Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 31, 2013

Terima Kasih Atas Doa2 Semua Yer !

Salam Pagi Khamis...
Alhamdulillah, Adik nampak dah banyak perubahannyer
Dah nampak kembali cergas & ceria hari ini
Berbeza tika ke hospital tempoh hari
Sejujurnyer, Adik yang KA kenal, memang cukup tabah & cekal
Menahan segala sakit & cubaan
Tiada langsung bunyi sendu tangisan
Cuma airmata Adik akan berlinangan
Lagi2 bila KA pujuk & katakan
Segala kesakitan akan menghapus2kan dosa2 yang mungkin kita kakukan
Tanpa kita sedar !


Ingat lagi Adik waktu dalam ambulan dan di hospital
Walau dalam menahan kesakitan
Tetap memikir tentang orang lain
Masih lagi sibuk bertanya KA "Abah mana !"
 Sebab hanya KA yang menemani Adik dalam ambulan
Dan En Hubby drive kereta sendiri ikut dari belakang
Dan sampai hospital bergegas pulak untuk pendaftaran
Sampailah selesai baru En Hubby dapat datang tengok Adik di wad
Buatkan Adik jadi kerisauan !

Cerita2 di hospital macam biasalah
Kena ambil darah & urine segala
Sampai Adik minta nak balik
Bukan sebab takut kena cucuk pada diri sendiri
Tapi sebab Adik tak sampai hati tengok orang katil sebelah dicucuk banyak kali !
Walau diri Adik sendiri pun dicucuk berkali2..

Walau belum pulih sepenuhnyer 
Masih sempat juga Adik ingatkan KA
Untuk beli  hadiah buat kawan dier yang baru dapat Adik baru
" Adik dier kali ini lelakilah Ummi, jadi kena pilih warna biru !"
Adik, tetap nak menggembirakan orang lain
Walau diri sendiri belum sihat sepenuhnyer

Walau masih tak pulih sepenuhnyer
Even masih bertampal koyok di dahi
Masih juga tetap Adik nak sama meraikan birthday cousin sister dier
Sambil bagitau " Hadiah tak sempat nak beli lagi,
Nanti2 Adik sihat Adik bagi ! "
Macam tu lah Adik !
 

Kalaulah Angah & Along kata Adik terkadang sedikit gedik
Tapi pada KAlah
Adik punya jiwa yang sangat2 besar
Dan ketabahan dier menghadapi ujian ini sangat2 KA puji !
Bukan nak memuji
Tapi menjadi Sang peneman Adik sepanjang dier mengharungi
Dugaan kesakitan ini
Membuatkan KA malu pada diri sendiri
Kadang2 kita yang dewasa ini pun tak tahan even diuji sedikit kepayahan !
Sempat lagi Adik kata macam ni pada KA, bila pertama kali di warded
"Ummi kita serilah, sama2 dah masuk hospital 3 kali "
Dan bila KA usik kembali bila Adik di warded kali kedua ..
" Adik dah kalahkan Ummi, dah masuk ward 4 kali dah ni !"
Tenang aje dier jawab
 "Yelah, dah Adik tak sihat nak buat macam mana Ummi..!"
 Adik, Adik........

( 1st pertama admitted kata doktor ada jangkitan kuman dalam saluran kencing,
2nd admitted kata doktor ada jangkitan kuman dalam darah pula ,
Selain ubat doktor & doa, KA berikhtiar juga cara tradisional .. )

SEKALI LAGI KA NAK UCAPKAN TERIMA KASIH

ATAS UCAPAN, SOKONGAN & DOA2 DARI KAWAN2 SEMUA 

TERLALU RAMAI KALAU NAK DITULISKAN DI SINI SATU PERSATU 

ALLAH SWT JUGA YANG DAPAT MEMBALASNYER...


( Maaf, N3 kali ini sedikit berjela, moga x bosan membaca yer ! )

55 comments:

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah..adik da sihat kan KA..Harap lepas nie adik bertambah sihat dan boleh menjalankan harian dengan baik..insyallah...

tasekM said...

adik kena kuat ye...

moga cepat sembuh.

izan mama mia said...

baiknya hati adik...mg cpt sihat yer sayang

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Knor said...

Kuat smngt adik...masihpeduli mgenai org lain..akhlak yg terpuji...semoga berterusan bgitu ye dik..

ZazaMyMoon said...

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat illahi.. adik semakin sembuh. Tabah betul adik terima dugaan.. kagum dgn Adik.. take a gud rest adik.. jgn lupa mkn ubat tau ;)

Knor said...

Kuat smngt adik...masihpeduli mgenai org lain..akhlak yg terpuji...semoga berterusan bgitu ye dik..

Knor said...

Kuat smngt adik...masihpeduli mgenai org lain..akhlak yg terpuji...semoga berterusan bgitu ye dik..

Ain Noraini said...

alhamdulillah...adik sudah sihat..

ummuaidan said...

Kerana adiksorang yg kuat semangatlah adik recover cepat tuh..takper nanti Adik boleh back to normal soon..take care yer..

Bin Muhammad said...

Syukur alhamdulillah. Semoga adik akan kembali sihat sepenuhnya...Amiin.

aTieYusof Family said...

Sedih & sayu hati bila baca kisah adik ni..cukup tabah dia..
mudah2an makin beransur sihat ye dik..:)

m.u.l.a.n said...

Alhamdulillah...

Cikda said...

alhamdulillah.. walaupun senak perut cikda tgk gambar adik tu.. cikda lega sangat adik dah sembuh..

take care adik n KA..

ps: wahh kawan adik dpt adik lagi..adik tak teringin ke?? hehehhe

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah..semoga adik terus sihat & kuat..

Eye_nee said...

