Tabung Masa Depan ...

Friday, December 20, 2013

Halwa Telinga Adik Waktu Cuti2 !

SALAM JUMAAT
Kalau ada yang tertanya2 result ALONG
Apa yang KA boleh cakap Alhmadulillah lah
Tidaklah cemerlang sangat tapi tidaklah sampai mengecewakan
Itu aje yang boleh KA bagitau sebab ALONG x nak heboh2 !
Hrmmmm.....
Entah kenapa Adik pulak sibuk layan lagu2 OPICK
Darilah waktu cuti2 seminggu tu
Suka sangat lagu Rapuh hinggalah ke lagu Ya Maulana
Even dalam kereta dalam perjalanan hari tu
Tak habis2 melagukan lagu2 OPICK ni
Bila ditanya sebab apa
Jawab Adik ringkas "Adik sukalah, Sedap apa lagu2 dier ni !"
Lepas tu Angah pula menyampuk kat sebelah
" Adik suka sebab lagu2 ni ada ciri2 keislaman & keagamaan kan,
Angah dulu kecik2 suka jugak, tapi lagu2 nasyidlah  !"
Adik jawab balik " Betullah kot tapi lagu maulana ni mcm ada rap2 sikit, tu yang best !"
Oklah , Khas untuk Adik yer lagu ni

YA MAULANA

 
Maulana Ya Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa

Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa
Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa

Engkau pemurah, Engkau penyayang
Engkau Allah, Allah Yang Maha Dermawan
Yang Maha Kaya, Yang Maha Memberi
Mengabulkan setiap doa dan harapan

Segala duka hatiku hilang hilangkan
Semua salah dosaku mohon ampunkan
Airmata lukaku hapus-hapuskan
Doa hari-hariku harap kabulkan

Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa
Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa

Engkau pemurah, Engkau penyayang
Engkau Allah, Allah Yang Maha Dermawan
Yang Maha Kaya, Yang Maha Memberi
Mengabulkan setiap doa dan harapan

Segala duka hatiku hilang hilangkan
Semua salah dosaku mohon ampunkan
Airmata lukaku hapus-hapuskan
Doa hari-hariku harap kabulkan

Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa
Maulana Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Birahmatika Yaa Rabbi La Taqtho' Rojanaa

Segala duka hatiku hilang hilangkan
Semua salah dosaku mohon ampunkan
Airmata lukaku hapus-hapuskan
Doa hari-hariku harap kabulkan

Maulana Yaa Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Yaa Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa
Yaa Maulanaa Yaa Sami' Du'anaa

( Ummi pun minat juga lagu2 OPICK ni ADIK ! )

( In Shaa Allah KA akan bercuti2 part 2 minggu depan, 
Ke Johor pulak, kalau x sempat BW harap faham yer ! )

30 comments:

Rizziela said...

Tahniah

anak2 sy pun suka lagu ni

Aisy Nasiha said...

Tahniah kepada Along.. dia pasti dah buat yg terbaik tu..

Lagu opik yang doa buatmu sayang, adik suka tak? Yang tu saya cukup suka..

Nurzakiah Hanum said...

moning

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah! apa pun keputusan Along terima dgn redha kan KA..:)
boleh lah geng.. sy pun peminat tegar lagu2 Opick...

:: Mrs.Eady :: said...

layann..

Mimi Azirah said...

Bagus adik....lagu2 opick memg best

Kakzakie said...

Adik dah pandai menghayati lagu yg baik liriknya...

asyifa mustaffa said...

Tahniah buat Along...walau apa pun resultnya...
Pandai dah adik menghayati lagu ye..:)

aizamia3 said...

Tahniah buat Along..
teruskan lagi usaha anda..

lelamaisara said...

tahniah pada Along...
eh nak p johor ke..meh la jumpe kite di batu pahat..hehehe

eima said...

bagus la suka dgr lagu2 islamik .. kite nyanyi sama ... inyaAllah pahala zikir pun dpt

mama aryan said...

salamt jumaat KA...

selamat bercuti2 lagi ye

lizz said...

sedap lagu ni KA..

wahida said...

tahniah along...

Kisah Si Dairy said...

SUKA dengar lagu lagu dari opic...syahdu sungguh.

Zura@Iwan said...

apa2 pon tahniah Along

sedap2 kn lagu opick ni

Khai♥Rin : anies said...

btw TAHNIAH ALONG!

acik idah said...

Apa pun Tahniah buat Along & parents.. :)

Mummydearie said...

Tahniah buat Along!

Wah, KA ada jalan-jalan Part 2 ni yang jealous nih. Yalah cuti sekolah pun dah nak ke penghujungkan.

Chic Na said...

apepun tahniah untuk along..

pandai adik pilih lagu.. memang best!

Pha Is said...

alhamdulillah..

Raudzah Z said...

Tahniah untuk along..tak pa kalau tak best sangat pun ..cuba lagi for SPM k!!!

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

best lagu-lagu opick.. anak saudara aiza pula keputusan pmr dia tak ok sangat..

wantie said...

Tahniah Along.

best tau lagu ni. kalau note tu kat tangan Naiim lagu lagu ginilah yang dia suka layan..selain game le kan.. hiks

Deqla Manjew said...

lagu2 mcm ni la best dilyn kan.. btw, tahniah utk along.. bgs tindakan dia yg xnak heboh2 tu.. =)

sal ya said...

anak2 selalu tny kalau nampak org seksi kat tv... masuk apa nnt? huhu...

Puan Kutu said...

en suami ada beli cd lagu ni..tp sy tetap suka lagu zikir..tak berapa msuk sgt.org2 uda macam adik suka kot.hehe

J.Syazwana said...

cakap dengan along tahniah!
takpe perjalanan masih jauh yang penting tak berputus asa. hihi

Ibu Lala said...

Bagus ank ank KA suka lagu lagu camni. Doakn anak saya camni jugak.

Fiza Rahman said...

Suka dgr lagu2 opick ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...