Tabung Masa Depan ...

Tuesday, October 22, 2013

Sebak Mendoakan Adik !

  Kan KA dah bagitau yang Adik tak 100% sembuh lagi
Hari ni balik je dari sekolah terus Adik call KA 
Perlahan aje bunyi suara dier
"Adik tak sihatlah Ummi, 
Adik rasa macam demam pulaklah, badan Adik panas je !"
Risau jadinyer KA
" Tapi xpe , nanti Adik makan ubat dulu sebelum pergi sekolah agama,
Hari ni ada peperiksaan lagi, 
Adik tampal cool fever kat badan dah ni hehehe !"
Kalau tidak mengenangkan ada ujian di sekolah agama 
Mau saja KA suruh Adik bercuti aje ke sekolah hari ini 
Elok aje KA nak Solat Zohor di office tadi
Adik telefon lagi sambil cakap macam ni !
" Ummi , Adik nak pergi sekolah dah ni,
Nanti Ummi doakan Adik sihat dan dapat jawap soalan periksa yer ! "
Jadi speechless sekejap KA
( Yang pasti akan sentiasa mendoakan Adik ! )
( DARI GOOGLE)
   " Ya Allah, Ya Tuhan Kami. 
Peliharalah kesihatan anak anak kami dihari peperiksaan ini.
 Permudahkanlah mereka menjawab soalan ketika peperiksaan ini &
 Berikanlah ketenangan kepada mereka ketika menjawab soalan, 
jauhilah mereka daripada perasaan resah dan gelisah ketika menjawab
 soalan peperiksaan. 
Dorongkanlah hati mereka untuk menjawab setiap soalan dengan sebaik2nya ! 
Amin2 Ya RabbalAlamin ... "

44 comments:

Kisah Si Dairy said...

insyallah amin. KA..moga adik cepat sembuh ye

Shark Kay said...

silap sangka pula.
ingt adik KA..
semoga semuanya selamat buat dia akak.
anak yg cekal tu.

Fiza Rahman said...

Speechless gak kak. Kuat semangat adik yer. Smoga Cepat sembuh yer adik.

Qhaifa Nur said...

semua sebab ada exam KA...kalau tidak berehat kat rumah saja...moga adik berjaya dalam exam...cepat sembuh juga

asyifa mustaffa said...

Amin...anak2 sy demam plak hri ni KA...da la exam week plak ha...apa yg mmpu...sy doa je la...
Thx share doanya...

JaSSNaNi said...

AMINNNNNN YA ROBBAL ALAMINNN.. MOGA ADIK DI BERI KESEJAHTERAAN DAN KESIHATAN YG BAIK..

wantie said...

hari ni pun Naiim baru start exam kat sekolah Fardu Ainnya.

papanya kerja malam dialah yang uruskan si Naiim tu.

sayu je bila KA citer ttg adik ni.
Moga dia di beri kekuatan untuk menjawab exam.

Ira said...

amin.. smga adik dpt jawab soalan exam dgn baik.. insyaAllah.

J.Syazwana said...

sayunya baca. huhuhu.

semoga adik cepat sembuh. dapat jawab soalan periksa dengan tenang dan betul. aminn

lizz said...

amin...moga adik cepat sembuh yer,,,

Maria Firdz said...

alahai.. sedihnya... dpt rasakn gtulah perasaan ibu sy agaknya masa sy sakit nk amik pekae stpm dulu.. mga adik cepat smbuh dan cemerlng dlm exam...

diana said...

ala sian nya..demam pulak..semoga adik cepat sembuh dan boleh jawab soalan exam dengan baik..:)

nea lopah said...

sian nye adik.... cepat sembuh yer adik.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Amin.... Adik kuat misti boleh jawab exam tu ...

Queen Teratai said...

sian adik.. moga adik blh jawab exam dgn baik yer.. insyaAllah sembuh la x lama lg tu...

Bin Muhammad said...

Insyaallah...jika dia kata boleh, Ok lah tu...Doakan yg terbaik buat adik semoga dapat menjawab periksa dgn jaya. Semoga adik sembuh sepenuhnya...amiin.

mama maman aka yana said...

alahai..semoga kembali sembuh yer dik

mama maman aka yana said...

alahai..semoga kembali sembuh yer dik

Rinna said...

Insyallah adik kuat.. Moga adik cepat sembuh dan jgn lupa pergi jumpa doktor.. ambik ubat lagi..

mysha said...

Semoga adik cepat sembuh.. Hati mak kan kak.. risau slalu kat anak2.. hu3

Eye_nee said...

ADIK bertabah yer...KA pun yer...sabar yer sahabat....semoga yg baik2 sahaja utk kesihatan ADIK...dan dpat dia menjawab soalan peperiksaan....InsyaAllah..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

amin.. semoga urusan adik untuk menjawab peperiksaan berjalan lancar dan dipermudahkan oleh Allah.. semoga adik diberi kesihatan yang baik..

adrianna syaz said...

Moga adik cpt sembuh dan dpt mnjawab exam dgn baik..in shaa Allah

ANIM said...

amin...amin..
KA pun mesti kuat juga..

Ibu Lala said...

Amin. Moga adik cepat sembuh. Moga adik dapat jwp soalan exam tu ye.

Noe said...

Amin...Semoga Adik dapat jawab periksa dan moga cepat sembuh...

Yumida Huda said...

moga adik cepat sembuh
siannye
yumida isi tabung Nuffnang sini - churp2 n sunsilk - selamat menabung :)

Za said...

masih kecil tapi dah kuat semangat Adik nih . semoga cepat sembuh ... aaamin .

suka suka said...

amin... semoga segera sembuh

Nastyna said...

Amin amin amin, cepat sembuh sepenuhnya yer Adik. Dengar suara macam tu, harus la terkedu.

eita said...

harap adik dapat jawab dengan baik...

piqa da bajitos said...

adik kuat !

Raudzah Z said...

In Shaa Allah adik will be fine KA..doa untuk adik..

Azian Elias said...

May ALLAH give syifa to adik. Ameen.

Ieda Weda said...

get well soon to adik :') xoxo

eira eixora said...

Aminnn ,, semoga adik dapat buat yang terbaik.

pha is said...

smoga adik cepat sembuh..

zulhilmi tempoyak said...

InsyaAllah.. semoga cepat sihat adik..

ohpanduan panduan said...

semoga adik dpt jawab soalan exam dgn baik..

Ummi Iman said...

Moga adik cepat sembuh

ummuaidan said...

inshaallah adik akan cepat sembuh n blh jwb exam..take care..

Mummydearie said...

Aduhai, sebak pulak rasanya sis. Insyaallah berkat usaha Adik yang tabah dan KA yang sentiasa mendoakan kesejahteraan anak-anak semuanya akan berjalan lancar.

Deqla Manjew said...

chaiyok la adik.. semangat dia nak amek pekse.. moga berjaya ye dik..

hainom OKje said...

Okje jadi sedihlah pulak baca entri ni KA ....adik batuk seme ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...