Tabung Masa Depan ...

Monday, December 16, 2013

BerMarathon Pendek Cerita Cuti2 Seminggu KA

Seminggu berlalu dah & cerita2 cuti KA part 1
Diringkaskan sebab kalau tidak
Akan jadi cerita seribu satu malam lah pulak
Bermula dengan 3 - 4 hari yang pertama
Hari riang ria bersama keluarga
Me & My family, My 1st sister & family,
My 2 younger sisters & My 2 younger brothers
& My Mum pun join sama 
Sebab cuaca yang asyik hujan aje
Dan keadaan kesihatan my mum yang tak mengizinkan sangat
Jadinyer bercuti tak jauh mana ke PD aje
Menginap di apartment 4 bilik PNB Ilham Resort  ler

Memang oklah tempatnya
Tapi bagi budak2 asyik dok bertenggek dalam pool ajelah kerjanyer
Lepas tu jalan2 ke laut bila petang menjelma
Macam tulah bila 3 dara pingitan ni bertemu

Aktiviti mensumbangkan suara macam biasa mestilah ada
Selain sessi tonton movie hehehe
Sehabis percutian meneman En Hubby ke dentist
Bab2 gigi ni memang seriaulah sikit
Jadi gambar2 memang xde ambik
Tapi sempat juga masakkan lauk kegemaran
Tempoyak Ikan Patin Daun Kesom
Sakit2 gigipun pulun makan sampai licin tu !
Siap berebut2 dengan ALONG & ADIK lagi ..
Nak resepi nanti2 KA share yer~
Sempat lagi ke Putrajaya waktu cuti2
Meneman En Hubby & Along buat IC baru
Bawak pulak budak2 ni sekali
Aduhai memang main ajelah keja depa ni
Sementara mereka menanti !

Elok2 nak keluar dari sini
Ada pulak yang menghulur rezeki
Penuh tangan membibit beg plastik kuih ni
Ni ha sebahagian yang diberi... ada banyak lagi  !
Sebab siap ICnya tu keesokan hari
Bermalamlah semalam dulu di rumah one of my sis
Jadi malamnya lepak santai di dataran putra
 Sambil citer2 & makan2 with my sister2 !
 Weekendnya pulak memenuhi jemputan ke rumah my cousin
Untuk majlis kenduri tahlil & doa selamat
Yang datangpun hanya saudara mara yang rapat & terdekat aje
  Cuti seminggu pun rasa macam tak cukup aje
Nanti kalau ada masa
KA ceritakan lebih lanjut yer !

Terima kasih pada semua yang tinggalkan komen di N3 N3 KA YANG INI !
Ada 52 komen semuanye tu
Sah2lah pening nak pilih yang terbaik kan ADIK !
Nanti KA umumkan 5 pemenangnya yer ! Mungkin lambat sikit .....
Sebab minggu ni busy, minggu depan cuti lagi, In Shaa Allah
Sekali lagi TQ sudi terus membaca !

( Hari ni sah2lah busy lagi ! Sebab kalau plan menjadi 
nak ke Johor pulak next week untuk
cuti2 part 2 pulak hehehe ! )

42 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer..penuh aktiviti..

Nurzakiah Hanum said...

enjoy

ummuaidan said...

wah penuh ngan aktivtilah KA mmg berbaloi cuti..

Chic Na said...

seronoknya macam2 aktiviti ada.. meriah sungguh.. :)

paridah said...

seronoknya bercuti bersama famili setiap detik dihargai sebaiknya bukan mudah nk dpt brsama krna kesibukn masing2...

Khai♥Rin : anies said...

ooo KA bersukaria dgn family ya...tumpang seronok tgk aktiviti mcm ni...

Rai Ourkizuna said...

meriah dengan aktiviti sungguh percutian KA.. best

Kisah Si Dairy said...

banyak aktiviti KA semasa bercuti nie kan.

Maria Firdz said...

seronok buat aktiviti brsama klurga.. smggu pun rasa sehari je kan..