Sepatutnya N3 ni buat saya rasa bersyukur adik dah bertambah baik tp sebaliknya pula saya sebak sepanjang membaca N3 KA ni...semoga adik akan kembali pulih sepenuhnya seperti sediakala...

Acik Erna said...

Semoga adik akan bertambah sihat..adik anak yang baik

Recherché said...

moga cepat sembuh.

eMMe said...

Alhamdulillah Adik dah sihat... hope dpt amik semangat adik, hope twin pun camtu.. kuat lawan sakit yg datang... moga keluarga kite sihat sentiasa... Amin....

Nurfaezah Abdullah said...

be strong ye adik ^^ mudahan cepat sembuh sepenuhnya. Aamiin..

asyifa mustaffa said...

alhamdulillah....adik mmg kuat....seorng yg tabah...!

Farah Waheda Wahid said...

semoga adik cepat sembuh sepenuhnya...In Shaa Allah adik tak akan putus doa untuk adik yer...

yan's cottage said...

sama2...Alhamdulillah...moga sembuh seperti sediakala ye....

lizz said...

alhamdulillah dah makin sihat...
moga adik sihat sepenuhnyer seperti sediakala...

Kakzakie said...

Alhamdulillah... alhamdulillah adik dah sihat. Sungguh kerana adik sakit itulah auntie dah ingat nama adik hari-hari sebut nama adik tu yg ingat..

Rai Ourkizuna said...

semoga adik cepat sembuh seperti sedia kala.. sedih bila tengok anak anak kecik sakit..

Nieyl said...

Alhamdulillah...Adik kembali sihat..:)

faraherda.razalan said...

Aduhai, sy lak jdk kerisauan kat sini tp sy percaya....Adik ni tinggi smgtnye...moga lekas sembuh!

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah.. sedih tgk anak kck sakit..

Rinna said...

Alhamdullillah Adik semakin sihat.. Bagusnyaa dpt kawan cam Adik masih ingat kat kawan dan nak belikan hadiah..

makchaq said...

Alhamdulillah adik dah sembuh...
kali ni apa pulak kata doktor tentang sakit adik tu..

mysha said...

alhamdulillah KA... adik ada tunjuk good progress.. lama tak jenguk sbb bz memanjang.. bila baca entry nih rasa hepy pulak... :)

Mummydearie said...

Alhamdulillah KA, Adik dah beransur sembuh. Memang Adik ni cekal budaknya.

wantie said...

walaupun adik tak sihat sepenuhnya.

tahu dia dah baik sedikit pun dah lega rasa hati.

Queen Teratai said...

LAhamdulillah.. moga adik cepat pulih sepenuhnya yer

nea lopah said...

Allah tu duga adik sebab dia tahu adik mampu melalui nya. get well soon.

Kaseh Wee said...

sebab dia insan yg tabah , maka Allah pilihnya untuk melalui ujian itu ... semoga terus sembuh daripada penyakitnya itu . KA teruskan usaha , jgn putus asa . Ayat2 al - Quran juga syifa' ...

ALoNa CintamaniszLite said...

alhamdulillah, terharu achik lona baca citer ummi yg adek dh sihat..
Wlpn itu adalah dugaan Allah...tp acik lona tetap doakan semoga adik diberi kesihatan yg baik utk menjalani kehidupan seharian sebagai anak yg baik..sebagai kawan yg baik, sebagai adik yg baik, sebagai pelajar yg baik...amin..

Deqla Manjew said...

tabahnye adik..alhamdulillah... dah sihat.. take care yer adik..

Ibu Lala said...

Alhamdulillah adik dah sihat. Baru rs senang hati sikit kan KA.

Tihara said...

sama macam bang long saya yg demam panas dulu, Dr kata ada jangkitan kuman dalam darah..
alhamdulillah lepas tu sembuh..
harap adik juga cepat sembuh..take care

Rasp said...

kkdg kita yg belajar dari anak2 kan sis...
risau tengok keadaan anak tak sihat...
nak nak kalo admitted...
semoga adik cepat2 sembuh seperti sediakala...

Riedaffya ibrahim said...

adik memang kuat semangat...sy turut doakan adik cepat sembuh ye...

hainom OKje said...

Senalam okje datang....cari entri pssal adik...rupanya entri dia hari ni.....Syukur ada dah baik....TLBD dulu pun pernah demam lama KA....secondary infection ...kuman dlm saluran air kencing...
Semangat adik mmg kuat....

zulie ieta said...

harapnya terus beransur pulih la adik..
siyan tengok budak² kecik warded mcm ni..
take care & kuat semangat ye KA

Nazayiena Ayiena said...

Alhamdulillah,semoga adik kuat menghadapinya dan pulih sepenuhnya.

PakcikLie PCL said...

alhamdulillah Adik semakin baik. moga lepas ni terus sihat dan ceria.

Puan Kutu said...

adik mmg kuat semangat..dpt rasa keluhuran hati adik..dlm sakit tu masih fikir nk belikan org hadiah..so cute..:)

semoga adik cpt sembuh!

puteri kasih said...

syukur adik dah semakin sihat..moga adik sembuh sepenuhnya dan kembali ceria :)

Raudzah Z said...

Alhamdulillah adik dah semakin baik..keep praying KA..

Fais-SKA said...

hm adik rupanya..lama sy xjguk blog ni, smoga adik sihat2 selalu, adik dah la muda lg..nnti nk jd wanita solehah pula =) smoga adik cepat smbuh..Allah sntiasa bersama adik

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah adik dah beransur sihat. Adik memang kuat semangat.

Fiza Rahman said...

churpchurp

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah adik sudah semakin sembuh.. semoga adik akan kembali sihat seperti sediakala..

Lilynn Wifey Sham said...

gembira dengar adik dah sihat :) semoga adik kuat dan kembali heppy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...