Tabung Masa Depan ...

Tuesday, October 08, 2013

Adik Kata Coklat Buat Kita Gembira !

Ini cerita 2 anak dara KA 
Dua2 suka makan coklat
Satu hari dalam perjalanan balik rumah
Adik tiba2 cakap macam ni
Adik :  Kenapa Angah gembira aje hari ni ?
Angah :  (Nak tergelak) Mana ada biasa ajelah 
Adik :  Yelah Angah nampak gembira je ..
Angah :  Hek eleh pandai2 aje
Adik :  Adik tau sebab apa Angah gembira, sebab Angah baru lepas makan coklat !
Angah :  Kenapa  pulak ?
Adik :  Yelah, makan coklat ni boleh buat kita gembira !
Angah : Pandailah sangat !
Adik :  Iye, Ummi yang cakap, kan Ummi !
KA : Ha Ha Ha, Adik ni ingat aje semua yer !
Adik : Mestilah ingat ! Ummi yang cakap ...
Angah :  Ini sah2 Ummi nak masuk dalam blog citer ni !


( Ehsan Google )
 " Bagi wanita, coklat menggalakkan pengeluaran 
kimia endorphins bagi otak wanita, 
yang menggalakkan 
rasa gembira dan mengurangkan stres "

Betul tak ?????

( BW slow2, busy dgn kerja !)

37 comments:

Bin Muhammad said...

KA elok makan coklat banyak2 ni...boleh kurang stress, hehe

QueeN TerataI said...

agaknya.. selalu kalu stress mkn coklat mmg mendamaikan.. hehehe

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Norhasniza Khalid said...

mama kalau stress, mama makan coklat ..hihi

lieyalatif said...

betul KA setuju sgt sbb tu dlm esbok ade stok coklat2 heheeheheh

Knor said...

bagus juga utk bdak nak exam tau..tenang aje..

terliur tgok coklat tu..

ummiross said...

hehe..sembang anak-anak, memang boleh buat kita tersenyum, innocent je kan.

eima said...

tah la ... aku tak suka coklat ..manis .... hmmm

eira eixora said...

haha. angah dah tahu hobi ummi dia

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nk mkn coklat selalu la mcm ni hihihi...tp klu selalu rosak gigi pulak kehkehkeh

adrianna syaz said...

Assalammualaikum KA..mmg betul..coklat amat menenagkn perasaan..bila tertekan,dpt coklat..tetiba rasa ceria je dunia..haha.. :D

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

baca pun dah gembira ..
belum lagi makan...hehe

hubby kak ati pu tau
kalau nk buat wife dia happy
belikan aje coklat cadbury...mesti semyummmm

Farah Waheda Wahid said...

sangat setuju sebab saya adalah penggemar tegar coklat... *_^

LydSunshine said...

makin gembira, makin banyak kita makan dan makin gemuk.

Deqla Manjew said...

haha.. ada2 je.. mmg ummi masok dlm blog pun.. ;)

wantie said...

kalau dapat makan coklat snagat snagat best.

tambah pulak cardbury, Daim. nuym nyum.. memang tak dapat menahan kalautengok coklat

tasekM said...

mmg betul eh?

ke mitos?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, sheila suka coklat! heeeeeeeeee

mysha said...

Sy peminat tegar cekelat.. sekian harap maklum hehehe

ANIM said...

naik cemuih makan coklat KA...
maklum..dekat ngan langkawi..
stress tetap ada..
tak boleh setuju 100% ni...hahaha...

Yumida Huda said...

sedapnye cokelat..aah yumida pun pernah terbaca yg cokelat ni blh redakan tekanan
comel pulak adik beradik sembang mcm tu
yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

Nadya Dyana said...

betul2 hehe coklat mmg bole hilang stress hehe

piqa da bajitos said...

suka sangat coklat
aum !

Shaiful Zaidi said...

suka strawberi coklat...

ietams said...

coklat ni memang buleh stabilkan mood pompuan kan..
coklat ni memang stok perlu ade dalam rumah
satu famili penggemar coklat..

Vee said...

bila saya sedih hingga menangis , saya akan makan coklat atau gula2 . alhamdulillah , hati rasa tenang . sama ada betul2 berkesan atau sekadar psikologi , saya pun x tahu ...

pha is said...

mungkin la kot.. perempuan, tengok coklat pun dah excited.. tu baru tengok, belum makan lagi.. hehehe

LYAfrina said...

setuju..mkn coklat leh kurangkan stress jugop

Mummydearie said...

Coklat memang buat badan saya gembira dan kepala saya berputar ligat.

Memanglah KA, apa2 anak2 buat mesti nak simpan buat kenangan. Dah terlanjur ada blog masuk ajelah simpan kat sini, ya tak?

Qhaifa Nur said...

dah tahu yup nanti mama nak tulis dalam blog...
suka coklat...memang buatkan hati hepi

Raudzah Z said...

So true KA..

hainom OKje said...

Banyak coklat kat rumah tu KA hehe lepas ni boleh makan le gamaknya

BUNDA a.k.a KN said...

teringat stok coklat dalam petiais semalam dah abis...kene gi beli nih..

izan mama mia said...

pompuan mmg elok mkn coklat tapi bebudak sll mkn coklat..ropong laa gigi

MaMa Rey said...

hah! betul tu KA..sy sendiri mcm tu..bila suami beli coklat senyum sampai telinga hehehe

Ena's Stories said...

saya pun penggemar coklat tegar...leh join anak KA la pasni..hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya suke coklat...paling suke aiskrim coklat ..yummyyyyyy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...