

hv a gud weekend KA..

Lilynn Wifey Sham said...

janji hepy KA.. >__<

Shaiful Zaidi said...

cantik orkid spider ni...hehehe

Chic Na said...

cantikla.. takpe labah2 menumpang je.. ;)

Mimi Azirah said...

Sy memg suke orkid

Nadya Dyana said...

mcm cantik plak hehe

MystoryPic said...

Duduk rumah yg ada laman memang best dapat menanam, duduk rumah merpati macam saya ni memang takder peluang la nak menanamnya

Asyifa Mustaffa said...

Sy tnam orkid...mabuk daun je KA....bnga x pnah kuar pun...sabar je la...

❤Kamsiah❤ said...

kat laman saya pun ada tp masih kempunan nak tgk ia berbunga..mandul ke apa ntah hehe

Vee said...

balik kg raya hari tu orkid nih sdg berbunga . akak saya pernah cakap , klu berbunga masa nak kahwin , cantik wat hantaran ...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

KA mmg minat dgn orkid yer

Bin Muhammad said...

Inilah orkid yg cukup dikenali dan popular dari dolu2 hingga sekarang! Kalau sbut aje orkid desa...salah satunya akan pasti terbayang orkid ini!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

memang cantik bunga orkid..

Raudzah Z said...

kita suka orkid color purple and pink cantik...

Amanda Suria said...

cantiknya orkid ni KA...SA suka orkid..tp belum berani nak tanam sebab SA tangan panas..

MulutPayau said...

Cantik orkid ni....

Maria Firdz said...

Cantiknya... Biarlah labah2.. Dia kn bwa rezeki... Insha Allah..

Deqla Manjew said...

cantik... tp skali tgk seram jugak..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...