Tabung Masa Depan ...

Friday, January 24, 2014

Belajar Mensyukuri Di Pagi Jumaat Ini !


Jangan mengharapkan turunnya salji
Andai diri tak daya menahan kesejukannya nanti
 Jangan mengharapkan turunnya hujan
Andai ianya terkadang terasa menyusahkan
Jangan mengharapkan panas mentari
Andai kehangatan berpanjangan itu mengundang resah diri
 
Sebaiknya bersyukurlah 
Atas apa yang telah Allah swt kurniakan
Yang terkadang menghadirkan pelangi
Terlalu cantik berwarna warni
Untuk menceriakan hari
Walau ianya jauh di langit tinggi....
 Dan mengajar kita untuk mensyukuri
Atas apa yang kita miliki  hari ini !

PHOTOS CREDIT HERE

26 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Alhamdulillah.

babYpose said...

Alhamdulillah bersyukur dengan menikmati..

aTieYusof Family said...

InsyaAllah sentiasa bersyukur dengan apa yg ada skrg.. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, alhamdullilah. syukur sangat dengan apa yang ada sekarang (",)

eMMe said...

InshaAllah KA...
same2 kite ingat mengingati, supaya sentiasa mensyukuri kurniaan dari Allah swt...

Alhamdulillah wasyukurillah...

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..salam jumaat KA

Sue-Rya Qistina said...

betul tu KA..syukur alhamdulillah..itulah yg seeloknya..

Eye_nee said...

Alhamdulillah masih ALLAH pinjamkan nikmat bernafas sehingga waktu ini...Syukurrrr.....

wantie said...

hok aloh sama lak topik hari ni.

tadi pagi dpt call from my abang. then dia mention "ana kena bersyukur dpt husband baik" hiksss..

ya, KA bersyukur bersyukur dengan apa yg ada..

paridah said...

puisi indah menghias jumaat yg mulia...

Kakzakie said...

Kena selalu bersyukur dgn setiap anugerah dariNya..

suri said...

tuh dia dah siap bermadah heee...klik ieikea yeahh

Zura@Iwan said...

inshaAllah
sm2 kita mensyukuri nikmat dr Nya...

Mummydearie said...

Salam Jumaat, KA. Memang betul tu. Jangan terlalu mengharap. Bersyukur dengan apa yang ada.

❤Kamsiah❤ said...

manusia mmg mcm tu KA...panas bersunggut...hujan pun merunggut...

Tihara said...

syukur alhamdulillah atas kurniaan Allah,
semua yang dikurniakan pasti ada kebaikkannya

Knor said...

Terima seadanya...alhamdulillah

Kasih Salina said...

salam jumaat KA..walau apa pun dan siapa pun kita, kena sentiasa bersyukur.

Amanda Suria said...

Alhamdulillah...SA bersyukur atas segala limpah rahmat dariNya...
salam jumaat KA

maszmadi said...

setuju...

alhamdulillah

Deqla Manjew said...

nice la kak KA.. pndai bermadah pujangga.. yups, bersyukur atas nikmatnya. Alhamdulillah.!

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kena bersyukur. Nanti Allah tambah lagi.

LydSunshine said...

tapi, saya tetap mengharapkan salji walaupun sejuk air paip waktu pagi pun dah terketar2 gigi. hehehe.

nurbijen said...

pokok pangkalnya selalu bersyukur dgn apa yg kita ada :)
Insya Allah, hiudp pun sentiasa rasa bahagia :)

hainom OKje said...

Betullah KA...kang kalau dah bersalji kena cabut lak aircond kat rumah tu ....kena pasang heater....hehe

ayut said...

Betul tu..kadang2x hujan slh.panas slh.sjuk slh.panas salah.ap ntah nak..tu kna tahu bsyukur slalu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...