Sally Samsaiman said...

amboi KA! mmg quality time sungguh dgn family...bagus! alhamdulillah :)

LydSunshine said...

KA, siapa yang bagi kuih sampai setambun macam tu? murahnye rezeki. heheh...

Ummu Amar said...

terasa ke'marathon'annya :)

hazwan hairy said...

jadual padat ea kak..haha..best2 luangkan msa..

Ibu Lala said...

Bestnya byk cuti. Nk resepi msk tempoyak tu leh x. Meleleh ayaq liuq dah ni. Dah la pose.

wantie said...

best nye kalau dapat bercuti. takkisah le dekat pun tak pa. yang penting masa yang kita luangkan bersama sama tu. betul tak?

ANIM said...

memang marathon sungguh, KA..
saya tak pernah lagi bawa 2 Abdul p PD..huhu

Zura@Iwan said...

penuh xtvt KA ye..
neway mmg best kan
dpt spend time bsama fmly tsyg..

aTieYusof Family said...

Seronok nya bercuti2 bersama family..kiranya marathon cuti2 lah ye..:)

Nieyl said...

wah!best nyer berjalan :)

aizamia3 said...

indah memori tu bila dapat peluang bercuti bersama2 keluarga.. ;)

Knor said...

Penuh dan padat aktiviti KA ye..

Qaseh Wee said...

saya nampak kuih2 tu trus kecur jer ... hahahaaaa .

Dhia Dirham said...

salam kenal KA :D

Mrs Velentine said...

bestnya bercuti kak...wah mmacam kembar tiga dah tengok gambar tiga budak tue

Mrs Velentine said...

done nuff

lizz said...

seronok sekali sekala penuh ngan aktiviti dengan family kan...

Ema Johari said...

memenuhi program cuti sekolah yer kak..anak-anak happy semuanya

Acik Erna said...

acik je yang belum bercuti keman mana KA..hujan dan yang utamanya..kena siapkan kena yang last minit

Kakzakie said...

Itu dia puas mengukur jalan KA hahaha... yg paling suka anak-anak dara pingitanlah ye:)

Rinna said...

Seronoknyaa cuti2 dengan keluarga yer KA..

Tengok patin masak tempoyak tuh sedapnyaa.. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

seronoknya sesekali dapat bercuti macam ni.. anak-anak pun semua happy saja.. :D

Raudzah Z said...

Meriah KA...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok bila bersama keluarga akak kan. Gembira rasa hati bila dapat bersama-sama.

TiranaAduka said...

salam sis ka
Meriah dan seronok.

Umi Qi said...

KA suka tgk masakan tempoyak ikan patin....sedap yer...percutian menarik di PD sonok sgt2 Umi QI tgk :D

KA nanti share resepi ye...nak try buat style KA

baby comel said...

Wah kak KA, rangkuman seminggu ni. Macam2 benda buat eh

hainom OKje said...

Okje pun marathon jugak komen ni hehe....Apartment tu...club punya ke KA?
Nak buat ic si SA jugak ni....tak boleh baca.. chip rosak le tu gamaknya...
JA dtg pakai Hp...tak leh nk menderma....

BM said...

Amboi KA...seminggu cuti pun xcukup lagi...hehe
Seronok bercuti lama2 tapi bila nak kerja blik tu yg berat sgt rasanya

Deqla Manjew said...

wahhh syoknyer... laju jer kan akak update entri percutian.. deqla lom smpai mood nk update psl g kelate baru2 ni.. haha.. tgu story jadi basa la.. boleh? ;p

Deqla Manjew said...

*basi

Mummydearie said...

Dah khatam baca menurun ni. Phewww, berpeluh gak nak habiskan entri KA terbalik gini. Syok kan bila dapat bercuti beramai-ramai dengan keluarga. Lepas ni leh sambung cerita Johor Part 2 cepat2. Awal tahun saya dah mula membusy balik takut tak terkejar nak bw nanti :)

Fiza Rahman said...

Penuh aktiviti yer kak. Bestnya dpt bercuti & berkumpul ramai2 mcm nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...