Tabung Masa Depan ...

Thursday, November 21, 2013

Bila Adik Bekerja !

Hari ni Adik ikut KA ke Office
Pagi2 lagi dah bangun bersiap segala
KA benarkan ikut sebab ari ni kerja kurang busy sikit 
Duduk di satu sudut tanpa KA peduli apa yang nak dibuatnyer
KA bawakan juga netbook takut Adik kebosanan
Tapi lain pulak kerja dier ...
 Tak sampai sejam duduknyer pun
Adik dah hulur yang ini & tunjuk pada KA
 KA : Apa ni ?
Adik :  Ini penanda bukulah.  Adik buat simple2 aje, Sebab kat office Ummi ni, 
barang banyak xde. Nak color2 susahlah !
KA :  Ada2 ajelah kerja Adik ni. Bak sini Ummi tengok !
Adik :  Ummi tu nak amik gambar letak dalam blog lah tu. 
KA : He He He
Adik :  Banyak lagi Adik nak buat ni.. Rasa2 ada orang nak tempah tak ?
KA : Adik, Adik.....
 ( Macam tulah Adik, memang xleh duduk diam, ada2 saje kerja & idea kreatif dier ! )

37 comments:

Kakzakie said...

Budak perempuan macam itulah KA. Kalau dah letih baru terlena sekejap..

Pandai adik buat penanda buku ye:)

Nurzakiah Hanum said...

cute

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kreatifnya adik.. :D

Qaseh Wee said...

baiknya dia wat keje sendiri ...

Rai Ourkizuna said...

rajinnya..

yana aina said...

bagusnya buat benda berfaedah .. ada bdk tue klu dpt notebook tak pandang benda lain dh ^^

Kisah Si Dairy said...

kreatif ye dia....buat lagi....ye adik...bestkan teman mama dia pi kerja...

asyifa mustaffa said...

Kreatif sngt..!

ZazaMyMoon said...

girl mmg mcm tu kan KA.. mcm2 kreativiti yang diorang buat!!

Sylarius Yusof said...

Time-time cuti sekolah ni memang biasa parent bawak anak ke ofis. Elok jugak bagi exposure kat anak tentang suasana tempat kerja parent.

lizz said...

kreatif adik..cute sangat penanda buku tu...

ummuaidan said...

baguslah adik pandai memenuhi masa drp dok main game computer jer kan baik buat sst yg kreatif..:)

fazitaismail said...

bdak2 mcm tu kak..
kreatif jgk si adik tu..
xper biar je dia explore dunia dia..
hehe

Nurfaezah Abdullah said...

hehe nanti bila dah bsr sikit bblh ler buka online biz jual creative gifts etc :)

Maria Firdz said...

Kreatifnya adik... :-)

hainom OKje said...

Of course adalah adik yg nak membelinya MAMA! hehe

adyna said...

Isi masa terluang ;)

Cikda said...

ada bisness minded la adik nih.. boleh dia terpikir ada org nak beli..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bagusnya adik....kreatif ... xde lah dia bosan ade je benda dia nak buat!

paridah said...

BUDAK2 LA NI MASA HBS DGN IPAD JER ADIK PULA SUKA GERAKAN MINDA N OTOTNYA...BAGUS

Ira said...

kreatifnya adik..
ada je idea dia..
blh bt bisness mcm2 ni.. hehe

Rizziela said...

Bagusnya dia..kreative

Deqla Manjew said...

bgsnya adik ikut umi ke opis dok diam jer melukis.. x mcm bebudak lain.. suka berlari x reti dok diam.. huhu..

wantie said...

beza betul sikap adik ngan si Naiim. kalau Naiim tak de nye nak play around with kaler kaler ni.

mungkin sebab dia lelaki kot, so permainannya yang lasak je la.

suka tengok adik, sangat sangat kreatif.

Nazayiena Ayiena said...

Kreatifnya adik...

LydSunshine said...

rajin betul adik ni. Kalau nak tempah, adik nak cas berapa sekeping?

aTieYusof Family said...

wah! kreatif betul lah Adik ni..dlm duk diam sempat lag buat book mark tu kan..:):)

Queen Teratai said...

baguslah dia berkreativiti mcm ni KA... Dulu zaman sekolah pun suka buat penanda buku sendiri.. perempuan gamaknya kan. mmglah rajin.

Amanda Suria said...

Boleh gang dgn dania...tandanya dia sgt2 bijak KA

Yumida Huda said...

rajinnye adik
kreatif n inovatif
boleh buat carta keje umah mcm ni, nampak cantik

Nastyna said...

bakal usahawan berjaya ni, insya Allah. at least dia ada benda dia buat, ada usaha dia untuk sentiasa maju.

adrianna syaz said...

Kreatif adik..truskn usaha ya dik :D

Raudzah Z said...

Good girl..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pandainya adik, kreatif :-)

QasehnyaRania said...

bagus adik ni.
pandai guna masa terluang yg ada

Mummydearie said...

Budah-budak memang tak reti diamlah, KA. Energy banyak. Pakai bateri tahan lama, kan.

J.Syazwana said...

ahahaha comelnya!
bijak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...