Tabung Masa Depan ...

Tuesday, September 10, 2013

Update Cerita2 Terbaru Adik

Lama tak kongsi tengok kerja tangan Adik kan
Yang ini "merdeka tanpa warna" kata Adik
Sebenarnyer malas dah nak mengaler Adik tu !
Wau bulan pun nak merdeka yer Adik..
Update 1
Adik menang tempat ke 2 lagi
Untuk pertandingan mencipta kad hari merdeka di sekolah
Selalunyer, kalau apa2 yang dibuat di kelas
Pasti Adik akan dapat tempat pertama
Tapi kalau dibuat dirumah kemudian dihantar ke sekolah
Adik akan dapat tempat ke 2
Adik kata, sebab " biasanyer kawan2 akan minta ibu bapa yang tolong buat
Bukan macam Ummi ! "
Sebab KA selalunyer akan suruh Adik buat sendiri semuanyer
KA pujuk2 Adik dan bagitau
KA sangat2 bangga even Adik hanya dapat tempat ke 2
Sebab semuanyer Adik buat atas usaha dier sendiri
Barulah senyum aje Adik !

Update 2
Sambil borak2 Adik bagitau lagi
Adik maintain dapat no. 3 aje
Pada ujian peperiksaan Sekolah Agama baru2 ni
Adik kata Adik tak boleh score mata pelajaran Bahasa Arab
Kalau tidak boleh dapat no. yang lebih baik lagi
KA pujuk2 lagi Adik
Sambil bagitau "No. 3 tu dah kira cukup baik Adik !
Orang lain dapat no. 13 pun dah suka tau !"
Barulah Adik senyum lagi ...

Update 3
Adik minta KA gosokkan baju kurung merah raya dier
Teacher nak tengok dan siapa yang dapat undi terbanyak nanti
Akan tepilih masuk acara Baju Bertema Merdeka Jumaat nanti
Mula2 KA kata tak payahlah 
Adik tetap nak juga bawa
Alih2 balik rumah dier telefon bagitau KA
" Adik yang paling banyak kawan2 undi untuk masuklah Ummi, 
nanti kita letak selendang bendera yer Ummi !"
Memang rezeki Adiklah tu
KA doakan saje moga dier berjaya !
 Inilah baju raya merah Adik tu...

Update 4
Adik bagitau kawan2 dier menang pertandingan menyanyi lagu bahasa Inggeris
KA tanya kenapa dier tak masuk
Selamba aje Adik jawab 
" Malas lah Adik nak masuk nyanyi2 ni,
 Buat kerja sekolah lagi baik, Lagipun takkan Adik aje nak menang
Kasilah chance orang lain pulak !"
Dan2 aje Adik ni...

Update 5
Adik ikut KA buat medial check up baru2 ni
Sibuk dier tanya itu dan ini pada KA & Cik Misi
Nampak macam Adik minat kerja2 perubatan ni
Alih2 Cik Misi tanya, minat nak jadi doktor ke nurse ni
Terus Adik jawab " Taklah, saya nak jadi tentera Laut "
Terkejut Cik Misi tu ...He He He
Adik2 tetap juga minat dier nak jadi Tentera Laut !

Sebagai parent, always sokong & doakan anak2 kita saje kan !
( Harap2 takde yang bosan baca cerita Adik lagi ! )

*Selamat maju jaya untuk semua yang menduduki UPSR minggu ini*

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow semakin pandai

wantie said...

adik..adik.. tak pernah kering gusi membaca keletahnya.

Chic Na said...

ada je jawapan adik ni kan.. comel2 lak tu.. huhu..

done white.my..

Amanda Suria said...

Good job adik....keep up a good work..

Zira Aziz said...

..sbg cikgu , sy pn lg suka bdk2 bt sndiri ape2 tugasan kt sek..biarla bdk2 plak merasai ssh sng jd students.. :P.. mak bapak kn dh rs dulu..go go Adik.. :)

aizamia3 said...

cantik baju warna merah tu.. lukisan adik pun comel je.. ;)

♥ Wina ♥ said...

alahai..sweetnye adik ni :)

tahniah menang & keep it up adik!

Maria Firdz said...

Xcellent dan berbakat cik adik nih ea... Moga terus sucsess

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bijak yer adik ni...comel adik pakai baju merah :-)

orked violet @ SYA said...

heheheh. comel part nk jd tentera laut tu =)

LydSunshine said...

KA pandai pujuk dia bila dia down kan? Anak KA ni anak yang cemerlang. Tahniah KA. Mendidik anak yg baik seperti ini.

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum.. KA,

pandai nyer buat... dah makin bijak2.. kalau x silap wau ada bendera malaysia ada semangat cinta negara tu... bagus!

mselim3

hainom OKje said...

Seronok apa baca cerita adik ni KA....kecik kecik dah ada wawasan...

Rinna said...

Tahniah Adikk pandai dia melukis..

Yumida Huda said...

dah besar la anak akak...sweet!
belajar rajin2 ye dik
cantik baju kurung merah tu...pewit!
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

ezaiza Iza said...

Comel dan petah, tentu x de masalah jwb penulisan bm... semoga cemerlang dlm upsr ye...

Bin Muhammad said...

Tidak pernah bosan dengan kisah adik...itulah yg dinanti2kan! :)
Adik memang seorang anak dan budak yang hebat, tahniah KA!

Haryati Faizal said...

cerdik adik ni... semoga sentiasa berjaya ye...

Acik Erna said...

Tak bosan lansung KA.suka rasa macam tak puas.teringin nak jumpa pulak adik comel ni

Nurfaezah Abdullah said...

nanti suruh adik baca blog akak ^^

ummuaidan said...

comel adik pakai baju merah..takper adik mmg bijak cumatakbernasib baik jer tak dpt no.1 kan..

ummuaidan said...

cantik adik pakai baju merah..inshaallah adik boleh dpt no.1 sbb adik mmg bijak..:)

Deqla Manjew said...

hahahhaa.. adik2.. betul la tu.. kasi org lain pulak ye menang.. xkan asik2 adik je kan...

Fiza Rahman said...

Tahniah adik. Smoga terus cemerlang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...