Tabung Masa Depan ...

Thursday, November 28, 2013

Apa Sajelah Kerja Adik Ni !

Adik ni memang jenis x duduk diam.  Ada2 aje yang dier nak buat
Dan ada2 aje yang terlintas di fikiran dier.  Ingat lagi dier mintak bekas bunga telor milik KA
Mesti nak tunjuk kerja tangan dier lagi lah tu.  Bila ditanya jawapnyer Adalah !
Tup2 bawak bekas bunga telor tu.  Dah siap berisi tisu putih sambil bagitau macam ni
Adik :  Nah, Ummi bau ni wangi tak ?
KA : (Sambil bau) Memang wangilah !
Adik :  Ha, yang ini la kita panggil tisu wangi.
KA : Adik beli ke ?
Adik :  Eeee... mana ada, buat sendiri lah !
KA : Macam mana cara yer, cuba bagitau ?
Adik :   Tapi Ummi jangan marah yer !
KA :  Ermmmm...
Adik :  Mula2 Adik ambil kertas tisu Ummi tu,
 lepas tu Adik ambil Downy Ummi tu
Adik campur air, masukkan dalam botol spray tu.  
Lepas tu Adik spray2lah kat tisu2 ni.
Lepas tu Adik tunggu kering sekejap.  
Adik letak sikit bedak Ummi, pas tu tepuk2 sikit.
Tunggu sekejap.  Lepas tu bila dah kering betul, 
Adik lipat dan iron lah ! Jadilah tisu wangi !  Wangi kan ...
KA : Habislah segala benda barang Ummi Adik pakai yer !
Adik :  Ala sikit je, Adik buat untuk Ummi ni !
Kalau beli mahal ni Ummi.....
KA : Adik ni macam2 lah kerja dier !

21 comments:

Haryati Faizal said...

amboi...cerdik jugak adik ye...

Rinna said...

Wahh rajin dan kereatif adik yer..siap iron lagi.. :)

encikarman said...

boleh buat menantu nih

wantie said...

syabas adik. alahai ni la kan anak perempuan namanya. kalau T si Naiim tu tak lepas lagi untuk dia main Iron tu.

sebab that day dia Iron duit RM5 sampai keremot.

bayangkan kalau dia iron baju. takut terbakor.

suri said...

ada akal mesti bijak guna meh heee..

pst..3kali isi hadiah heee

nurbijen said...

pandai pulak adik guna iron... auntie pun nak jugak tisu wangi adik :)

suka suka said...

Tak pe la downy tu..anak saya.... setengah botol minyak wangi habis gitu aje.

DYatie said...

Bijak Bijak...

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Kreatif.

Nastyna said...

banyak nyer dia buat, untung KA adik suka DIY semua ni. nnt boleh la tunjuk dia video2 kreatif tu sumer mesti dia suka buat.

C'Jai said...

Pekabar KA... lama tak dtg sini bc kisah adik...
akak 'hilang' seketika...
Apapun adik mmg kreatif...otak sentiasa berjalan..

MystoryPic said...

aikkk pandainya.... adik belajar kat mana tu???

❤Kamsiah❤ said...

amboii..pandainya adik mencipta tisu wangi sendiri..anak saya suka campurkan downy kedalam botol febreeze..dia kata bertambah wanginya

izan mama mia said...

bijak n panjang akalnya

Sylarius Yusof said...

Cerdik betul. Entah mana la si Adik ni dapat idea nak buat tisu wangi tu. Hehe

Umi Qi said...

pandai yer adikkkk...siap sembur downy dan serika semula tisu itu.....bijakkk tau anak KA nih....senyum umi Qi

LydSunshine said...

kreatif ni biasa berjaya dlm perniagaan. boleh geng dgn macik lyd la suka diy. tapi macik lyd belum berjaya lagi dlm bisnes. hehe.

Fiza Rahman said...

Rajin betul adik ni yer. Ada jer kerjanya yer kak ☺☺

Puan Kutu said...

panjang akal adik ni..budak yg kreatif cmni biasanya mmg cerdik..pandai adik!

Mummydearie said...

Baguslah Adik ni. Boleh menjimatkan kos cam ni. Takpa ambil ajelah barang-barang Umi. Pasti Umi tak marah pun :D

Deqla Manjew said...

hahahaha... padanlah wangi... adik2... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...