Tabung Masa Depan ...

Friday, November 15, 2013

BerMarathon Cerita Adik Aje Hari Ini !

KISAH UJIAN UPGRADING SILAT ADIK
Ingat tak N3 tentang Ujian Upgrading Tali Pinggang Silat
Buat Adik petang Rabu tu
KA & En Hubby  yang kecut2 perut takut dier terlupa step
Tapi Adik maintain relaxs aje
Sempat lagi dier makan2 sebelum hadapi 3 ujian
Ulang2 kali KA ingatkan jangan lupa baca "Bismillah, Adik !"
Elok2 je bila nama dipanggil
Boleh lagi dier kata kat KA macam ni
" Steady Intan Payung, Steady Intan Payung hehehe !"
In Shaa Allah, Adik yakin lulus
Berpeluh2 dier lepas 3 ujian tu semua 
Dan keputusannyer akan diberitahu nanti 
Tak sabar dah nak pakai tali pinggang biru yer Adik !

KISAH HARI KECEMERLANGAN DI SEKOLAH KEBANGSAAN 
Ini pulak kisah Adik di Sekolah Kebangsaaan semalam
KA bercuti temankan Adik ke Sekolah untuk terima hadiah
Sama2 dengan En Hubby & my mum jugak
Ingat tak Adik ambil peperiksaan ni waktu mula2 sakit 
Dan sebelum diadmit wad kali pertama
Keputusan peperiksaan Adik, Alhamdulillah
Adik dapat tempat kedua, dan terbaik dalam Matematik & PJK
  Sempat jumpa dengan Guru Kelas Adik
Komennyer tentang Adik di kelas
Adik ok, bijak & mudah terima pelajaran
Satu lagi Adik & kawan dier yang dapat tempat pertama tu
Dapat 5A untuk mata pelajaran teras UPSR
Dan telah berjaya mencapai band yang baik
Lagi satu kata Cikgu Adik
Beza Adik dan kawan dier yang dapat tempat pertama tu
Hanya berbeza markah English dengan 2 - 3 markah aje
 Kebetulan semalam hari keputusan UPSR diumumkan
Adik tanya KA " Kenapa ramai sangat yang menangis Ummi ?"
KA jawablah " Ada yang nangis gembira, ada yang nangis kecewa "
Adik tanya lagi "Kenapa pulak menangis kecewa?"
KA jawablah "Sebab mungkin x dapat capai apa yangdiharapkan!"
Selamba Adik jawab balik
" Oh, Macam tu ke, kalau Adik nanti 
Adik mesti nak nangis gembira sebab dapat 5A !"
Cepat2 KA jawab balik "Baguslah macam tu, tapi cakap aje pun tak guna Adik,
 kita kena usaha, barulah boleh berjaya!"
" Oh, itu mestilah Ummi !" jawab Adik sambil sengih2 !

CERITA DI SEKOLAH AGAMA PETANG
Ingat lagi tak Adik ambil peperiksaan kali ini
Dalam keadaan kesihatan yang sangat2 tak mengizinkan
Sedaya upaya dier menahan semua kesakitan 
Janji dapat ambil & habiskan kertas peperiksaan 
Sampailah sehabis ujian Adik terus diadmit kali kedua
Sebab condition dier yang sangat2 lemah
Even keputusan kali ini agak menurun sedikit berbanding biasa
Sebagai ibu, KA sangat2 berbangga
Walaupun Adik hanya dapat tempat ke 6 saja
Tapi semua matapelajaran dier berjaya dapat A kesemuanyer
Bezanyer di Sekolah Agama ni
 Tiada hadiah untuk semua matapelajaran terbaik
Jadinyer, semua pelajar terbaik dari no 1 ke no 10 dalam setiap darjah
Akan menerima penghargaan dan hadiah
Jadi Adik dapatlah juga .
Tahniah untuk Adik dan terus kena berusaha lagi yer !
 Yang lucunyer kawan Adik yang dapat tempat pertama 
Di Sekolah kebangsaan dapat tempat ke 5 pula
Di Sekolah Agama, macam janji2 aje dengan Adik yer !
Siapa namanyer dik... Zhaim yek hehehe....

PENUTUP N3
Apapun again sebagai parents
Mesti terus & tak putus mendoakan kejayaan anak2 kita 
Mudah2an kejayaan akan menjadi milik Along, Angah & Adik juga
In Shaa Allah
Di dunia & di akhirat juga hendaknyer!

