Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 17, 2013

Hancur Musnah Diet Di Aidil Adha!

Biasalah bila balik kampung En hubby di Aidil Adha
Selain meriah melayan acara korban
Antara acara lain yang menjadi satu kemestian 
Adalah acara2 cari2 kuih tradisional
Apalagi bila ke pasar !
Memang melayan selera anak tekak KA & anak2lah 
Kelantan memang antara syurga makanan......
Ini antara yang sempat dibeli
Belum masuk lagi yang dimasak oleh MY MIL lagi ni....
Memang hancur musnah diet KA kat sini.....

Mood berblog masih ke laut lagi ...
Cuba2 berwarming up ni untuk wat N3
Tapi apakan daya atas meja dah ada kerja yang menanti 
Acaner niiiiii !!!!!!!!!

37 comments:

yana aina said...

kalau musim perayaan mmg tak perlu diet KA ... hehehh kita bantai jerk mkn selagi boleh muat dlm perut tue ^^

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya ketupat palas

Cikda said...

salam KA, amboi..kalau macam tu punya juadah.. memang hancur musnah diet.. cikda tgk pun dah meleleh air lio.. huwaa..

salam aidikl adha KA

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sama laa ngan saya kak....hancus diet..kejenyer melantak ajer... hehehe

LYAfrina said...

salam aidiladha kak

hihi.. semua menu y menggetarkan jiwa raga.. takpe la..sekali skala kak..

inazamri said...

time2 raya mmg semua hancur musnah kalau bab2 diet ni hehhe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga kembali bersemangat untuk bekerja.. makanan sedap memang susah nak cakap tidak..

Kakizan Omar said...

masa raya mana nak dietnya KA... :D

Bin Muhammad said...

Itulah dugaannya...hanya yang benar2 nekad mampu melepasinya...

Ain Noraini said...

sama la jugak dgn saya ni...mkn..mkn dan makannnn...

Nieyl said...

hihihi~xpe2...minggu depan diet kembali yea..:)

Kisah Si Dairy said...

masa nie memang tak boleh nak control diet bagai KA

nea lopah said...

nyummmmm.......sedap2 belaka. Niat bt ubat jer KA. hahahaha

Queen Teratai said...

ala.. 1 hari je musnahnya KA.. lps ni diet balik eh

yan's cottage said...

sekali sekala tak pe....he heee....

aTieYusof Family said...

Memang meriah makanan tradisi kan?..murah pun ia...tu yg rasa nak beli semua tu...hehe..
Takpe, makan dulu..nti br diet..

maszmadi said...

kelantan memang meriah dengan makanan kan kak... heaven kalu ke sana.. hihi

encikarman said...

amboi mkn sakan nmpk

wantie said...

diet T pun hancur lebur jugak KA oi... Raya la katakan. mana la nak menahan tengok juadah yang super duper marveles.

Mummydearie said...

Mood raya tak abis lagi ni KA :) Kenapalah saya ni selalu aje blogwalking dan terliur tengok makanan bila nak dekat2 waktu makan? Terliur lain macam jadinya...

Kakzakie said...

Kalau dah kata raya mana iman diet tak goyah KA:) makanan sedap-sedap belaka..

Haryati Faizal said...

takpe bukan selalu pun pasni bley puasa ye...KA

Riedaffya ibrahim said...

klate mmg terkenal ngan kuih muih kan..salam aidiladha KA..

LydSunshine said...

KA, kuih bunga tanjung takde ke? Saya teringin nak makan.

Ummu Amar said...

KA..ni namanya 'dietku kecundang di raya korban' hehehhe

zulie ieta said...

amboi menunya.. tak ingattt

ummuaidan said...

salam raya KA,
semua tuh my febret nyer makanan tuh..:)

piqa da bajitos said...

aaa ketupat palas !

ALoNa CintamaniszLite said...

wahh...akak berdiet ke??
sy ni ntah laa..semangat tu on off on off :p

J.Syazwana said...

salam aidiladha KA. hihihi.

kite pon mase raya haritu entah bape kali makannye. kikiki.

beta kupu said...

sy xpernah smpi kelantan lg...tp suka dgn makanan pantai timur ;)
slmt hari raya KA & famli

Lynn Munir said...

Masuk nasi dagang....memang hancuss la diet. Boleh tambah 2 kali tu hehe.

pha is said...

pha is duk kat rumah, hari2 makan daging.. dah stok daging free banyak.. heheh

Tetamu Istimewa said...

Selamat Hari Raya Aidiladha KA. Banyaknya makanan.

hainom OKje said...

Memang betul KA.... kelantan mmg syurga makanan....bestnya...lana tak gi Kelantan!

Fiza Rahman said...

Rugi klo diet time raya ni kak. Tak per...bley diet lagi ☺☺

Deqla Manjew said...

mkn je selagi boleh kak..usah dipikirin diet2 tu..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...