Tabung Masa Depan ...

Monday, October 07, 2013

Bila Adik Jadi Photographer !

Sabtu lepas memang tak dapat nak kemana2
Pagi2 lagi dah sibuk diajak Adik ke sekolah 
Ada Karnival Kokurikulum katanyer
Kita pun bersiap2lah beria2
Sudahnyer KA jadi penunggu setia
Sementara Adik tengok wayang dalam bilik gelap tu !
Sebelum balik Adik pinjam H/P cap ayam KA
Ambik gambar kawan2 dier katanyer

 Balik dah tengahari tak dan dah nak masak itu ini
Bersiap2 pulak nak makan kat luar
Sambil2 nak service kereta untuk balik kampung weekend nanti
Bersempena cuti raya haji
Selesai semuanyer bergerak balik pulak
En Hubby pulak ajak menyinggah di Sungai Chongkak
Lama tak pergi katanyer
Sekali lagi Adik pinjam H/P Cap Ayam KA
Entah apalah yang diambil gambarnyer kali ini


Ingat malam dah penat lah Adik
Sebab sibuk dengan tugas photographer siangnyer
Rupa2nyer ada juga lagi kerja dier
Sempat lagi buat peta lakar ni
Bila ditanya peta apa ni
Cepat je Adik jawab "RAHSIA!"
Peta cari harta karun lah gamaknyer yer Adik ! He He He

( Doakan kejayaan anak2 KA, Along ada lagi 3 hari hingga Rabu untuk PMR, 
Adik pun 3 hari ni hingga Rabu ada ujian peperiksaan di sekolah, 
Angah pulak bercuti sekolah 3 hari hingga Rabu gara2 PMR !
KA pun ada tender closing Rabu ni... Aduhai sah2lah busy !)

40 comments:

Nurzakiah Hanum said...

PANDAI SUDA

yan's cottage said...

ok lah tu.....masih nampak kan....walau kurang jelas gambar2 tu...tapi cantik je....

ZazaMyMoon said...

bijak budak2 skrg ni. kita dulu camera pun susah nak pegang.. lagi2 zaman skrg ni almost semua hp & canggih2 dah ada camera lagi lah diorang pandai pengoperate hp makbapak diorang =)
btw all the best yer anak2 KA..

SarahSyafiq said...

budak kecil memang sangat tinggi imagition diorang.kreatif.

Dylla Abas said...

kecik2 dah tunjuk bakat ni..thumbs up utk Adik :)

p/s : gud luck utk semua anak2 KA ye

Acik Erna said...

semoga anak2 KA dan anak2 kita semua berjaya dalam pepriksaan mereka

Nieyl said...

Semoga semuanyer berjalan ngan lancar nyer...gud luck...

Bin Muhammad said...

Rajin KA melayan adik walaupun sibuk. Insyaallah semoga mereka berjaya dlm menepuhi segala ujian.

Riedaffya ibrahim said...

pandai adik kan...

Kisah Si Dairy said...

mana tau dah besar nanti jadi photographer yang terkenal..insyallah..

QueeN TerataI said...

serba sebi adik ni bijakkan... cantik gak gambar yg adik ambil tu...

moga along berjaya dlm PMR yer

Rai Ourkizuna said...

hehehe.. macam macam keletah adik.. da besar sikit nanti boleh la pergi kursus belajar fotografi..

wantie said...

T doakan agar anak anak KA, dapat menjawan exam dengan tenang dan betul.

Doakan untuk Naiim juga yer. Esok start exam akhir tahun. adei.. cam no la kan.

RedRose said...

good luck utk semua ye sis. mudah2an dipermudahkan segala urusan.

Raudzah Z said...

salam Isnin KA..Done click here..

Kakzakie said...

Adik ada talent utk jadi photographer KA:) Moga anak-anak semua diterangkan hati dan dipermudahkan..

Masha Meisters said...

wahhh....
doakan semoga semuanya tercapai seperti yang diingini :-)

MaMa Rey said...

ada bakat adik ni ambik foto..:)
semoga Along dan Angah mendapat keputusan yang cemerlang nanti..:)

Deqla Manjew said...

pandai adik amek gmbr..center je.. cantik lukisan adik..ada je benda dia nak buat eh..

inazamri said...

seronoknya xtvt dia.Didoakan semoga anak2 KA mendpt kecemerlangan

LydSunshine said...

Saya doakan mereka semua berjaya KA/

AnneRaini said...

kreatif betul adik ni...moga anak kak KA beroleh kejayaan..

Ena's Stories said...

bakal photographer professional tuh KA..

Mummydearie said...

Untung KA ada personal photographer. Tak payah susah2 nak cari gambar untuk blog. Adik ni memang comel aje aktivitinya.

hazlina azmi said...

good luck adik2..nice blog dear..blogwalking...http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Ema Johari said...

masing-masing ada aktiviti kan kak..InsyaALLAH...semua akan diselesaikan dgn baik

Ann Ishak said...

semoga dipermudahkan segalanya masa ujian along dan adik dan angah dan KA jugak, insyaAllah

Cik Kay Jue said...

no bad la gambar yang adik ambil..

hehehe..

mungkin itu peta harta karun la kot KA.. hehehe..

ckj doakan semoga ank2 KA berjya semuanya.. amin.. >_<

Shark Kay said...

bz btuil jadual budak2 skolah skarang..
smoga suma anak2 KA dapat result yg cemerlang nnti.
amin.

adzairdawati makdara said...

wahhh sangat kreatif

Yumida Huda said...

wah..all d bez utk mereka
cantikpic tu dia snap

ANIM said...

ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi:-))
biasa dah nampak mama asyik shoot sana sini, hihi

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah..

Dzureen Darwis said...

Goodluck PMR :)

ummuaidan said...

sori yer KA lama tak singgah, tak nyempat..
moga2 anak2 KA berjaya dlm exam yer..cantik gambar adik amek..

Fais-SKA said...

Saya doakan kesemua anak-anak akak berjaya..berjaya di dunia dan akhirat =) semoga dipermudahkan oleh Allah

paridah said...

doakan anak-anak KA MENCAPAI kejayaan yg diharapkan terutama yg sdg menduduki peperiksaan...

aizamia3 said...

moga anak kita semua beroleh kejayaan yang membanggakan.. ;)

Fiza Rahman said...

Ada jer kerja adik ni kan. Pandai amik gambar.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

boleh jg PG adik ni :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...