34 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tahniah adik :) semoga terus berjaya dlm hidup :)

wantie said...

bestnyer jadi KA. adik membuatkan KA menguntum senyuman terukir di bibir dan juga di hati.

adoi... dah janji ngan Naiim, kalau result elok nak belikan dia kereta kontrol.

ha..hambek ko. kena start survey la ni.

Rai Ourkizuna said...

comelnya adik bersilat.. bagus kecik2 belajar ilmu pertahan diri..

Mummydearie said...

Tahniah Adik. Memang pandailah Adik ni walaupun sakit tapi tetap juga turun naik pentas terima hadiah.

ummuaidan said...

tahniah adik..semoga sentiasa cemerlang auntie doakan.)

Kakcik said...

Tiada ibubapa yang tidak mahukan anak mereka berjaya, kan? :)

Knor said...

tahniah bijak anak KA NI..walau sakit tempoh hari ye...


tahniah dr aunty nor..

Fiza Rahman said...

Tahniah adik. SMoga terus cemerlang.

Smart lah adik dgn baju silat dia tu.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah di atas pencapaian adik di dalam akademik dan kokurikulum.. semoga terus berjaya pada masa akan datang..

Haryati Faizal said...

tahniah tuk kejayaan anak KA ye..

Mimi Azirah said...

sy pun bercita cita nak anta anak2 dara sy masuk silat ble dh bsar nti

paridah said...

tahniah adik...seronok membaca kisah adik yg comel ni...

Queen Teratai said...

tahniah adik.. bangga KA kan...

Kakzakie said...

Tahniah buat adik!

1. tahniah satu utk silat
2. tahniah kedua utk kejayaan sek kebangsaan
3. tahniah ketiga utk sek agama walau adik tak sihat masih top 10!

ummiross said...

Tahniah adik atas semua kejayaan,insyaAllah dengan berkat doa ibu bapa adik akan terus berjaya dunia dan akhirat.
Segak sungguh adik dengan baju silat tu!

Nurzakiah Hanum said...

tahniah2

BM said...

Semoga tahun hadapan menjanjikan kejayaan yang lebih cemerlang. Tahniah adik.. :)

Qhaifa Nur said...

tahniah adik....
moga terus cemerlang lagi...

Deqla Manjew said...

tahniah adik.. suka tgk adik dgn baju silat tu.. perghhh x berani la budak2 lelaki nak dtg dkt kat adik..hihi..

Farah Waheda Wahid said...

wah adik masuk silat bagus... aunty suka suka suka...

Aku Penghibur said...

aloo comelnya adik :) pandai dan hebat bersilat :)

Yumida Huda said...

tahniah adik
comel je pakai baju silat

Gieyana said...

Tahniah adik..moga makin succes k..:-)

hainom OKje said...

Adik dah mmg bijak...walaupun sakit tetap dapat keputusan yg baik...tahniah adik!

Lilynn Wifey Sham said...

ololo.. comey tembam nya adik dengan baju tu.. tahniah adik

Nastyna said...

Steady intan payung...steady intan payung hahahaa ada jer keletah adik yg mencuit hati tau. Suka cara adik ni, sempoi jer, cool. Tahniah adik, such a bright girl u are ;)

adrianna syaz said...

Tahniah adik..semoga trus berjaya dlm apa jua yg adik lakukan :)

ANIM said...

bila sihat...laju je aktiviti dia ya,alhamdulillah..

tahniah adik

Sue PeLik said...

tahniahhh!! hehehe bestnyaaa bangga jer mak dia yaaaa hihihi

Rosmiza Ali said...

Kuat semangat adik ni.. Semoga adik membesar menjadi anak yang cemerlang dan berjasa kepada ibu bapa, agama, bangsa & negara! Amin.. =)
http://miezashaklee.blogspot.com

QasehnyaRania said...

alhamdulillah.tahniah buat adik
sronok tgk anak anak member dah masuk sekolah. huhu

Shaiful Zaidi said...

Tahniah adik.moga terus berjaya dengan cemerlang.

Cik Kay Jue said...

wah hebat ar anak KA... Tahniah buat anak KA.. :)

Ena's Stories said...

Alhamdulillah..tahniah adik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...