Tabung Masa Depan ...

Wednesday, November 06, 2013

KA Pulak Nak Lompat Jerit Bila Adik Dapat Capai Target !

Kalau dah biasa baca blog KA
Pasti tau yang Adik agak lemah dalam mata pelajaran Bahasa Arab
Berbanding mata pelajaran lain 
Baik di sekolah kebangsaan mahupun di sekolah agama petang
Paling tinggi pun Adik pernah dapat adalah 88 %
Target Adik nak score sekurang2 90% untuk Bahasa Arab
Faham2 ajelah KA & En Hubby bukannyer terror bab2 Bahasa Arab ni
Jadi apa yang boleh kita buat
Bantu Adik ulang kaji sebaik mungkin dan mendoakan
Tau2 aje Adik bawak balik kertas ujian Bahasa Arab
Untuk peperiksaan akhir tahun baru2 ni sambil senyum2
Even tak 100 % KA sangat2 bangga
Lagi2 Adik menduduki peperiksaan kali ini
Dalam keadaan dier yang tak sihat hari tu !

KEPUTUSANNYER....
BAHASA ARAB DI SEKOLAH KEBANGSAAN = 94 %
 

 BAHASA ARAB DI SEKOLAH AGAMA = 96 % 

Sambil hulur kertas sambil Adik bercerita
" Ummi nak tau tak, Adik ingat je pesan Ummi ! 
Mesti kena baca bismillah banyak kali
Bila nak jawab tu baca bismillah lagi
Kalau kita tak sihat lagi kena doa banyak2 kali
Nanti kita boleh jawablah dengan tenang je !
Eeee...Memang betullah cakap Ummi !"  

 Tahniah Adik !
Rasa nak melompat jerit gembira bila tengok result Adik 
Keputusan penuh tak keluar lagi 
Tapi mata pelajaran lain KA taklah bimbang sangat 
Sebab tau Adik pasti akan buat yang terbaik 
Nanti2 KA update yer !!!
  
( BW nanti sibuk dengan kerja yg bertengket2 ni hehehe )

37 comments:

asyifa mustaffa said...

tahniah adik...

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah :)

paridah said...

TAHNIAH ADIK...PENCAPAIAN YG SGT MEMBANGGAKAN...KEJAYAAN ANAK2 ADALAH BERKAT DOA IBUNYA JUGA...DISAMPING USAHA KERAS.

Rasp said...

wahhhhh alhamdulillah...
mau tak hepi sis...
i pun tumpang bangga ooo...

tapi betul tu...
i & hubby pun tak pandai B.Arab...
so risau jer kan bila anak2 amik exam B.Arab....
hanya mampu berdoa dorang leh buat...

lizz said...

tahniah dik...autie tompang happi tau..

Acik Erna said...

Tahniah adik dan KA..

Nurzakiah Hanum said...

good moning :)

ZazaMyMoon said...

ALhamdulillah.. dgn keadaan adik yg tak berapa sihat pn.. adik ttp dpt membuktikan pada KA.. congrats adik!!!

Kakizan Omar said...

Tahniah Adik.. :D

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah tahniah buat adik, semoga kecemerlangan adik berterusan...aunty doakan... memeylah umi yang akan suka bila anak berjaya kan...mana umi yang tak suka...

Queen Teratai said...

THANIAH ADIK... BERKAT IKUT CAKAP & PESAN MAK TU...

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..tahniah adik

Mummydearie said...

Tahniah Adik! Dalam pada tak sihat pun masih mampu dapat score yang baik. Bagus betul Adik ni!

Kakzakie said...

Tahniah Adik!!.. Walau tak sihat tapi adik memang pandai..

Ann Ishak said...

tahniah adik, sungguh pun adik demam hari tu tapi adik dah buat yang terbaik...alhamdulillah

p/s: ummi boleh lompat sama2 dengan adik dekat rumah petang nanti ye. paling best sekali, jangan lupa up gambo kaki yang sedang melompat hiksss ;)

Lilynn Wifey Sham said...

tahniah untuk adik ..

Lilynn Wifey Sham said...

tahniah adik :)

❤Kamsiah❤ said...

tahniah Adik..inshaa ALLAH pencapaian makin baik dari masa kesemasa..

wantie said...

Tahniah adik. Wah ..T turut bangga. sakit sakit pun adik dapat score.

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

wahhh.. pandainya adik.. tahniah adik.. moga pencapaian adik akan terus meningkat.. inshaaAllah amin..

Mrs Velentine said...

tahniah adik..done inti

Deqla Manjew said...

wahh .. terer la adik..tahniah! berkat baca bismillah gak tu.. alhamdulillah adik ingat pesan uminya.. ;)

faraherda.razalan said...

Tahniah Adik! Bkn sng nak score bahasa Arab tu. Tumpang hepi!

KY Atie said...

Alhamdulillah..berkat berusaha, pasti berjaya

ummuaidan said...

alhamdulillah..tahniah adik.mmg hebat..:)

eMMe said...

wah! 96% dik!
Tahniah...bangga punye anak yg cemerlang dlm pelajaran..kan KA.. berjaya didik anak...

Alhamdulillah...

Tihara said...

tahniah adik, adik memang bijak..
:)

BM said...

Alhamdulillah...Tahniah Adik, hasil usaha sendiri dan berkat doa seorang ibu. KA dan Adik berhak untuk gembira! Saya tumpang ye... :)

Qashmere said...

tahniah! Pandai nye adikkkkkk!!!

Maria Firdz said...

Tahniah adik...

KA jgn lompat depan adik plak... Heee

ALoNa CintamaniszLite said...

A+....tahniah adik...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah adik.. semangat adik memang kuat.. :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Tahniah Adik...:)

N.Aima K said...

alhamdulillah terer lah adik nih

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Tahniah adik.

Khai♥Rin : anies said...

felicidad adik!!

Raudzah Z said...

Alhamdulillah buat adik dan juga KA..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...