Tabung Masa Depan ...

Thursday, January 23, 2014

Acara2 Santai Sebelum Keberangkatan ALONG !

Weekend terakhir ALONG di rumah sebelum ke asrama
Semua adik beradik & keluarga KA berkumpul sama
Santai lepak makan dari tengahari ke malamnya
Kalau siang sibuk dengan ACARA BARBEQUEnya
Dengan ayam, ikan & daging kambing segala
Siap lauk pauk yang lain juga tersedia
TQ ANGAH yang sudi buatkan coleslaw yang sedap giler
Malamnya siap order SATAY lah pula
Sekadar membuatkan ALONG rasa gembira
Dan tak terasa sangat perasaan sedihnya
Bila terpaksa berpisah dengan keluarga seketika
Tapi yang paling2 teruja 
Sudah pastilah Adik & cousin2 comelnya
Sebabnya dapat mandi berendam dalam kolam lama2
Lepas tu leh terus makan2 bila kesejukan melanda
Ala, santai2 lepak depan & dalam rumah aje !!!
 
 
 ( Oh, ya, ALONG ada call KA semalam, semuanya ok aje kata dier,
Alhamdulillah ! )

26 comments:

Fiza Rahman said...

Meriah nya kak. Best tu ada BBQ.

❤Kamsiah❤ said...

wahhh..tu dah ala2 mini kenduri dah tu

eMMe said...

Salam, KA.. saya banyak ketinggalan cerita KA.. nape? Along nak gi jauh ke mana ya...?

Ape2 pun, moga perjalanan dan kehidupan di negeri orang dipermudahkan.. dan dilindungi Allah swt sentiasa...

Farah Waheda Wahid said...

sekali sekala berkumpul sebegini memang seronok... Farah pun dah lama tak buat BBQ ni... tengoklah dalam masa terdekat ni memang dah plan untuk buat BBQ... seronok santai2 begini

Puan Kutu said...

wah seronok sambil berBBQ sambil berkubang..mmg meriah la..yg penting along suka ye tak..

Linda said...

Sedapnyaaaa ;)

NM03 said...

kita pon baru berBBQ... tapi dah lama tak berkelah mandi manda... owh indahnya dapat mandi sungai kan KA

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, sedapnya barbeque. lama tak rasa. hehe

Noor Izmaliza said...

harap2 along ok je . dah tak kena buli .. risau la by kes buli sekarang ni

adyna said...

Seronok nye buat makan2 macam ni , along dah jumpa kawan2 mesti dia happy dok asrama

Ibu Lala said...

Kawasan rumah luas best la nak berbbq mandi kolam bagai. KA dok area mana ek. Ampangkan. Along dapat sklh mana. Sedih jugak nak berpisah ngan anak kan. Tiba ms nanti turn sy pulak. Lg 3 tahun. Tp anak sy kata x nak sklh asrama

izan mama mia said...

meriah acara santai tuu

Zura@Iwan said...

td tgk blog mummy ayu kot..
berbbq gkk..
haihh..nk buat la nnti pakat ngan family..hehe

JaSSNaNi said...

Assalam...
best nye along ada acara khas utk dia.. bbq lagi.. sedapnya.. banyak lak tu makanan.. yang henpon berderet tu pun buat makan gak ke? hahahahahah

hajar said...

wah mcm2 ade... best2...

Mummydearie said...

Mesti Along pun suka ada makan-makan sebelum masuk asrama. Tengok gambar pun macam boleh rasa betapa enjoynya KA sekeluarga. Alhamdulillah, Along boleh get along well dengan kehidupan barunya :)

Amanda Suria said...

best la santai2 mcm ni kan...ingat nak buat masa cny ni..tp tu la..kazen nyer wedding plak 3 hari berturut2...

Sue-Rya Qistina said...

meriahnya!

wantie said...

wah.. bila kesejukan mkn yg grile gini. pergh.. terangkat

LydSunshine said...

sempoi je, saya suka acara makan2 yg sempoi camni. Lebih santai.

Along mesti rindu kat family dia bila masuk hostel. Adik yg yg paling dirinduinya nanti.

Nasuha Puteri Nass said...

Wah nampak sedap ja ayam panggang tu...

Ann Ishak said...

oh sedapnya kepak ayam dengan daging tu :)

piqa da bajitos said...

waaaa untung along dapat family terbaik !

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sesekali buat BBQ memang best.. alhamdulillah along ok sahaja.. :D

Deqla Manjew said...

wahh.. santai2 dpn rumah.. bestnye..!

hainom OKje said...

Apa tak sukanya KA ...lepas penat main air boleh makan BBq yg banyak terhidang tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...