Tabung Masa Depan ...

Friday, October 11, 2013

Bila Adik Update Cerita Di Sekolah !

Ingat tak kisah kawan baru Adik, Hannan yang kehilangan ayah dier Ramadhan lepas.  
Kalau lupa boleh baca kat N3 ADIK NI !
Hari ni KA yang hantar Adik ke sekolah
So dalam perjalanan ke sekolah dalam kereta
Tiba2 Adik cerita tentang Hannan ni lagi pagi tadi...
Adik :  Ummi ingat tak kawan baru Adik yang nama Hannan tu !
KA :  Oh, yang Ayah dier meninggal sebelum raya hari tu kan !
Adik :  Aaaa betullah, Adik rasa dier masih sedih lagilah ..
KA : Mana Adik tahu ?
Adik :  Betul, Adik rasalah, tapi dier tutup2 ...
KA : Tutup2 macam mana pulak?
Adik : Ala dier cover2 lah ! Buat2 macam seronok, 
tapi sebenarnyer dier masih sedih lagi tu ! Adik tahu...
KA :  Ooo.... Adik kawan2lah dengan dier, cerita2 dengan dier bagi dier gembira !
Adik :  Yelah,  dier kan murid baru, mestilah seronok dapat jumpa
kawan2 baru kat sini kan !
KA :  Ermmmm.... 
Adik :  Ummi ni apalah erm erm je !
KA : (Sebenarnyer x larat nak layan dah ! He He He)
Hari ni hari terakhir Adik periksa kan. Adik jawap betul2 tau !
Adik : Mestilah ! Umi ni Adik cerita lain dier cerita lain pulak...
KA : He He He

( GAMBAR TERBARU ADIK (IN BLUE) DI SEKOLAH, 
MASUK ACARA BOLA BALING MINI,
TETAP HAPPY WALAU TAK MENANG APAPUN
YANG PENTING SERONOK DAPAT MAIN DENGAN KAWAN2 ! )

( Busy sikit menyiapkan kerja sebelum bercuti, so BW slow je nanti yer !)

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

take ur time

::NureeN:: said...

activ adik d sekolah...
pandai adik baca riaksi muka kwn dia..
bagus la.. ambil berat kwn2

Acik Erna said...

he he..pandai adik..penat cakap/cerita..ummi jawan erm..erm je

Abil Fikri Ahmad said...

Budak budak sekarang petah bercakap kan..Cerdik dia.

Bin Muhammad said...

Adik ni pandai menilai seseorang dari luaran. Semoga adik berjaya ya!

Mummydearie said...

Betullah KA. Budak-budak ni byk betul ceritanya. Pakai bateri tahan lama kan, tak penat2 pun!

faraherda.razalan said...

Olololo...caring gak adik ni ye?

Ema Johari said...

banyak celoteh si adik...

suri said...

saya rasa seronok cerita sekolah boleh ingat kawan2 lama

Qhaifa Nur said...

macam itulah bila kita berkawan adik...baguslah
seronoknya main bola baling tuh..

Farah Waheda Wahid said...

semoga adik boleh jawab semua soalan peperiksaan dengan lancar dan berjaya dalam semua paper... seronok juga layan adik bercerita ye tak?

aizu's life said...

hehehhe.. ummi pikiran dh ke lain.. tu asik ermm je :D

QueeN TerataI said...

rajin adik bercerita dgn umi yer..

Empayar Utama said...

Ada benda lain tu dia nak cerita sebenarnya :)

wantie said...

adik ni kalau dia sembang mesti ada saja la kan..

tutup la apa la.. gelihati lak T baca ni.

ye la kan, kita ni sebagai ibu memang risau bila anak tengah exam. excited nak dengar citer exam dia je.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bijak betul adik.. :D

Yumida Huda said...

adik tgh byk ilham tu

J.Syazwana said...

comel betol die bercerita. huhuhu

eita said...

waaa...adik dah pandai baca reaksi muka orang ni.....

piqa da bajitos said...

banyak cerita adik ni
hehe

paridah said...

adik yg comel n cergas

ayut said...

hahaha...adik mmg suke bercerita yer kan :)

Deqla Manjew said...

hihi.. aktif adik.. x menang xpelah..janji seronok.. x larat nk lyn, kena lynkan jugak.. adik2..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, pandainya adik. memahami perasaan kawan dia. semoga kawan adik tabah dan sabar menghadapi dugaan ini. insyallah. Salam Aidiladha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...