Tabung Masa Depan ...

Friday, November 01, 2013

1st N3 Tentang Adik Yang Xde Sapa Peduli Pun Nak Komen !

SALAM JUMAAT !
He He He .. Kelakar bila baca balik N3 pertama tentang Adik
Paling Tak Boleh Tahan Xde Sapa Pun Peduli Nak Komen
Jom KA Share Balik
N3 Ditulis Beberapa Hari Selepas KA Mula Berblog 

N3 Bertarikh 31/03/2012...
Sorry, entry lambat sikit ari ni. Me @ Bukit Belacan . Takde coverage kat situ lah sebab tu yang lambat post.  Nanti saya update gambar @ tempat ini lepas banjir besar ari tu. Fuhhh....For me dahsyat betul.  Let's sokong kempen hijau selamatkan bumi kita. OKlah. Citer lain, entry pasal ni nanti2.

Sebagai parents, tentu kita bangga kalau punyer anak yang ada bakat tersendiri. Betul tak?  Macam semalam Si bongsu (pra sekolah sekarang ni) all of sudden tiba2 bagitau.

Adik :   "Ummi, Ummi..............kat sekolah dah ada 3 lukisan adik Cikgu letak kat board sekolah".
Aku :    "Baguslah, Alhamdullillah"
Adik :   "Nanti Ummi datang tengok Ok"
Aku:     "Ok aje!" (Sambil senyum lebar).

Sebenarnya aku tengok dia ni memang ada interest yang lebih bab2 melukis dan mewarna ni.  Kalau x cayer leh tengok gambar ni. Bukan gambar atas tu yer. Yang tu gambar tengah makan Sup@ Pizza Hut (Her Favourite Soup while wearing her favourite hairscaft (tq Cik Faizarys). Ha, yang ni salah satu lukisan dia but ini bukan 100% by her tapi sebenarnyer lebih kepada hasil usaha samanyer dengan En.Hubby.  Not that really goodlah, but for a kid at the age of 5+, I thinks that's already fantastic.  Beside this, she loves singing and i'll  try to upload her singing talent in a one fine day later ye! Taraaaaaaaaaaaaaaa........ the drawing!!!!


Kalau tanya cita2 bila besar. Jawapnyer nak jadi Doktor Gigi Dan Chef macam Dr. Izani (Master Chef M'sia tu).  Hurrmmm budak budak!  Dun worry dear, wat ever it is Ummi will always love & support u!
Wassalam  n Happy Weekend semua. 

( KELAKAR KAN !  PATUT LER XDE SAPA NAK KOMEN !
Paling bestnyer Adik masih lagi dengan hobi seni dier tapi
cita2 dah bertukar ke Tentera Laut & maintain sampai hari ni He He He  ) 

33 comments:

Ummi Iman said...

Daya kreativiti tinggi adik ni.. ada bakat.

Ira said...

Hehe..masa ni ira lum kenal KA lg kot. Haha... Adk mmg berbakat la.

asyifa mustaffa said...

Adik mmg minat seni rupanya...

LydSunshine said...

Okay, now pasti ramai yg komen kan? Cemana dgn adik KA? dah sihat ke dia? Dah tau ke apa puncanya?

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum dan selamat pagi

nea lopah said...

sama lah KA, sy masa mula2 ber blog tak ada yg komen pun. tp normal lah tu kan. hehe

Nurfaezah Abdullah said...

bagi fae okay je 1st entri KA pasal adik hihi.

DYatie said...

Hehehe. Biasalah KA. Baru lagi. Skrg dh famous dah!

Cikda said...

hehehe..masa ni adik lom artis terkenal..baru suam2 kuku.. hehehe.. comel la adik masa ni.. :)

Kakzakie said...

Kalau mengikuti dari dulu kakak perhati adik memang pandai melukis. Cantik tu:)

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah KA..lukisan tu cantik bagi kanak-kanak yg umur macam adik...Mana tau nanti besar jadi orang seni...insyallah...

Deqla Manjew said...

hihi.. entri lama2 mmg mcm tu kak.. deqla punye entri yg lama2 pun xde yg pedulik.. masa tu blog org x knl lagi.. huhu

Rasp said...

masa mula2 blogging dulu mmg susah skit nak ada org komen kannnn hehehehehe...

wahhhh adik memang berbakat ye sis....

paridah said...

salam KA adik dh sihat mamanya bukan main hepi ye...gtulh ibu n anak2nya. pbla ank xsihat risau sungguh.

Eye_nee said...

Biasalah KA..baru mula suai kenal kan msa N3 ni..
Macam kedai mkn jugak kan..mula buka pelanggan kurang....kemudian bertambah pelanggan..kalau masakan sedap org kunjungi dan makin bertambah....kemudian tu menyusut sedikit...bila ada masakan baru....bertambah pula pelanggan baru...yg penting Taukeh kedai kene bermulut manis lah kannnnnn....

Apa yg saya merepek ni KA....

Semoga ADIK bertambah sihat yer sis..Sampaikan Salam saya tuk ADIK....

Shark Kay said...

gambar bukit dan burung wajib ada,
matahri pulak xdek tu.
hehe..
tringat lukisan waktu kecik2 dulu,
menggamit memoro tgk lukisan adik nie.

mysha said...

Uih.. nak jadi TLDM adik yer kak.. Chaiyok2 adik...

Lukisan adik tu klo nak dicompare ngan sha lagi cantekk lukisan adik.. hehehe

Nazayiena Ayiena said...

Mungkin masa tu blm follow blog KA lg kot,apa2pun pandai adik melukis....

suri said...

masa kecil suka lukis rumah. ada pokok ada sungai. pandai boleh tampal tu

aTieYusof Family said...

Mmg ada bakat seni adik ni...
pandia lukis tu...:)

faraherda.razalan said...

Samalah mcm sy. Suke beno melukis kampung, siap ade sawah padi. Pastu belakang tu ade gunung ganang. Hehehehe....

eima said...

ai rasa ai tk dtg komen kompom sbb ai tak penah buka blog u lagi

Mummydearie said...

Si Abang pun suka melukis juga tapi takdalah berbakat sangat macam Adik ni. Tang cita-cita tu memang tak menahanlah budak-budak sekarang ni. Abang nak kerja jadi bos sain cek aje.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

masa tu aiza tak kenal KA lagi kot.. hehe.. semoga cita-cita adik untuk menjadi tentera laut akan tercapai.. cantik hasil lukisannya..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Cantek lukisan adek
Gud job sweetheart❤️👍

Haryati Faizal said...

bagusnya...kira oklah tu pandai dia imagine ye...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Biasa la bdk2...depa suka tukar cita-cita...ikut mood kot.hihi

wantie said...

lamanya entry ni. masa ni tak follow KA lagi rasanya.


ya, adik memang berbakat.

Bin Muhammad said...

Komen saya di entri ini diterbitkan dlm entri istimewa...bolehlah lihat sendiri ya KA.

Aku Penghibur said...

cantik gambar adik lukis.. kalau acik jd cikgu adik bagi 10 bintang :)

Fais-SKA said...

hu3 harap adik jd doktor gigi =) tntera laut cm xsesuai je dgn prmpuan..adik ada bakat seni..nnti pasti pandai melukis..mnyanyi pn pndai ye he3

Yumida Huda said...

cantik lukisan adik..berseni..even di usia 5 thn
moga adik cepat sembuh

Maszie Fatah said...

adik mmg berbakat...rajin mkn ubat ye moga cepat sembuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...